Reklama

Reklama

Tin & Tina

Trailer 1

VOD (1)

Po tragickém potratu Lola (Milena Smit) a její manžel Adolfo (Jaime Lorente) adoptují Tina (Carlos González Morollón) a Tinu (Anastasia Russo), dva sourozence s ultrakatolickou výchovou, kteří doslovně vykládají Bibli. (JasonCZ)

Recenze (43)

Lilith03 

všechny recenze uživatele

Těžko by se hledal film, kde budou tak moc nesympatické postavy... Lola je s prominutím fakt kráva a to hlavně na konci, Adolfo je doslova kokot, to už nejde říct lépe. Jméno teda trefné, protože je to opravdu diktátor, otec na hovno, chlap na hovno, postava na hovno, prostě ne! Tin mě teda dost štval a Tina, ta kupodivu opravdu super. Anastasia Russo je nadějná mladá herečka, je to hrozně šikovná slečna, která herectvím žije, jde vidět, že jí to baví a ve filmu vyloženě zářila, oproti všem ostatním. Jo a pes byl v pohodě, bohužel dlouho nevydržel. Můj největší problém s filmem byl, že tam bylo několik vyloženě odporných částí, které jsem nezvládala dobře a to fakt zvládnu dost. Topení miminka a píchání "jedu" do těhotenského bříška, byli pro mě extrémně nepříjemné, protože jsem hodně mateřský tip a musela jsem držet polštáře a byla jsem v nepříjemném napětí. Ale ne takové to co u horroru zažíváte, ale vyloženě nepříjemné, že se vám chce plakat. Stejně tak i pejsek, to jsem taky nenesla dobře. Tohle mi fakt vadilo. Musím zase vyzdvihnout kvalitní zpracování a nádhernou retro dobu! To bylo top. Bohužel pak přišel konec, to bylo tak nekvalitní, levné a trapné, ach jo. Jediné co film zvládl na výbornou bylo ukázat absurditu křesťanství, to jak toxická víra to je, to jak ubližuje lidem, to jak je nelogické, stupidní, hloupé a netolerantní. Třeba si díky filmu více lidí uvědomí, že křesťanství je vyloženě sekta magorů, která už po staletí ubližuje lidem a pokud ano, tak je to moc dobře. To a poposunutí Anastasie Russo, kterou snímek snad dostal k dalším a lepším nabídkám. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Děcka jsou odporné a jen blázen by je adoptoval. A ten letec byl asi vadný, vzít si za manželku jednonohou šeredu s kobylíma zubama. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Sem sme sa dostali? Kedysi „hispánsky horor“ niečo znamenal. Ľudia ako Balagueró alebo Guillem Morales natáčali neskutočne mrazivé pecky. A dnes? Nuž, dnes sa robia horory ako Tin & Tina. Nejak ma to nechytilo. Hudba chce pôsobiť ako z Faunovho labyrintu a dominantný dom na osamotenom, slnkom rozpálenom španielskom vidieku nie je od veci, ale ústrednému dospeláckemu duu chýba sympatickosť a dvojičky sú skôr nechcene komické, než reálne creepy. Scenár predvídateľný, nezaujal ma. Možno ak by bol kasting lepší, idem „až“ na 3*. Takto nevidím dôvod. Šialená dvojhodinová dĺžka. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Slibný začátek, který se postupně utopil v nelogičnosti. Slabý scénář, odpudivé děti, adoptivní rodiče na ránu palicí. Tři hvězdy za dobrý nápad, ze kterého se dalo vytěžit mnohem víc. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Adolfo, vypadly pojistky!- Kdyby jen pojistky... Tin a Tina jsou dva blonďatí ďábelští spratci, co se sem zatoulali z Městečka prokletých. Jen jim nesvítí oči a rádi se smějí. Když dojde k tragédii a Lola už nemůže mít děti, rozhodne se s manželem pro adopci v sirotčinci nedalekého kláštera. Děti jsou zvláštní, ale to není nic proti tomu, co se začne dít, když se má jako zázrakem narodit Lole dítě. Trochu je z toho cítit Omen, ale zbytečně dlouhá stopáž a fakt, že režisér a scénárista v jednom nedokázal jít více na dřeň, způsobily, že tajemno a napětí se s filmu postupně vytrácejí. Přitom scéna se psem, byť je ponechána na divákově fantazii, nebo křest jsou zneklidňující. Určitý problém představují i hlavní postavy - otec blb a matka magor. Závěr je poněkud rozpolcený - na jedné straně to vypadá jako účtování s náboženským fanatismem, s nímž mají Španělé temnou historickou zkušenost, na druhé zase myšlenka, že jedině víra člověka spasí, a tedy zachrání. A pak si diváku vyber... Spíše dvě hvězdy, třetí za závěr, který ale mohl přijít daleko dříve. ()

pornogrind odpad!

všechny recenze uživatele

Poster i obsah mě patřičně zaujal. Samotnej film už pro mě byl vyloženě utrpením. Celou dobu jsem si říkal že není divu, že se ti albínští parchanti chovali tak jak se chovali když jim od malička hustí do hlavy takový sračky. V tomhle snímku nefunguje nic tak jak má. Herecký výkony jsou tragikomický a totéž můžu říct i o dialozích. Vše působilo strašně strojeně. Určitě tomu nepomohl ani otřesnej cz dabing. Tohle se španělům prostě nepovedlo. Za mě to je to nudnej počin s neskutečně přepálenou stopáží a se spoustou náboženskejch keců. Že tu nějaký budou se dalo očekávat. Ale takovou nálož jsem nečekal. Ještě pár minut před koncem jsem byl rozhodnutej, že tu 1slabší hvězdu dám ale poslední desetiminutovka(to bylo něco na moje nervy) rozhodla o odpadu. Nečekal jsem, že z toho vyleze křesťanská agitka. Je mi šoufl. Jdu blejt 🤢🤢🤮🤮 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Přidusit maminku malinko, za patu podržet miminko.“ Není sirotek jako sirotek a není bible jako bible, jde o to kdo a jak šikovně z ní cituje. Tato univerzální učebnice zvídavým školáčkům nahradí Prvouku, Mladého chemika, leporelo Chirurgem snadno a rychle, příručku Asertivita a střelba božským prakem a před spaním i Knihu pohádek. Tin a Tina na bibli i spinkají. První polovina filmu byla boží. Pardon. Romantika, svatba, potrat, adopce, hra na šťastnou rodinku a přidušenou maminku, ostrý nůž a puzzle z „očištěného“ pejska. „A teď počkáme, až se probudí.“ NEBESKÉ OKÉNKO: [][] Co je to zázrak? †† Když neplodná a permanentně zpruzená ošklivka otěhotní. Zázrak je to, že na ni manžel vůbec vlezl. ††  Když děti znají bibli líp než papež a chodí po vodě líp než Ježíš. †† Když do manžela v příhodnou chvíli uhodí scenáristův blesk. †† Když si Omnibus nad debilitou druhé půlky filmu rve vlasy, ačkoli už dávno žádné nemá. [][] A soutěž o idiota roku vyhrává… lehkomyslný otec, pilot (!) Boeingu. Násilné a krvavé excesy pošahaných cherubínků bagatelizoval: „Jsou to jenom děti.“ Ideální pilot. Takový naučí pasažéry se modlit. Letuška: „Kapitáne, proč míříte do svahu? Vždyť nás zabijete!“ On: „Nepřehánějte, vždyť jsou to jenom hory…“ R.I.P. pasažéři i zabitý film. Jen třikrát se pokřižuju a na zmatenou Lolu houknu: „Přestaň se hrabat v šuplíku, krávo, hoří ti manžel! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Náboženská kaša, v ktorej si stačí si dať na hlavu tašku, niečo si zapriať a hneď sa to splní. Cez hodinu a pol sa nič iné nedeje, nič strašidelné tu nie je mimo tých špatných detí. Horor to nie je vôbec, skôr dráma o krížovej ceste, ktorá sa vie splniť. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Pár, který sám nemůže mít děti, se rozhodne adoptovat dvě zvláštní, velmi nábožensky založené albínské děti z kláštera s představou šťastného života. Už od počátku se ale dějí divné věci a s dětmi je něco v nepořádku. Well. Je úplně jedno, jak skvěle tato premisa zní a film může mít sebelepší prvky, děsivé nápady nebo divácky vděčný vývoj, ale co z toho, když ÚPLNĚ VŠECHNO okolo stojí totálně za hovno. Film s děsivými dětmi stojí víceméně z 95% na oněch dětech, a tudíž pokud jsou schopny být dostatečně přesvědčivé, děsivé a brutální, je vyhráno. To se ale v Tin a Tina nestalo a jde o naprostý opak. Herecky nejsou schopny hrát přesvědčivě ani v jedné scéně, působí prkenně a trapně, dialogy jsou doslova k zeblití a působí jak ze školy pro mentálně retardované a já už od prvních minut věděl, že je zle - při třetině z nich se mi chtělo smát, při třetině brečet a při třetině jsem se cítil trapně i za ně a pokládal si otázku, jestli je tohle vážně někdo schopen pustit z postprodukce do světa. Přidejme k tomu neskutečně béčkový look i zpracování a 2 hodiny úmorné stopáže a průser je na světě. Jeden by si řekl, že takhle zábavné téma nejde takhle posrat a že Denver (La casa de papel) by do tak příšerného béčka nikdy nevkročil, ale bohužel. IMDB hodnocení 6,5 mě vážně baví a zírám, jak dokážou být někteří diváci nekritičtí a bezmyšlenkovitě flákat takové hodnocení, jelikož tohle je odpad, katastrofa a ztracený čas. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pár, který přišel o dítě, se uchýlí k adopci a celkem záhy začne být veselo. A zatímco máma vidí, že děti jsou divné, tak táta je úplně slepý. Že to zní nějak povědomě? No to teda sakra jo! Jediný rozdíl od podobně laděných filmů vidím v tom, že haranti jsou posedlí křesťanstvím, ale ve finále je to vlastně jedno. Nicméně musím uznat, že pár momentů se tu najde a třeba u křtu jsem sebou fakt trhl. Jenže takových chvil je tu jenom pár. Jinak film vesměs hraje na to, že ti dva malí albíni jsou prostě divní a tak nějak laskavě zlí. To sice může někdy fungovat, ale když tu máte jednonohou ženskou, která straší první ligu a Lorenteho, který je za úplného blbce, je pak těžké někomu fandit. Navíc dvě hodiny jsou strašně moc. Upřímně řečeno moc nechápu, proč sotva průměrný kraťas dostal šanci jako celovečerák. 30% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Pri filmoch, kde figurujú deti zo sirotinca je vzdy to nastavene tak, že adoptívny otec je totálny ignorant a skôr aby chápal a vypočul manželku verí deťom, ktoré pozná niekoľko hodín. Práve toto zmýšľanie vo filme nepochopím, lebo aspoň by si mohol tĺk dať tu námahu a upokojiť situáciu, ale to nehrozí. Ale ako som už napísal, to nie je problém len tohto filmu, ale všetkých filmov s touto problematikou.  Film ma neskutočne dlhu stopaž na to, že sa tu prakticky nič nedeje a aj ta psychologická stránka filmu je nevýrazná až fádna. Postavy manželov, ale boli ešte viac narušené ako ich adoptívne detičky. Jeden to dokazoval do polky filmu a druhá hlavne na konci, to už bolo celkom zúfale a kvôli hnusne chaotickému finále prišiel o 1*. Naozaj ničím zaujímavý film a na konci to vyzeralo, že náboženskí detskí fanatici sú tí dobrí a zlo dostalo, to čo si zaslúžilo. Divné, ale aj tak sa to da chápať. Za totálne zbytočne strávených dvoch hodín môjho času si film zaslúži odpad, ale ja nie som neľudský, dám aspoň slabú 1*. ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

Tí malí bastardi sú fakt na guľku do hlavy..rovnako ich adoptívni rodičia.Vlastne mi tu všetko liezlo na nervy, no na druhej strane, celkom slušne to funguje po psychologickej stránke.Takže to asi splnilo účel ...? Neviem... Každopádne to určite nesadne každému. Ťažko sa to objektívne hodnotí. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Potom ako som si prečítal popis filmu mi bolo úplne jasné že po tomto filme pôjde ultraliberálny Netflix ako pes po údenom. Nábožensky založené deti vychované v kláštore, pár, ktorá nemôže mať deti a je pochopiteľne biely, potrat v štýle moja maternica moje rozhodnutie natočený v katolíckom Španielsku, to si nemohli nechať újsť. Popisovať dej filmu príliš netreba, deti fanatici z pochopiteľne kresťanského kláštora (ešte aby tak moslimovia postavili sirotčinec, šak deti môžu pracovať na plantážach s makovicami (respektíve slúžiť postarším bradatým ujkom aj na iné veci, od útleho veku :-D) sa snažia zvyknúť na nové prostredie ale od začiatku to nie je podľa predstáv MAČKY predstavenej. Teraz nemyslím tú z kláštoru, ale mačku domácu predstavenú. Samozrejme ultraliberálny fanatizmus nezabudne na šikanu, deti sú vykreslené ako iní fanatici, avšak vedú konverzácie absolútne neprimerané ich veku, odhliadnuc od odriekania písma. Top momenty filmu za ktoré dávam hviezdičku naviac - moje bábätko si vyberie náboženstvo keď vyrastie, už je iná doba a batoľa si prdne (asi sa mal človek zasmiať), mladá sebavedomá žena sa pri stole nestará o dieťa ale žere ten koláč nech má ešte o čosi tlstejšiu tú riť, nech sa jej potom dobre serie a medzi rečou utrúsi že si tesne po pôrode rýchlo nájde prácu, hold feminizmus a nebude si užívať váľanie šuniek za peniaze pracujúcich. Nakoniec olídne 4* pretože po hudobnej stránke je to zvládnuté dobre, filmy ako Sklenený dom, Dobrý synček, Sirota či Mama pôvodná verzia majú niečo do seba a aj keď v tomto prípade sa výrazný zvrat nekonal 40% je vzhľadom k tomu aké bludy sa točia posledné roky pomerne málo. A záverom iba potvrdím konštatovanie Arsenala83, tento film o horor ani nezavadil. A že sa nepochybne nájde český truhlík ktorý úplne pochopí prečo sa deti tak chovali, kvôli kresťanskej výchove k tomu asi iba toľko. MJa napríklad presne viem prečo sa každý lioberál správa ako idiot. Jemu tiež na krúžkoch a táboroch vedúci pchajú...ale nie do hlavy. :-D ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

To bylo něco tak strašně bizarního, že u toho nešlo, dokonce ani ve 3 hodiny v noci, usnout. Hrozně se to na mě podepsalo. Takové emoce a úzkosti už nikdy v životě cítit nechci. Pořád musím kroutit hlavou, když si na to vzpomenu. ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Španielsko a horor patrí k sebe. Či už vravíme o skvostoch ako REC a The Others alebo o klasike ako Tombs of the Blind Dead. Na svet sa vynoril zaujímavý snímok s názvom Tin and Tina od neznámeho režiséra Rubina Steina. Jednu z hlavných postáv zahral Jaime Lorente, ktorého môžeš poznať zo známeho seriálu La casa de Papel. Počas svadby mladého páru nevesta potratí. V nemocnici jej navyše oznámia, že už nebude vedieť mať nikdy deti. S manželom sa rozhodnú pre alternatívu. Zájdu do kláštora, kde im pridelia netradičné dvojičky – Tina a Tinu (vzhľadom pripomínali deti zo Village of the Damned), ktorí sú vychovaní ako prísni, dalo by sa až povedať ako fanatickí, katolíci. Zvládne ich mladá rodina vychovať? Režisér má výborný cit pre vytvorenie atmosféry znepokojenia. Doslova sa mi obalil okolo prsta a celý čas som sa cítil neisto a nevedel som, čo môžem čakať. Škoda akurát, že v závere neprišlo niečo viac. Facka, ktorá by ma odrovnala. Prvok, ktorý by ma vystrelil z gauča. Rubin skvelo zakomponoval hororové scény netradičným spôsobom. Nechal všetko na predstavivosť. Najbrutálnejšia scéna sa deje za gaučom (očista psej duše) a scéna krstu, kde je zase dieťa schované za chrbtami deti. Nie príliš často využívaný prvok, no o to viac sa k filmu hodil. Zároveň má autor až artový cit pre tvorbu kompozície. Scéna so zrkadlami bola skvelá alebo na záver dlhé jednozáberové scény ma naozaj milo potešili a obzvlášť preto, že sa v horore skoro vôbec nepoužívajú. Na druhú stranu niečo mi vo filme chýbalo. Odvaha ísť hlbšie do fanatizmu a ukázať niečo naozaj hororové? Dostať facku temnou a mysterióznou scénou? Záverom prekvapiť? Proste niečo silné, čím by sa film zaryl hlbšie. Tin & Tina je „iný“ horor. Hrá sa s neistotou, má až artovú kompozíciu, najbrutálnejšie scény nechá premietnuť iba v našej hlave, no zároveň mu chýba niečo silné, vďaka čomu by ostal dlhšie v našej pamäti. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Ženská nemůže mít děcka tak  6 měsíců to vstřebává (chlapovi je to šumák) a pak jdou adoptovat dvě blonďaté děcka do nějaké katolické instituce. Děcka žijou podle bible  a jsou divné tak, že se kolem nich dějí podivné nehody kde ty děcka figurují. Bohužel film je zbytečně dlouhý a většinu času se tam nic neděje navíc máme zde i to klasické klišé kdy chlap je debil a vše ignoruje a naopak ženská je uvědomělá , ale nikdo ji neposlouchá (Zdravíme oba Sirotky) . Film má dvě krvavější scény, ale ani jednu neukáže a pointa je debilní v podstatě žádná asi ani nevěděli jak to ukončit . 40 procent ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Motiv, jak dva nábožensky založení haranti terorizují své adoptivní rodiče, je velmi dobrým hororovým tématem. Zde však bohužel pokulhává scénář, dialogy i herecké výkony a hlavně závěr se moc nepovedl. Hororové filmy související s náboženstvím se točí většinou kolem exorcismu, pronásledování čarodějnic nebo kolem nějakých šílených sekt. Tím větší je škoda, že námět filmu, který nepatří k nejčastějším, zde dopadl trochu nedotaženě. Při lepším zpracování to mohl být pětihvězdičkový flák. ()

Asmodin odpad!

všechny recenze uživatele

Ve filmu není žádná sympatická postava, se kterou byste mohli soucítit. Otec je typizován (sedí na prdeli, čumí na fočus, chlastá pivsony... fotr na 1) matka se chová úplně jako nemyslící dement. Děcka jí vykuchají psa, chtěj do ní vrazit jehlu a ona je s tím v pohodě. Kdybych náhodou vzplála, tak doufám, že to bude někde blízko ubytovacího zařízení... tam snad nehrozí nedostatek dek :D Obávám se že ty dnešní jelita by mě místo hašení natáčeli na video. ()

Reklama

Reklama