Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Životopisný film o německém vynálezci a průkopníku letectví Ludwigu Albrechtu Berblingerovi. Německo, začátek 19. století. Krejčí a mechanik Berblinger má velký sen: chce uskutečnit dávnou touhu lidstva - vzlétnout do vzduchu. Neúnavně konstruuje svůj návrh létajícího stroje, a skutečně sestrojí závěsný kluzák - předchůdce známého rogala. Po mnoha zkouškách a zraněních nastává čas, kdy má být vynález předveden králi a veřejnosti... (MI-380)

(více)

Recenze (6)

štísko 

všechny recenze uživatele

Těžko říci zda bych dnes čtyři hvězdy dal, kdybych to opět po letech viděl. Tenkrát mě film oslovil hodně. Tolik práce, tolik překonaných překážek. Souboj síly jednoho nadčasově povzneseného ducha s lidskými předsudky. Když už se zdálo, že se vše podaří, tak pokud se dobře pomatuji, došlo snad k podcenění studeného vzdušného proudu nad řekou. ()

WANDRWALL

všechny recenze uživatele

Ach, kde je ta doba, kdy jsem si kladl u informací nově obdržených, zda se to mohlo stát či nikoliv. V tomhle filmu hraje i řada českých herců, a divák je od těch německých snadno rozezná... ()

Reklama

giblma odpad!

všechny recenze uživatele

Páni, scéna střídá scénu a nezdá se, že by většina z nich byla úplně podstatná. Postavy se objevují a mizí bez zjevnější logiiky. A hlavní hrdina je ještě vynalézavější než MacGyver. Ale třeba byla chyba ve mě. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Film stál 3,5 miliónu dolarů, což byla v roce 1978 na německý film obrovská suma. (MI-380)

Reklama

Reklama