Reklama

Reklama

La dama rossa uccide sette volte

  • Velká Británie The Red Queen Kills Seven Times (více)
Trailer

Obsahy(1)

V rodině Wildenbrucků již dlouhá léta panuje legenda o dvou sestrách, které se jednou za sto let vrací zpět k životu, aby zabily šest obětí, a sedmou symbolickou obětí má být jedna ze sester. V roce 1972, jak dědeček sdělil své vnučce Evelyn a Kitty (Barbara Bouchet), má přijít čas krvežíznivých sester. V módním salónu, kde Kitty pracuje, ze začíná zjevovat postava v rudé kápi s bílou maskou a lidé začínají umírat. Kitty má podezření, že tato žena chce za každou cenu zabít právě ji. (Chatterer)

(více)

Recenze (24)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z těch lepších giallo filmů se zamotaným dějem, dobrými herci, velkým počtem pěkných žen (přičemž některé si jsou dost podobné, orientace opravdu není úplně nejlehčí - jak již napsal Koly) a takřka až cimrmanovskou pointou (já nejsem tvoje matka, já jsem tvoje dcera). Pro fanoušky povinnost, ale ani pro ostatní nebude Červená dáma ztrátou času. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrá gothic atmosféra, nádherná scénerie, solidní námět v podobě napínavé a strašidelné povídky o zabijácké Červené královně (ach, ten smích, vidět to v desíti, podělal bych se strachy!), která se vrátila vykonat svou pomstu. Film stojí rozhodně za to a dá se vidět už jen díky elegantní Barbaře (Kitty, zaujala mě však i mladá Sybil Danning), vynikající kameře, pestrým barvám a skvělé hypnotizující hudbě od mistra Nicolaie. Po technické stránce opravdu velmi obstojně zvládnuté, jak už napsal Flipnic. Ale za víc to bohužel nebude. Škoda, že to byl ten úplně poslední film od zcela zapomenutého režiséra Miraglii, který je znám ještě filmem "Night Evelyn Came Out of the Grave" (rovněž giallo). ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Velmi obstojné giallo, které je výborně technicky zpracováno. Zejména kamera, barvy a kostýmy jsou výtečné. Atmosféra není nijak napínavá ani strašidelná, jedná se spíše o docela hodně zamotanou detektivku, kde až do samotného konce vůbec divák netuší, jak to všechno je a kdo je vrah. Vraždy jsou na giallo z roku 1972 obstojné, jedna je naprosto výtečná, nápaditá a notně krvavá (ta na železné bráně ...). Nahota se objeví spíše cudně v podaní myslím dvou hereček, nic extra. Giallo jako žánr není pro mne úplně to pravé ořechové a tady jsem se časem už dost nudil. Ale pro příznivce jednoznačně doporučuju! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Snímek obsahující většinu potřebných atributů ke splnění požadavků ke správnému giallu: to jest zamotaný detektivní příběh, krásné (a nejlépe nahé) ženy končící pod ostřím vrahova nože a samozřejmě závěr, v němž se konečně odhalí jeho identita. Pokud ale bude divák toužit po překvapující pointě, musí se poohlédnout jinde. Tady je to víceméně jasné už pár minut po úvodních titulcích. S krví a nápady při aktech zabíjení se trochu šetří, ale nelze neocenit efektní nabodnutí na plot při dívčině útěku z léčebny. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Zápletka není špatná, baby fešné, ale kamera, herecké výkony a atmosféra nic moc a většina vražd nudných. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Červená karkulka v černých rukavicích v příběhu zamotaném tak, že by ho nerozmotala ani Jessica Fletcher v nejlepších letech. Ubíjející nuda pak plyne z celkové rozvleklosti, přemíry dialogů a mého absolutního nezájmu o to, kdo je vrah. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemné giallo s prvky gothicky, vraždami, krásnými dívkami, umírněnou nahotou a několika výstřiky krve (na hrotu oplocení nebo probodnutá dlaň). Argentovská červená se vine jako nit celým příběhem - rudá je nejen vraždící královna, ale i šaty a kostýmy dívek, auta, telefony a samozřejmě krev. Místy mírně nevyvážený snímek (uvažoval jsem o 3*) graduje v závěru (jeden si hned vzpomene na wallaceovky) - podzemní labyrint, krypta, netopýři, krysy a...mrtvoly. Uvítal bych více nočních scén a napětí po celou dobu snímku. Jako vždy skvělá italská hudba, slušná, byť nijak nevybočující kamera (poněkud chyběl smysl pro detail) a obstojné herecké výkony (ano, některé scény byly přehrávané, např. v dodávce, ale to mi u tohohle žánru nevadí). Celkově spokojených 3,5* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Skvelé giallo, jedno z najlepších, čo som videl. Trpí pravdaže klasickými dobovými/žánrovými neduhmi ako mizerný scenár, neúmyselne komické scény a toporní herci (našťastie je to taliansky, takže odpadajú hrozné anglické postsynchrony), no má úplne bohovskú hudbu (aj keď dookola hrá jedna téma), zaujímavý námet, dobrú atmosféru, mrazivú vrahyňu, skvelé kostýmy a nádherné herečky, ktoré sa nehanbia tie kostýmy zo seba zhodiť. Pre fanúšikov žánru a celkovo talianskych hororov povinnosť. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Skvělé! Jiné slovo se pro tohle giallo ani nehodí. Brilatně vystavěný příběh o kravé legendě, ve kterém se to mnoha sexy vedlejšími postavami jenom híří. Navíc dvě příběhové linie, chytrá pointa plná zvratů a je z toho jedno z nejzamotanějších giallo filmů vůbec. Pro gore maniaky tu také něco(plot) a až to začíná zavánět kultem. Možná to snad i je, to bych ale nesměl mít nakoukaného Argenta(neskutečná stylizace a kamera) a prostě nemůžu jinak než "pouze" za 4. PS: Chybou režie jde vraha odhalit dříve, ale nebudu zbytečně spoilerovat, abych nekazil zážitek. Velké thx Kangaxovi. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Výborné giallo s několika krásnými odhalenými či poodhalenými divami, Barbara Bouchet v sexy pyžámku či dokonalá nejen ňadra Sybil Danning jsou v tomto ohledu asi nejvýraznější pozvánkou pro voyersky naladěného diváka. Nezůstane však naštěstí jen při obdivování krásných žen a Dama rossa nabídne i skvělou porci mystéria, tentokrát v podobě starého prokletí šlechtického rodu, které vede k šesti vraždám a sestrovraždě pravidelně jednou za sto let. Nechybí ani pro giallo typické skvělé scény mordů, celkem atypicky však nejen chladnou zbraní, ale velmi různorodě provedených. Vytknul bych snad jen ne vždy dokonalou atmosféru, zejména (nic neobvyklého) detektivní vyšetřování nemá žádnou šťávu, jinak velká spokojenost. Silné čtyři. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Najväčším prímom tohto gialla je jeho príbeh, z ktorého možno ani ortodoxný fanúšik nevytuší záverečnú pointu. Krásne farebné kompozície dopĺňajú sexy herečky a slušné krvavé mordy. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Poviem to hneď na rovinu, mám veľmi rád Gotický horor, a keď sa skĺbi s giallom, tak som plný očakávania.Na začiatku, keď bolo rozprávanie o legende, tak som vedel, že príbeh ma bude baviť a naozaj bol zaujímavý. Červená dáma, ktorá vraždí v štýle bodám rýchle,bodám všade. Herečky sympatické a kamera je tiež slušná.Niektoré scény boli strašne uhladené a bolo jasné, že je to zámer. Niektoré scény mali v sebe kúsok nezmyselnosti a vraha nebolo ťažké uhádnuť. Ale aj tak jeden s príjemných osviežený v týchto dvoch subžánroch. Kangax si King. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Film robený v zlatých časoch gialla, kde je všetko, čo fanúšik môže očakávať. Skvelý zamotaný príbeh, štýlový killer v plášti a starobylou dýkou, na základe starej legendy, a s nemenej štýlovým smiechom, krásne ženy, gotické prostredie hradu, vcelku krvavé vraždy a parádne rozuzlenie. Klasika, ktorú si vždy rád pozriem. Och, a tá hudba od Bruna Nicolaia je nemenej dokonalá! ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

úvodné scény odkazujú na gotický horror. Pred nami sa naskytne tajomný zámok s nádhernou záhradou v ktorej si malé dievča s bábikou v ruke spieva. Nasledujúci duchársky príbeh o dvoch sestrách, v ktorom jedna zabije druhú, a legende že sa tento cyklus opakuje každých 100 rokov ma na začiatku miatli keďže podľa všetkého to malo byť Giallo. No keď sa príbeh upriamil na súčasnosť (1972) tak nastalo to na čo som sa tešil. červená barónka sa pustila do siedmich vrážd, dej sa zamotáva až do poslednej minúty, podozrivý sú všetci, indícií je pramálo zato nádherných herečiek na čele s Barbarou Bouchetje je ako maku. Príliš veľký počet nádherných blondíniek trocha skomplikuje chápanie deja, z toho dôvodu že sú si veľmi podobné. Všetko toto je zabalené do nádherného vizuálnu a spestrené s ešte nádhernejšou melancholickou hudbou Bruna Nicolaia, skvelá kombinácia. Priznám sa vraha som opäť neuhádol. V zamotanej spleti vrážd, scenár bol v tomto bode úchvatný, na rozuzlenie aj tak skoro zabudnem takže si to niekedy určite zopakujem. Jeden s tých lepších Giallo filmov. Keby že nepoznám Argenta, Martina či bavu dal by som tejto snímke bezpochyby plní počet. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Csfd ma lken jeden film rezisera Emilia Miragliu v cervenej farbe, no mne sa videl aj ... dell inspettore Sterling. Tu ide o horor o dvoch sestrach,,, ktore, ale nechce sa mi s´pisat spoilery, tak nech si to kazdy pozrie. Tak trochu zase horor a tak trochui dazallo- coz je velmi dobre. Mam rad stredoveke povesti, a mnohe su teda hodne krvave a extremne - tu ale nejde o stredovek, len o tie dve sestry. Vyborne dialogy, baby na urovni , hororva atmosfera slape ... spokojnost . 84 % ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Výborné Giallo, které těží z dobře vymyšlené zápletky. Emilio Miraglia (režie) film doslova napěchoval hezkýma modelkama, až trochu člověk ztrácel orientaci v ději co se postav týče, ale nakonec to bylo ku prospěchu věci, protože se tím samozřejmě zamotalo i celkové rozuzlení filmu. Velmi kladně také hodnotím samotné provedení vražd - vypadá to hodně realisticky a nakonec nesmím zapomenout na perfektně zmáknutý "psycho smích", kterým vraždící Červená královna zakončí každou vraždu. ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Red Queen Kills 7 Times...První půlka mne nijak zvlášť nepřekvapila, ale ve druhé se napětí stupňuje s tím, jak oběti přibývají, všichni vědí, že podle pradávné kletby by jich nakonec mělo být sedm a také je jasné kdo by měl být tou poslední. Kdo je vrahem a zda se kletba naplní se divák dozví opravdu až v samotném vcelku překvapivém závěru. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Slusne natocene giallo v cele s fotografkou Barbarou. Lze videt, prestoze o zadny zazrak se nejedna. ...a to predevsim diky prumernemu deji i tempu. ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Paráda. Luxusní giallo kousek, asi jeden z nejhezčích co jsem viděl. Krom vybroušeného mysteriózního příběhu tu totiž máme i skvělý audiovizuál, prostředí ze světa módy, kupu pěkných modelek a nádhernou hlavní hrdinku. Tradičně pekelně zamotaný děj doplňuje výtečná post-gotická atmosféra a esteticky dokonalé scény vražd, které si určitě budu ještě dlouho pamatovat. Rozhodně vřele doporučuji nejen fanouškům žánru. ()

Reklama

Reklama