Reklama

Reklama

Drzý a sebejistý průmyslník z Manhattanu, jeho manželka propadlá drogám a bezvýznamný pijan laciného alkoholu mají něco společného. Jsou posledními obětmi série nepochopitelných a brutálních vražd, které na první pohled postrádají motiv. Detektiv Dewey Wilson (Albert Finney), zvyklý postupovat vždy podle zaběhnutých policejních principů a předpisů, je zaskočen. Stojí náhle před tajemnými a nadpřirozenými silami a zjišťuje něco, co jemu i Vám vyrazí dech. Je to šokující a divoké dobrodružství, které po sobě zanechává množství znepokojivých myšlenek. Intriky a děs kulminují krok za krokem v cosi hrůzného, aniž by divák tušil, jaká síla nebo bytost vlastně mohla to vše způsobit. Kamera se střídavě dívá okem vraždící stvůry i jejích obětí. Účinek tohoto úspěšného filmového mixu horor / thriller je zaručený. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dnes som si po dlhých rokoch pripomenul starý americký horror "Wolfen". Tento film, ktorý v roku 1981 natočil Michael Wadleigh, bol jedným z tých, čo u mňa vzbudil záujem o horrorovú tvorbu. Časom som však naň úplne zabudol. S o to väčšou radosťou som si ho teraz znovu pozrel (v pôvodnom znení s titulkami). Bol som spokojný, padlo mi to vhod. Zaujímavý príbeh, dobrí herci, výborná kamera, pôsobivá hudba a parádne new yorkské lokácie. Veľmi dobrý detektívny horror. **** ()

tron 

všechny recenze uživatele

Veľmi zvláštny film, o ktorom vlastne ani neviem na 100% povedať, či je o ľudožravých vlčích útokoch alebo nie. Scenár je dosť svojrázny a svojím spôsobom komplikovaný; vidno, že je to zrejme podľa košatej literárne predlohy (a ako tak poznám prácu Whitleyho Striebera, tak tomu aj dosť verím). Potešil ma sympatický hlavný hrdina a dobrá atmosféra ošarpaného New Yorku. Inak ale dosť dlhá nuda. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vlci jsou podobenstvím, alegorií, ekohororem. New York, betonová džungle, ve které jsou lidé z celého světa, stojí na místě, kde bývala divočina, kde žily indiánské kmeny v souladu s přírodou. Na ono pouto se odvolávají Indiáni žijící v současném velkoměstě. Vlci pro ně představují možná bohy, možná symbol svobody a pravdy. Nakonec ani je vlky nenazývají, považují je totiž za něco více než zvířata a snad i lidi. Zatímco mrtví s rozervanými hrdly a utrhanými údy přibývají, vyšetřovatelé se snaží beznadějně chytit viníka. V jedné chvíli pak dojde ke zlomu. Určité skupiny si uvědomí, že celou situaci lze využít politicky - jako teroristickou akci. Dávno před prokletým 11. zářím 2001 se pro jisté účely hodilo svést vše na teroristy. Detektiv Dewey Wilson (A. Finney) začíná postupně chápat, jaké síly za masakry stojí. Klíčová pro jeho prozření je scéna s vlky v pracovně zavražděného prezidentského kandidáta. Útoky z pohledu vlků připomenou budoucího Predátora (1987). Dojde na zkrvavená těla, ukousnuté ruce i utržené hlavy. Scény s vlky jsou mysteriozní a mrazivé. Celkově je film spíše pomalejší,scény v parku, kostele či při obklíčení šelmami mají patřičné napětí. Skvělá hudba vytváří temnou atmosféru. Indián Eddie (E. J. Olmos) vypadá, jako by sám byl vlkem (vlkodlakem), ale není tomu tak. Příjemné připomenutí starého filmu, hodnocení ale ponechám. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý urban horor se skvělou atmosférou. Fakt, že Wolfen je vůbec jediným hraným filmem, který kdy režíroval dokumentarista a kameraman Michael Wadleigh, muž podepsaný pod legendárním snímkem Woodstock z roku 1970, není jen pouhou zajímavostí. Wadleigh do filmu otiskl svůj cit pro snímaní subkultur, ducha zanikající doby a taky jedinečného prostředí (zde nekonečné zbořeniny jižního Bronxu a potažmo celé New York City přelomu 70. a 80. let). A čím častěji člověk vidí podobné starší snímky, v nichž je město prakticky samostatným charakterem, uvědomuje si, jak tenhle prvek současným filmům s ohledem na pár čestných výjimek prakticky čím dál tím víc chybí. Dějově je to lehce těžkopádné a je na tom vidět, že studio film režisérovi v postprodukci vzalo a naložilo s ním po svém, ale i tak jde o poměrně unikátní podívanou, pokud stojíte o film s přesahem a ne jen přímočarý horor. Hodně osvěžující dílko. Jen notorický recyklátor James Horner zde prakticky předvádí polovinu svých motivů pro o rok mladší Star Trek II: Khanův hněv a pět let vzdálené Vetřelce, což není nutně zlým (stále je to super score), ale trochu z děje vytrhujícím prvkem. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nie je to vlkodlačí horor, teda aspoň nie v tom pravom zmysle slova ( ako napr. THE HOWLING ). Film režiséra Wadleigha je detektívkou s mysterióznym námetom, podávaním skôr ako thriller, než akčný film. A podobne minimálne sa tu pracuje s krvavými scénami, ktoré sa tu len na chvíľku vystrčia, aby bol spokojný každý divák, aj ten ktorý uprednostňuje gore. Dobovka, ktorá by rozhodne nemala újsť žiadnemu priaznivcovi tohoto žánru. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama