Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Přání smrti II se opět setkáváme s Charlesem Bronsonem. Hraje zde Paula Kerseye, dobrovolného bojovníka se zlem, který sám ze sebe udělá terč útoku. a násilníky a hrdlořezy, kteří tak otravují současnou společnost nemilosrdně likviduje. Tentokrát ale musí spravedlnost ustoupit touze po pomstě, když ho pohání brutální ponížení a vražda jeho dcery. Bronsonův herecký výkon v tomto dramatickém a šokujícím filmu je ještě více vzrušující než kdy jindy. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Derek 

všechny recenze uživatele

pokracovanie kultoveho 70koveho death wishu prichadza po 8 rokoch a to uz v dobe 80 rokov, to znamena teda mnozstvo nasilia a v tomto pripade i znasilnovania a takmer nulovej pridanej hodnoty... bronson tu narozdiel od jednotky nepredvadza ziadny herecky vykon, ale pocas celeho filmu si vystaci len s jednovyrazovou nasranostou. winner ktoremu jednotka celkom isla tu straca podu pod nohamy hlavne v akcnych scenach ktorym chyba napaditost a je vidiet ze viac mu ide psychologicke drama ako akcny film... ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Charles Bronson v exploatačním filmu? Takový nápad nemůže mít na svědomí nikdo jiný, než dvojka Menahem Golan a Yoram Globus, majitelé kultovní produkční společnosti Cannon Group. Slavný film zkoumající otázky násilí a právo člověka na pomstu, vstoupil druhým dílem do stáje, kde setrvávají kousky typu hardcore uchylárny Plivu na tvůj hrob (1978). Útočníci v jejichž řadách je i holobrádek Laurence Fishburne, zavraždí dceru hlavního hrdiny Paula Kerseyho (Bronson) a ten se opět vydá na cestu pomsty. Dialogy jsou skvostně tupé, násilné scény oplzlé, někdy zbytečně protahované a celému filmu chybí ona potřebná autenticita, tolik příslovečná pro originál z roku 1974. V tom vlastně tkví ten zásadní rozdíl. První díl byl uvěřitelný, ale Přání smrti II je slabomyslnou pohádkou na jedno použití. I když jde o levný, přímočarý „thrash“, nedá se mu upřít jistá míra atraktivity, mířící na ty nejnižší pudy. Akce sází vše na syrovou, celkem zábavnou kartu a politická nekorektnost je z dnešního pohledu osvěžující. Pod nenasytnou hlavní krvelačného architekta umírají opravdu lidé všech ras a vyznání. Primitivní hloupost, která má však svou nezpochybnitelnou výpovědní hodnotu. Fanoušci „Cannonu“ si mohou jednu hvězdu klidně přidat. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(87%) Chápu, že je tento sequel většiny diváky považován jako o ždibec slabší kousek, ale mě se líbil stejně tak jako jeho předchozí první díl, dokonce si troufám tvrdit, že i o něco víc. Charles Bronson mě zde bavil snad ještě víc. Jeho postava už nebyla tak zdrcená jako předtím, šel už rovnou na věc a tak se mi to líbilo. Atmosféra už nebyla tak temná, ale zase se tu stále něco dělo a byl jsem příjemně překvapen, že zde už Bronson šel po všech vinících, co zde způsobili na začátku tohoto snímku další ztrátu hlavní postavy. Tempo to zde mělo obrovské – nebyl čas se zde nudit. Přestřelky byly zde o něco víc, nápaditější, i když stále obyčejněji natočeny – což mi nevadilo. Našlo si tu i o něco víc nápadů v rámci té akce. Zde už bych šel málem do plného počtu hvězd, ale přeci mi zde něco málo chybělo – moc toho teda nebylo, ale přeci. Nesedla mi zde role přítelkyně ústředního mstitele – ani jejich vztah moc nefungoval a začátek vraždy byl teda drsný a hrozný, ale přeci to mohlo mstitele víc zasáhnout a scéna, kdy se oběť, napíchla na plot, byla hůře natočena. Ale připomínám, že to nejsou žádné extra zápory. Stále jsem nesmírně spokojen, mělo to na tu dobu neskutečný drive a zběsilé tempo, dobrou hudbu a skvělého Bronsona. Na to, že je toto po prvním dílu točeno po 8 letech, zde Bronson vypadal stále skvěle s ohledem na jeho věk. Nemám co víc k tomu dodávat, pecka! ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Takový krimi slasher, jen je divák a "spravedlnost" na straně vraha. Začátek překvapí především těžce ustřelenou scénou znásilňování, která je na svou dobu patrně dost odvážná, ale její okaté prodlužování a stupňování má asi stejný účinek, jako dvěstě třicet v devítivoltové žárovce. Zbytek už zaujme jen více či méně stupidními dialogy a scénami (týpek, který na ulici za bílého dne pomlátí snad celý policejní okrsek, je jednoznačným králem), přičemž se tvůrci snaží o nepředvídatelnost tím způsobem, že propůjčují postavám chování nemožných kreténů. Docela zábavné. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2miliónyTržby USA $16,100,000Tržby Celosvetovo $45,000,000║ Paul Kersey a jeho zhoda krutých náhod ho prenasleduje aj v LA, takže pomsta musí prísť. Režisér Michael Winner sa zas nešetrí a rozpúta a vypustí na úvod drsnú a ohavnú plejádu bezcitného týrania úbohých žien úchylnou bandou zvrhlíkov. Ako pokračovanie sa to ešte dá zniesť aj keď tých náhod je niekedy aj troška dosť. /55%/ ()

Galerie (80)

Zajímavosti (15)

  • Film bol dokončený iba dva týždne predtým, ako v Hollywoode začal štrajk režisérov. (m.a.t.o.)
  • Do amerických kín bol film uvedený s ratingom X, ktorý dostáva väčšinou iba pornoprodukcia. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama