Reklama

Reklama

Městečko Three Pines

(seriál)
  • Kanada Three Pines
Trailer

Epizody(8)

Vrchní inspektor Armand Gamache vidí věci, které nikdo jiný nepostřehne - světlo proplouvající trhlinami, mytický nádech každodennosti a zlo ve zdánlivě obyčejných věcech. Při vyšetřování vražd v městečku Three Pines odhaluje dávno pohřbená tajemství. (HBO Max)

Recenze (19)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že dneska už od těch seriálových produkcí očekáváte nějaký wow děj jako takový standard. Takže když se na scéně objeví nějaká nová detektivka, kde se objeví nějaký zajímavý herec - zde Alfred Molina - tak počítáte s tím, že se tu osm epizod bude něco konstatně odvíjet. Jenže tady je to pojato postaru, takže Armand Gamache v kůži Alfreda Molini, je odklizen do městečka Three Pines, někde kdesi v horách v Kanadě. A krom hlavního příběhu, který se odvíjí celou sérií a postupem času je čím dál tím méně zajímavý, se tu řeší hlavně jednotlivé vraždy, které se vždy v jednom díle rozjedou, aby se ve druhém vyřešily. Seriál je nicméně silný výbornou kamerou snímající nádhernou přírodu a v soundtracku, který pracuje s hodně dobrou muzikou, kterou jsem si nejednoukrát musel najít. Jinak je to totální odpočinkový kousek, který nebyl ztrátou času a klidně bych se na něj koukal i dál. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Pohodová, oddychová krimi vhodná na piatkový/sobotný večer s príjemnými hlavnými postavami, občasným humorom a dobre napísanými dialogmi, ktorá sa odohráva v mestečku, kde každý pozná každého a miestni moc neradi spolupracujú s políciou. V ôsmich epizodach sa riešia dokopy štyri prípady, ktoré na seba nenadväzujú (jeden prípad na dve epizody) a na pozadí ktorých ešte 'okrajovo' riešia jeden, akože taký hlavný. Neurazí, nenadchne a ak náhodou bude druhá sezona, tú už ťahať nebudem. Silnejšie tri hviezdičky. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Lepší průměr se skvělým Alfredem Molinou ale příliš televizními případy, které jsou občas jak s té nejobyčejnější, německé kriminálky. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle má vypadat tabulkový film (celý seriál jsou vlastně 4 filmy). Tady by se měli všichni učit jak vypadá tabulkově korektní projekt. Jsou tam zastoupení všichni a přesto to působí přirozeně. Nikdo nemá pocit, že musí vystavovat cokoliv na odiv nebo do popředí. Prostě normálně fungují. A přesně tak i působí děj jako celek - pohodově, mile, bez křeči. Každopádně. Budu brát hodnocení po čtyřech (ne po osmi, nebo dokonce jako jeden). Takže: Whiteout **** - volba postav a herců je fenomenální. Krom hlavní zápletky (vražda) která příjemně odsýpá a nenudí, tu máme i plíživou linku na pozadí, na které něco smrdí (Pozn.: za mě asi nejlepší ze “4 filmů”). The Cruellest Month *** - Tempo hodně zvolnilo a do děje se vloudila větší než malé množství vyloženě zbytečných scén (včetně jedné ultra debilní s medvědem). Linka na pozadí pokračuje očekávaným směrem, takže za mě koukatelný průměr. The Murder Stone *** - polovina stopáže komorní vyšetřování v rámci hotelu, polovina posouvá propojovací pátrání na pozadí. Za mě dost vláčné a relativně nudné. The Hangman **** - Oběšenec je opravdu jen na efekt a případ zabere sotva 1/3 stopáže. Zbytek se věnuje uzavření oné protínající se lince co jde přes všechny 4 filmy (teda… sérii). Díky tomu, že postavy už známe, celkem to odsýpá. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Nebylo to zlé. V osmi dílech se řeší čtyři případy, plus jeden velký, který se táhne přes celou sérii. Malé případy nejsou špatné, odehrávají se v prostředí malého městečka s partou vcelku zajímavých postaviček. Popravdě kdyby to nechali jen při těch malých případech, byly by z toho takové Vraždy v Midsomeru na steroidech a za mě by to dostalo slušných 80%, hlavně za Molinu. A mám podezření, že ten seriál původně o vznikal jako jednoduchá procedurálka. Jenže pak někdo přišel a narouboval na to linku s Blue Two Rivers a ta působí jako pěst na oko. Zhruba do 4 epizody to ještě jakžtakž funguje, protože člověk očekává nějakého sériového vraha nebo tak. Jenže pak se člověk dozví jak to proběhlo a od té doby je to strašně přitažené za vlasy a popravdě dost předvídatelné. Moc mě nepřesvědčily ani snové vize detektiva Ganache. Je to vážně škoda, protože jako jednoduchou procedurálku, bych to klidně sledoval i další sezony. Takhle je to formálně dobře udělaná, ale dějově zbytečně překombinovaná detektivka ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Je velká škoda, že plánované pokračování této mrazivé, tajemné až mýtické detektivky bylo zrušeno, a tedy i otevřený konec vyšumí do prázdna. Skvělé obsazení, jednotlivé případy celkem zajímavé, postavy různorodé (Ruth byla nej), jen ten případ zmizelé dívky, který se táhne celým seriálem, mi přišel navíc, jakoby rušivý. No upřímně, mohlo to být ještě zajímavé, jak by se jednotlivé postavy a případy ještě rozvíjely, kdyby se pokračovalo. Škoda. ()

VLADEK 

všechny recenze uživatele

Tohle je rozhodně detektivní série nadprůměrná, zejména z pohledu scénáře a dialogů, rozhodně na hranici 3 a 4 hvězdiček, ale spíše slabší 4. Pokud bude pokračování, tak nebudu váhat. ()

verbal. odpad!

všechny recenze uživatele

To je žumpa. Někdo se mrknul na Twin Peaks a řekl si - to dáme!Ale už to bohužel nefunguje.Sovy už dávno nejsou,tím čím se zdály být. ()

jeaninna 

všechny recenze uživatele

Knihy Louise Penny jsou moje srdcovka, takže seriál jsem nemohla vynechat. Jsem nadšená - a znalci knih budou určitě také. Jako u všeho platí, že kniha je kniha, nicméně se těším na další sérii! ()

Matulko_ 

všechny recenze uživatele

Nikdy by mi nenapadlo, že by som mal divácky pôžitok z niečoho, čo by sa dalo očastovať označením „oddychová kanadská detektívka“. A predsa. Aj so zvyškami denného prídelu mentálnej kapacity večer po práci sa dajú prípady vyšetrované Molinom na kanadskom vidieku sledovať bez straty pozornosti. /spoilert alert/ -> Trochu mi vadila dvojica páchateľov, ktorá sa zjavila až v poslednom prípade, hoci ostatné postavy sa vo viac-menej pevnej zostave objavovali v priebehu celej série <- Bohato to ale vykryl Gamache, ktorý svojou rozvahou a dobrosrdečným prístupom kontrastoval klasickým drsňákom, sociopatom, alkoholikom či inak „poľudšteným“ vyšetrovateľom, figurujúcim vo väčšine súčasných detektívok. Práve herecký vstup Alfreda Molinu bol pre mňa faktorom, ktorý inak kľudnému tempu dodal potrebný punc zámeru. Opäť sa nevyhnem analógii z potravinárstva: na hruške nashi mi chutí práve to, ako je pre jej nevýraznú chuť cítiť jej arómu. ()

Hugho 

všechny recenze uživatele

Sociálne akcentovaná franko-kanadská kriminálka tvorená ženami hlavne pre ženy, mužské postavy sú vykreslené o stupeň plochšie a menej realisticky, šéf inšpektor pôsobil miestami až čítankovo nepravdepodobne. Súcitný policajt s 30 ročnou praxou je jav zriedkavejší ako sedem-nohý had. Prostredie pekné, mysteriózne náznaky sú vítané. Miestami lacne vyzerajúci televízny seriál snažiaci sa riešiť pomerne veľmi závažnú problematiku násilnej prevýchovy indiánov v Kanade a podobných vecí. Správna myšlienka je však do deja vkladaná prekvapivo neumelo a zobrazovaná prvoplánovo až amatérsky. Škoda, taký Wind river to zobrazil o tri triedy lepšie. Premárnená šanca. ()

Akinaz 

všechny recenze uživatele

Pohodová krimi, trochu připomínající Vraždy v Midsomeru alespoň co se úmrtnosti v jednom malém městečku týká. Příjemní detektivové... taková jednohubka... vždy jeden případ 2 díly. Za mě spokojenost. 4* ()

Rumbambule 

všechny recenze uživatele

Taková kanadská verze Vražd v Midsomeru, kde je místo britské ponurosti trocha indiánské mystičnosti. Je to často děsně naivní, někdy až příliš poetické a rozhodně ne nepředvídatelné. Ale i tak je to vcelku originální a já jsem se nenudila. Dokonce i scéna s medvědem mi nevadila :D  Konec má být asi příslibem druhé série... ()

Reklama

Reklama