Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Přání smrti II se opět setkáváme s Charlesem Bronsonem. Hraje zde Paula Kerseye, dobrovolného bojovníka se zlem, který sám ze sebe udělá terč útoku. a násilníky a hrdlořezy, kteří tak otravují současnou společnost nemilosrdně likviduje. Tentokrát ale musí spravedlnost ustoupit touze po pomstě, když ho pohání brutální ponížení a vražda jeho dcery. Bronsonův herecký výkon v tomto dramatickém a šokujícím filmu je ještě více vzrušující než kdy jindy. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (93)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2miliónyTržby USA $16,100,000Tržby Celosvetovo $45,000,000║ Paul Kersey a jeho zhoda krutých náhod ho prenasleduje aj v LA, takže pomsta musí prísť. Režisér Michael Winner sa zas nešetrí a rozpúta a vypustí na úvod drsnú a ohavnú plejádu bezcitného týrania úbohých žien úchylnou bandou zvrhlíkov. Ako pokračovanie sa to ešte dá zniesť aj keď tých náhod je niekedy aj troška dosť. /55%/ ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Sequel vzniklý po osmi letech od prvního "Death Wish" představuje ještě horečnatější a radikálnější mocninu fašounské exploatačky legitimizující hraničářskou spravedlnost. Bronsonův mstitel je tentokrát v Los Angeles, které ale v očích tvůrců není o nic menší semeniště kriminality než New York prvního dílu. Hrdinův poklidný život s novou přítelkyní opět nemá dlouhého trvání, když si ho vyhlídne tlupa náležitě podbízivě démonizovaných grázlů. Na rozdíl od prvního filmu už tentokrát scénář nikterak neproblematizuje otázku uchopení spravedlnosti do vlastních rukou, naopak vyprávění zabydluje takřka výhradně postavami, a to i z řad strážců pořádku, které s hrdinovou biblickou odvetou souhlasí, pomáhají mu či přinejmenším konstatují, že systém oficiálního práva nefunguje. Jedinou figurou, která likvidaci divošských etnicky profilovaných chuligánů, je hrdinova nová přítelkyně, která je za to vykreslena jako nesoudná liberální slepice, která nedostává své tradiční roli opory hrdiny. Lze předpokládat, že pokračování v prvé řadě vzniklo jako kýžený příspěvek do portfolia šéfa společnosti Cannon Films, Menahema Golana. "Přání smrti II" představuje první z celé řady sequelů starších filmů jiných společností, které Cannon Films realizovali, a také přesně spadá do tendence oprašování starých hitů a angažování starých hereckých hvězd, které Golan coby filmový fanda dříve obdivoval v kině. Na druhou stranu se film svým tvrdě konzervativním tónem a radikálním přístupem k bující kriminalitě evidentně trefil do dobových nálad. Připomeňme že velká americká města se tou dobou potýkala se sílící kriminalitou, umocněnou záplavou lacinějších drog jako crack. Dnes nicméně víme, že k jejímu enormnímu poklesu na přelomu osmdesátých a devadesátých let, nepřispěly toliko radikální programy nulové tolerance jako mnohem širší součinnost sociálních a policejních programů. "Přání zabít II" se nicméně právě díky exploatačnímu hraní na dobové nálady stalo jedním z největších hitů Cannon Films, předznamenalo další tři sequely a udělalo z Charlese Bronsona akční hvězdu i ikonického obránce konzervativních hodnot USA na domácí frontě (oproti Chuckovi Norrisovi, který je bránil na misích v zahraničí). ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Úspěšný architekt, magnet na sígry a samozvaný kat Paul je zpět, jen v L.A. a pro tentokrát s Berettou. Dvojka už moc přes kopírák, samoúčelnější, ve porovnání bezduchá, nudnější a jednoznačně o pomstě, 8 let je na tváři Bronsona znát. Přesto sequel celkem se ctí. Zatímco další pokračování už vypadají na vyloženou ztrátu času. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Mně se to docela líbilo. Logiku to sice moc nedává, ale film celkem svižně ubíhá, je tam dost krve a násilí, atmosféra taky chvílema docela ujde a Charles Bronson navíc vypadá jako jeden číšník z mojí oblíbený putyky. 65% ()

choze 

všechny recenze uživatele

"TY VĚŘÍŠ V JEŽÍŠE KRISTA? TAK SE S NÍM SEJDEŠ." Jestliže v prvním díle jsme byli svědky dramatického a uvěřitelného přerodu pacifistického liberála v chladnokrevného vigilanta, druhý díl na psychologii a sociální komentář rezignuje a rovnou vysílá Kerseyho znovu do akce, tentokrát ne nahodile čistit ulice (New York vystřídalo neméně zločinné Los Angeles), ale vystopovat a zlikvidovat konkrétní pachatele. Narozdíl od jedničky tak Kersey činí zcela automaticky (nepočítáme-li jeho krátké rozjímání při štípání dříví), systematicky (najme si byt, kde se převléká do "pracovního") a bez byť jen náznaku pochyb či zábran, přičemž si opět najde své sympatizanty. Druhé PŘÁNÍ SMRTI vzniklo dlouhých osm let po prvním filmu a v jiné dekádě a trpí obvyklými neduhy pokračování - nulová návaznost a rozvíjení původní zápletky, pouze tupá vybíjená s vyšším bodycountem a rapecountem. Není divu - jde o první spolupráci Bronsona s fabrikou na levná akční béčka Cannon Films Menahema Golana a Yorama Globuse, pro kterou pak točil po celá 80. léta. Mimochodem, po mladičkém Jeffu Goldblumovi v jedničce, si ve dvojce odbývá své těžké začátky ještě neznámý Laurence Fishburne a objeví se tu i Bronsonova manželka a častá filmová partnerka Jill Ireland. Třetí hvězdičku dávám čistě z nostalgie a dodnes nepřekonaného traumatu, které mi ten film způsobil v pubertě. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„You believe in Jesus? Well, you´re gonna meet him.“ Člověk by řekl, že jim to teplé kalifornské podnebí prospěje. Že detektiva Ochou vyléčí z chronických respiračních problémů a pana architekta z vigilantních sklonů, ale chyba lávky. Prvního zbaví astmatu nadobro a ten druhý posílá za Ježíšem víc lidí, než španělská chřipka! Kromě toho, že parkuje na místech určených hasičům, či invalidům, pase tentokrát po skupině podivných harlekýnů, co se vydávají za pouliční gang. Jim ale evidentně nepatří kulky z Beretty, nýbrž svěrací kazajka a tlumící medikace! Akorát je smutné, že když to poslední z nich pochopí, stejně si pro něj ta Nemesis, co se nezklidní ani štípáním dříví, přijde.. Ačkoliv lidumila paaschu nechalo snít o rozkoších myslivosti, mně přišlo druhé Paulovo přání neskutečně tupé, Winnerem ledabyle zrežírované a navíc začínám mít pocit, že si nepříliš truchlící Kersey ty násilníky dopředu platí, aby pak na nich mohl ukájet své střelecké choutky.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný thriller s Charlesom Bronsonom, ktorý je pokračovaním jeho kultového filmu. Má výborný príbeh o architektovi, ktorého dom prepadne skupina gangstrov, pričom jeho omráčia, gazdinú znásilnia a dcéru vezmú so sebou a ked´ sa dozvie, že ju našli mŕtvu, rozhodne sa nedať polícii informácie o tých zločincoch a nájsť si ich sám. Príbeh je veľmi podobný ako v jednotke, čo ale nevadí, kedže to funguje dobre a navyše podané je to mierne inak. So spracovaním som spokojný, dej je výrazne priamočiarejší ako v predchádzajúcom diely, kedže samozrejme tu nie je potrebné sledovať prerod hlavnej postavy, jednoducho tu len hlavný hrdina príde o dcéru, dá si chvíľu času na ukľudnenie na samote a už vyrazí so zbraňou do ulíc. A navyše tu už ide v prvom rade po konkrétnych páchateľoch a nie náhodných zlodejoch, čo je veľký plus. Akcie tu nie je málo a nie je zlá, ale ani nestojí za zapamätanie. Je takmer rovnaká ako v jednotke, takže hlavne prestrelky s menšími skupinkami zločincov, len tu sa už protivníci aj väčšinou bránia, takže akčné scény sú dlhšie. Ale oceňujem, že Bronson je tu viac zábavnejší, kedže už nechýba ani nejaká tá hláška pri likvidácii. Z hereckého obsadenia viac zaujme iba Charles Bronson, inak síce nikto nesklame, ale ani nestojí za väčšiu pozornosť. Réžia a technická stránka sú na porovnateľnej úrovni ako v jednotke, takže celkom dobré. Táto dvojka ma baví po všetkých stránkach viac ako jednotka a u mňa prevládajú dobré pocity, ale nemôžem dať lepšie hodnotenie, za čo môže hlavne priemerná akcia. Objektívna kvalita filmu- 62%, film sa páči mne na 63%. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak přesně nějak takhle jsem si představoval, že bude vypadat první díl. Atmosféra, špína, bezmoc a do toho Charles Bronson. Death Wish II je rozhodně nejlepší z této série, hlavně kvůli tempu a faktu, že tady jsem tu bezmoc (policie nedělá nic) skoro až cítil přes plátno, kdežto u prvního dílu se mi nic takového nestalo. Navíc mi přišlo, že Charlesovo herectví šlo hodně nahoru, v porovnání s minulým dílem. Zkrátka a dobře - v jedničce nefungovalo skoro nic, tady funguje skoro vše. Nebýt toho závěru (SPOILER! který se vlastně stal takovým "trademarkem" pro tuto sérii, že někdo hodný Paula prostě pustí), tak jdu možná i o něco výše. 70 %. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nuž ale, toto je už trošku cez rámec nie? :) Tu už je ten námet kompletne mimo realitu :) Ale ako film, ktorý divákovi dopraje trošku emócie z pohľadu pomsty formou "oko za oko - zub za zub", to vyslovene zlé nie je. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Architekt Paul Kersey, po trpkom zistení, že new yorkská polícia nedokáže vypátrať vrahov jeho manželky, sa vydal na svoju vlastnú trestnú výpravu. Mal právo na pomstu a naplno ho využil. Zlikvidoval zopár arogantných zločincov, na ktorých bola ruka zákona krátka. Teraz si viac menej spokojne nažíva v Los Angeles. Ale jeho kľudný život je opäť narušený, keď mu dcéru znásilní a zavraždí banda kriminálnikov. To v Paulovi znova prebudí vraždený inštinkt, ktorý mu velí vziať do ruky zbraň a vydať sa na cestu pomsty. Režisér Michael Winner natočil po ôsmich rokoch pokračovanie snímku, ktorý už vtedy bol klasikou. Zrežíroval druhú časť revenge movie "Prianie smrti 2". Samozrejme, že do hlavnej úlohy opäť obsadil osvedčeného pištoľníka Charlesa Bronsona. *** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Veris v Jezise krista? tak se s nim setkas! dvojka je trosku slabsi nez jednicka tak trochu neco v bledemodrym ale furt dost v pohode film Bronson ma pech a jeho dcera je fakt nejvetsi chudak v jednicce ji znasilnili tady se z toho zacala vzpamatovavat a plesk znasilnili ji znovu! chtela pred nima utect vypadla z okna a napichla se na plot to zada odvetu! celkove vzato sice uz dost klisoidni pokracovani ale jinak porad lehky nadprumer a Bronson porad spravne drsnej tak to ma bejt ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl překvapivě nepokračuje v Chicagu, kde se náš hrdina přemístil, když ho policejní detektiv nechal uprchnout, ale v Los Angeles. Tady mu banda 5 výrostků, ve které figuruje Laurence Fishburne (mimochodem to lahůdkově schytá, přestože si obličej chrání kazeťákem:) ) znásilní a zabije dceru, což je ovšem jak víme obrovská chyba. Kersey se nezastaví před ničím a na závěr v převleku za doktora ukončí i 10. oběť. Jednoznačně béčková záležitost. 50% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

No, spíše akční než drama, nejbéčkovatější béčko, ale klasika, která jednoduše na hodinku a půl spolehlivě zabaví. Ch. Bronsonovi divák prostě musí držet palce. A humanistům musí z tohohle filmu vstávat hrůzou vlasy na hlavě :-) 65% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Takový krimi slasher, jen je divák a "spravedlnost" na straně vraha. Začátek překvapí především těžce ustřelenou scénou znásilňování, která je na svou dobu patrně dost odvážná, ale její okaté prodlužování a stupňování má asi stejný účinek, jako dvěstě třicet v devítivoltové žárovce. Zbytek už zaujme jen více či méně stupidními dialogy a scénami (týpek, který na ulici za bílého dne pomlátí snad celý policejní okrsek, je jednoznačným králem), přičemž se tvůrci snaží o nepředvídatelnost tím způsobem, že propůjčují postavám chování nemožných kreténů. Docela zábavné. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Důstojné pokračování prvního brutálního dílu se stejně brutálním Paulem Kerseyem, kterému tentokráte zabijí domovnici a vlastní dceru stále otřesenou z prvního styku s mladými delikventními vrahy její matky... ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Ještě vyšťavenější akce, než jednička, i když trochu přefouklá. Ale téma je silné a bohužel stále aktuální a já si umím snadno živě představit tu rozkoš, s jakou killnu nějaký černý prase ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dvojka pokračuje viac menej tam, kde jednotka skončila. Úvod dýcha sedemdesiatymi rokmi a je tu niekoľko "šokujúcich" scén. Bronson a Winner sa tu už ani len nesnažia pôsobiť seriózne a Charles Bronson tu dáva hlášku za hláškou a celkovo z jeho chute mstiť sa za všetko si tu tvorcovia zjavne robia srandu. Bohužiaľ záver je pomerne jalový a mierne kazí inak veľmi pozitívny dojem z tohto naivného béčka. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(87%) Chápu, že je tento sequel většiny diváky považován jako o ždibec slabší kousek, ale mě se líbil stejně tak jako jeho předchozí první díl, dokonce si troufám tvrdit, že i o něco víc. Charles Bronson mě zde bavil snad ještě víc. Jeho postava už nebyla tak zdrcená jako předtím, šel už rovnou na věc a tak se mi to líbilo. Atmosféra už nebyla tak temná, ale zase se tu stále něco dělo a byl jsem příjemně překvapen, že zde už Bronson šel po všech vinících, co zde způsobili na začátku tohoto snímku další ztrátu hlavní postavy. Tempo to zde mělo obrovské – nebyl čas se zde nudit. Přestřelky byly zde o něco víc, nápaditější, i když stále obyčejněji natočeny – což mi nevadilo. Našlo si tu i o něco víc nápadů v rámci té akce. Zde už bych šel málem do plného počtu hvězd, ale přeci mi zde něco málo chybělo – moc toho teda nebylo, ale přeci. Nesedla mi zde role přítelkyně ústředního mstitele – ani jejich vztah moc nefungoval a začátek vraždy byl teda drsný a hrozný, ale přeci to mohlo mstitele víc zasáhnout a scéna, kdy se oběť, napíchla na plot, byla hůře natočena. Ale připomínám, že to nejsou žádné extra zápory. Stále jsem nesmírně spokojen, mělo to na tu dobu neskutečný drive a zběsilé tempo, dobrou hudbu a skvělého Bronsona. Na to, že je toto po prvním dílu točeno po 8 letech, zde Bronson vypadal stále skvěle s ohledem na jeho věk. Nemám co víc k tomu dodávat, pecka! ()

Reklama

Reklama