Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Přání smrti II se opět setkáváme s Charlesem Bronsonem. Hraje zde Paula Kerseye, dobrovolného bojovníka se zlem, který sám ze sebe udělá terč útoku. a násilníky a hrdlořezy, kteří tak otravují současnou společnost nemilosrdně likviduje. Tentokrát ale musí spravedlnost ustoupit touze po pomstě, když ho pohání brutální ponížení a vražda jeho dcery. Bronsonův herecký výkon v tomto dramatickém a šokujícím filmu je ještě více vzrušující než kdy jindy. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování zajímavého snímku, který ve své době vzbudil pozornost až na politické úrovni, se veze zcela na stejné koleji jako ten předchozí. Změnilo se jen místo. Architekt Paul Karsey tentokrát žije v Los Angeles a plně se věnuje své práci. Příběh však věrně kopíruje předchozí šablonu. Opět banda divokých výrostků vtrhne do Karseyho domu, kde znásilní a zabijí nejdříve hospodyni a posléze i jeho dceru, která se ještě nezbavila traumatu z předchozího zážitku. A tak se Karsey opět vydá na cestu pomsty, na které smete i jiné zločince, když je svědkem jejich ohavných činů. Do děje se vrací i detektiv Frank Ochoa, který v něm má pochopení, zákon nezákon. Představitelé zločinců opět přehrávají, i když ne tolik, jako ty posledně. I tak se jedná o vadu na kráse na celém snímku, který je tentokrát krapet akčnější a méně zaměřený na charakter onoho architekta. Tvůrci si zřejmě řekli, že je už u diváků známý dost. Také scéna znásilnění opět vyznívá hodně brutálně, čímž z toho vyvěrá plné pochopení Kerseyho rozhodnutí k činu. Snímek tedy nic nového, zásadního a překvapivého nepřináší. Jak už bylo zmíněno, snímek je krapet akčnější a naopak se ubralo na dramatičnosti myšlenkových pochodů hlavní postavy. Film se tedy zdá být zcela zbytečný, ale dejme tomu. Natočen je dobře a tentokrát s volnější atmosférou. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Parťáci Golan/Globus produkujú niečo, čo vlastne mohlo, ale aj nemuselo mať pokračovanie. No ale keďže sme v béčkových vodách, tak si zarybárčime. Koncept podobný, Bronson podobne necharizmatický ( zrejme to fakt nebola rola jeho života ) a technické spracovanie na úrovni. Tak aspoň zaplať pánboh za to. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Taxom sa predsa len rozhodol napozerat aj dalsi Death Wish, konkretne teraz dvojku. Opat sa to zacina znasilnenim, a nastupuje klasicky pribeh. Oproti jednicke vsak uz pribudlo nelogickeho spravania sa, chyb v scenari a prestrelky sa mi zdali byt nedotiahnute a akesi aj polovicate. A zaver potom nezachranilo ani to policajne finale : 45 % ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak přesně nějak takhle jsem si představoval, že bude vypadat první díl. Atmosféra, špína, bezmoc a do toho Charles Bronson. Death Wish II je rozhodně nejlepší z této série, hlavně kvůli tempu a faktu, že tady jsem tu bezmoc (policie nedělá nic) skoro až cítil přes plátno, kdežto u prvního dílu se mi nic takového nestalo. Navíc mi přišlo, že Charlesovo herectví šlo hodně nahoru, v porovnání s minulým dílem. Zkrátka a dobře - v jedničce nefungovalo skoro nic, tady funguje skoro vše. Nebýt toho závěru (SPOILER! který se vlastně stal takovým "trademarkem" pro tuto sérii, že někdo hodný Paula prostě pustí), tak jdu možná i o něco výše. 70 %. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dvojka pokračuje viac menej tam, kde jednotka skončila. Úvod dýcha sedemdesiatymi rokmi a je tu niekoľko "šokujúcich" scén. Bronson a Winner sa tu už ani len nesnažia pôsobiť seriózne a Charles Bronson tu dáva hlášku za hláškou a celkovo z jeho chute mstiť sa za všetko si tu tvorcovia zjavne robia srandu. Bohužiaľ záver je pomerne jalový a mierne kazí inak veľmi pozitívny dojem z tohto naivného béčka. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (16)

  • Denník The Los Angeles Times uviedol, že Bronson za film dostal 1,5 milióna dolárov. (m.a.t.o.)
  • Pre Charlesa Bronsona bol tento film vôbec prvým pokračovaním, v ktorom hral. (m.a.t.o.)
  • Paul Kersey (Charles Bronson) používá ve filmu zbraň italské výroby-Beretta Model 85 .380 ACP. (infected)

Reklama

Reklama