Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seattle. Černý ex-agent CIA Nelson Crowe přijme místo u vysoce specializované malé společnosti, vyřizující pro vlivné koncerny tu nejšpinavější práci: vydírání, vyhrožování a podplácení. Crowe se brzy shodne s úkoly, jež se příliš neliší od těch, které plnil dosud. Vyhovuje mu protřelý šéf Grimes i fascinující a nekonečně prohnaná kolegyně Margaret Wellsová, která se brzy stane jeho milenkou. V lukrativní práci pro koncern Curl Industries, pro nějž mají koupit soudce nejvyššího soudu, si však každý ze zúčastněných začne hřát vlastní polívčičku. Ve smrtící hře, kde pracuje každý sám pro sebe a všichni proti všem, začne Crowe ztrácet půdu pod nohama. Existují totiž i lidé, pro které není morálka a cit jenom prázdným pojmem... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Je docela škoda, že se víc nezapracovalo na postavách, ten film měl velký potenciál a troufnu si říct, že kdyby se filmu chopil třeba Georges Lautner byla by to jízda. Nebo kdyby byl casting ny ty hajzly podrazácký na Pražským hradě přidalo by to hodně na věrohodnosti. To sou , ale kdyby a na ty se v hokeji ani ve filmech nehraje, takže tu máme kousek s velkým potenciálem, zabití špatnou prácí s hudbou a scénářem. Plusy přidávám hercům hlavně Ellen od posledního filmu co jsem se s ní koukal před pár dny trošku zestárla, ale pořád hvěza největší. Laurence si užívá svůj herecký minimalismus a divák sleduje hru plnou leváren, která je mu ve výsledku uplně jedno jak dopadne. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kritikou strhaný film, ale mě docela zaujal. Více zasloužil vyželit po scénáristické stránce, protože když už obsadili kvalitní herce jako je Ellen Barkin a Laurence Fishburne měl se scénář držet sevřenější atmosféry a jejich postavy mohli být propracovanější, ale na druhé straně napětí nescházelo. Líbilo se mě, že to nebylo odhadnutelné nejen na konci, ale také, že nebylo jisté, která postava je ve filmu kladná a která záporná, protože scénář v tomhle jasno neměl a byl dost zamotaný, ale na konci se to klubko rozmotalo v pěkném sugestivním tragickém závěru. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Další totálně podhodnocenej film, ve kterým skvělý herci hrajou do morku kostí zkažený charaktery. Kritiky to svýho času strhala, v Cinemě tomu ty patlalové dali 20% (ano Franto Fuko, byl jsi to ty), ale i když můžu mít plno výhrad, dobře se na to kouká. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Po TAJNEJ MISIÍ a VRAŽEDNOM ALIBI ďalšia vychcaná záležitosť s Lawrenceom Fishburnom kde človek nevie kto s kým proti komu, prečo a hlavne za koľko. V porovnaní s predošlými síce menej vydarené, pomalšie rozprávané, možno príliš zbytočne a neefektívne prekombinované a s nie tak štýlovou formou, ale aj tak pomaly začínam veriť, že ten chlap je istou zárukou kvality. Hlavným dôvodom k nižšiemu hodnoteniu sú ostatní herci, ktorí to nezvládajú ani zďaleka tak bravúrne a hlavnú predstaviteľku som fakt nemusel. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Příběh se dal, ale jedinej, na koho se tam dalo dívat, byl Fishburne. Ta ženská škaredá jak sopel za úplňku a hrála si tam na hvězdu. Černochy s knírkem taky nemusím, protože mi připomínají Lionela Richieho. Aspoň že neměl takovou hřívnatou řepu na hlavě. Moc mi to připomíná konec 80. let, celej ten styl filmu, takže bych to skoukl jen ve velké nouzi. ()

KcarlosK 

všechny recenze uživatele

Až na ten zprasenej závěr to byla taková klasická detektivka, kde jsou všichni proti všem a nevíte, jak to dopadne. ()

Reklama

Reklama