Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Přání smrti II se opět setkáváme s Charlesem Bronsonem. Hraje zde Paula Kerseye, dobrovolného bojovníka se zlem, který sám ze sebe udělá terč útoku. a násilníky a hrdlořezy, kteří tak otravují současnou společnost nemilosrdně likviduje. Tentokrát ale musí spravedlnost ustoupit touze po pomstě, když ho pohání brutální ponížení a vražda jeho dcery. Bronsonův herecký výkon v tomto dramatickém a šokujícím filmu je ještě více vzrušující než kdy jindy. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Asi by som tu bol za blázna, keby som tomuto snímku dal iné hodnotenie ako tomu predošlému. Death Wish 2 je totiž pokračovaním, ktoré je navlas rovnaké jedničke a v podstate ju v mnohých veciach kopíruje. Keď odmyslím otrasný hudobný podmaz, tak atmosfericky a dejovo je to čistá jednička s prakticky nulovým upgradom príbehu. 60 % ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Taxom sa predsa len rozhodol napozerat aj dalsi Death Wish, konkretne teraz dvojku. Opat sa to zacina znasilnenim, a nastupuje klasicky pribeh. Oproti jednicke vsak uz pribudlo nelogickeho spravania sa, chyb v scenari a prestrelky sa mi zdali byt nedotiahnute a akesi aj polovicate. A zaver potom nezachranilo ani to policajne finale : 45 % ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Takový krimi slasher, jen je divák a "spravedlnost" na straně vraha. Začátek překvapí především těžce ustřelenou scénou znásilňování, která je na svou dobu patrně dost odvážná, ale její okaté prodlužování a stupňování má asi stejný účinek, jako dvěstě třicet v devítivoltové žárovce. Zbytek už zaujme jen více či méně stupidními dialogy a scénami (týpek, který na ulici za bílého dne pomlátí snad celý policejní okrsek, je jednoznačným králem), přičemž se tvůrci snaží o nepředvídatelnost tím způsobem, že propůjčují postavám chování nemožných kreténů. Docela zábavné. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Několik let po smrti ženy žije Paul Kersey v L.A., má normální práci a vztah a jeho dcera se konečně jakžtakž vzpamatovává. A hrůza udeří znovu, když je to právě ona, která je unesena, znásilněna a nakonec umírá brutální smrtí (jediné co jsem si pamatoval). A tak se Paul snaží předstírat normální život, ale v noci vyráží zlikvidovat pětici hajzlů co ji zabili. Druhý díl je stále ještě solidní pokračování. Není tu ani stopa po nějakých pochybách, naopak Paul celý film lže své přítelkyni, je to béčkovější, kratští a jednodušší. Ale jako jediné z pokračování to navazuje na originál (kromě dcery je tu i inspektor Ochoa) a je to mírně akčnější (zločinci mají zbraně a brání se). A přitom se to stále drží žánru krimi se slušným příběhem, což se o dalších dílech už moc říct nedá. Solidní 3*. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

První díl se snažil být realistický a dařilo se mu to, leč jsem sympatie k hlavnímu hrdinovi nezískal, možná proto, že střílel každého na počkání i když neměl s tím, co se mu stalo žádný kontext. Ovšem u pokračování vypadl hlavní producent Dino de Laurentis (který má na kontě mnoho hitů) a distribuce přešla pod Canon films, což mi naznačovalo, že se uchýlíme do béčkovějších vod. A taky že ano. I když ještě tak nějak motivaci hlavnímu hrdinovi uvěříte, už jde o mnohem větší zábavu a hlavně, jdeme po těch správných padouších. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (16)

  • Cannon Films údajne kúpil práva na sériu "Prianie smrti" od Dina De Laurentiis za 200 tisíc dolárov. (m.a.t.o.)
  • Jediný film, v ktorom je uvedené rodné meno Laurenca Fishburna - Laurence Fishburne III. (m.a.t.o.)
  • Pre Charlesa Bronsona bol tento film vôbec prvým pokračovaním, v ktorom hral. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama