Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank sa s rodinou prisťahuje do nového domu , aby tam začali nový život. Lenže nie všetko je také ružové ako sa na prvý pohľad zdá. Prvý to pocíti prepracovaný a neurotický Frank, ktorý zistí, že v dome nie sú sami. Divné zvuky a nevysvetliteľné udalosti dávajú tušiť, že niečo nie je v poriadku. Pôvodní obyvatelia sa nesprávajú veľmi priateľsky a snažia sa vyhnať z domu frankovu rodinu. Začína boj o holý život. Kto sú v tomto prípade "Návštevníci"? (Hennesy)

(více)

Recenze (19)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Čakal som viac. Vlastne to bola štandardná duchárina, ale mala dosť pomalé tempo. Prvú hodinu sa vlastne dokopy nič nedialo, duch len párkrát zašramotil a to bolo všetko. Vlastne až od pasáže, keď prišiel lovec duchov, sa to rozbehlo na plné obrátky. Posledných 20 minút bolo výborných, herci hrali presvedčivo, atmosféru to malo, len škoda tej ťažkopádnej prvej polovice. Trošku lepší priemer u mňa. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Další zapadlá haunted-house story, tentokrát ze Švédska. Námět se neliší od ostatních duchařin, ve kterých je přistěhovaná rodinka terorizována vlastním domem. Rozbíhá se to hodně zvolna, do půlky si tvůrci vystačí vlastně jenom s podivnými zvuky z podkroví. Až s příchodem podezřelého muže se pak film pokouší děsit i jinými prvky: dvěma infarktovými momenty a závěrečnou dvacetiminutovkou, kdy se nám bubák představí osobně, bohužel hodně krátce. Švédové tedy dokázali, že jim nejsou cizí ani strašácké příběhy, i když v rámci žánru je jejich zářez spíše průměrný a bez špetky invence. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Největší minus filmu je, že hrozně zestárl. Nejen kulisami a strašlivými účesy (to se až stydím, že jsem v roce 1988 už existoval), ale i filmařskou naivitou. Místy jsem si říkal, že film má být komedie. Několik výstupů bylo vtipných úmyslně, např. postava pošťáka existuje nejspíš jen kvůli jednomu extrémně vtipnému gagu. Většina komiky byla ale bohužel nechtěná, to jsme se s přítelkyní několikrát na sebe otočili s pokleslou čelistí a začali se nahlas chechat. Jak pak ale má fungovat nějaké strašidelno :-( Takže co mohu hodnotit pozitivně (krom reklamy na Volvo, které je skutečné mnohoúčelové), to jsou inteligentní dialogy, výměny názorů, které jsou vedeny velmi dobře -- jedovatě, ironicky, logicky, jak by spolu lidi opravdu mluvili -- což v současných zástupcích žánru aby člověk hledal s baterkou a lupou. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Trochu milný název, pod kterým si většina představí návštěvníky z vesmíru. Tato návštěva pochází z druhé strany a rozhodně v mých očích byla celkem vítaná. Atmoška i děj celkem ušel, jen jsem čekal daleko větší řádění a hlavně ukázání démona na pouhé dvě sekundy bylo opravdu málo. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Strach z nevideného, zničený rozpakmi z pseudohumoru. Naťahovať to až do konca je fajn nápad, len si treba držať úroveň a nezaoberať sa zbytočnosťami. Vzhľadom na dobu v ktorej film vznikol, mu ale nemám za zlé že sa snažil byť vtipný, len sa tým sám obral o post atmosférickej strašidelnej pochúťky, na ktorý rozhodne mal našliapnuté. 50% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pěkná malá duchařina která staví spíše než na strašení na atmosféře. Ducha vidíme opravdu jen na pár sekund. Nicméně scénář je obyčejný a takových filmů bylo nespočet. Rodinka se dostane do domu kde straší. Mě se líbily i ty nehororvý scény, třeba pošťák neměl chybu a přidal do filmu i humor. Pár scén sice nebylo úplně dobrých ale film stavím do nadprůměru, herci byly taky v pohodě. Kdybych film viděl jako malej byl bych slušně zdeptanej. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadne, když se do Švédska dostane do kin Shining a Poltergeist, a netalentované místní tvůrce napadne, že si udělají malou, vlastní švédskou verzi. Jenže to by nesměli na úvod dát naprosto nesympatickou rodinku (táta debil s uřvaným hi-fi v autě, máma oči vykulené, jako by měla zácpu, děti - spratci na zabití, z nichž synáček si všechno musí vyřvat, jak později uvidíme), které vůbec, ale vůbec není proč fandit, a nesměli by se hodinu snažit o komedii sem tam mixnutou dramatem, případně drama sem tam mixnuté jako komedií. Pošťák je z jiné planety a škoda, že se v závěrečné scéně neobjevil on, mělo by to hnedle uvěřitelnější vysvětlení. Jinak otec se chová jako debil - prohraje konkurz na klienta, tak musí zůstat doma a připravit nové portfolio, ale místo toho chlastá, až má pocit, že vidí duchy. A místo, aby šel věci na kloub, povolá nějakého podivína, se kterým taky na prd přijdou, a následuje posledních asi 15 minut, kde se opět otec chová jak debil a leze v županu po střeše s těžkým přístrojem. Nakonec se ani nic nevysvětlí (kdo psal deník? proč tam strašá kurňa?). A matka je matkou roku - naštve se na otce, o němž si myslí, že se zbláznil, tož odjede autem někam do pryč, a nechá v baráku s bláznivým otcem i děti, co je jí po nich? A děti! Hele, barák hoří a jedno z nich z toho má bžundu. Ani to druhé nevypadá vyděšeně, zato mamča s taťkou budou mít noční můry evidentně. Jo a režisér byl podle mne homo i sexuál, protože v závěru se sice objeví ladné nohy v županu oblečeného hlavního herce, ale herečka je celý film cudně oblečena od hlavy až po patu, a na nohách má pro jistotu tlusté, bílé ponožky. Jen jednou jí zahlédneme rameno, když spí v kombiné. Horor je to mizerný, protože špatně kopíruje za levný peníz neschopnými tvůrci a herci daleko slavnější vzory, navíc to nemá ani to pozvolné napětí, nějaký přesah, twist, nic. Ale za bláznivého lovce duchů dám aspoň jednu hvězdu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nic inovačního. Vidět to z kraje devadesátých let, snad bych k tomu přistupoval jinak, ale v záplavě strašidelných domů padají Švédové do šedého průměru. Pár vydařených scén alá Poltergeist to nemůže výrazněji zachránit, kor když paní domu je blbá hysterická kráva. 30% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak otec rodiny ma ináč iritoval, to bol iný pako, len cigareta, chľast a sprosté reči a to ešte nehovorím o tom nezmyselnom chovaní., ktoré bolo veľmi detinské. A keď prišiel ten trapak, čo si hovoril lovec duchov, ktorý v detskej nasadil anténu a potom po dome behal z nejakou hračkou podobajúcou sa na vodnú pištoľ s vrtuľkou. Film hrá štandardne na atmosféru- búrka, tajná miestnosť, šero, osvetlenie temnej miestnosti len sviečkami, samé pavučiny, ale nič čo by ma ohromilo. Film ma neskutočne pomalé tempo a asi od hodiny sa rozbieha, ale ani tam to nebolo oveľa svižnejšie. Strašne urevaný film.štandardná ducharina bez originálnych prvkov, tu môžem dať len 2* za atmosféru a dobre hrajúcich hercov, ale viac ma film nepresvedčil. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Výborný příběh, výborná atmosféra..... tím ale končím, protože pak příjde pomalé tempo duchařského snímku a v tu ránu je po náladě. A když se blíží konec filmu a závěrečné titulky, tak očekáváte zlého ducha, kterého konečně spatříte....hmm. 15% ()

Tomes83 

všechny recenze uživatele

Špičkově budovaná tísnivá atmosféra, taková jakou ji známe i z domu v Georgetownu, kde se nám postupně odhaluje, co je příčinou onoho zla! Zkazil mi to až příjezd šíleného okultisty a závěr mohl být také vydařenější... ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

No vida, tak i Švédové umí dělat docela dobré haunted-house horory. O tomhle filmu jsem nikdy neslyšel, a právě proto jsem se na něj docela těšil. Film jako takový je jak vystřižený z učebnice o strašidelné tvorbě osmdesátých let. Má klasický, pomalý rozjezd, kde se seznámíme s rodinkou, která se nastěhuje do nového domu. Taťka je tak trošku poděs a když navíc začne v domě slýchat podivné zvuky, je soužití s ním už docela o nervy (což mu jeho choť několikrát od plic zdůrazní :-)). Ve druhé polovině filmu dojde i na ta strašidla, i když divák toho pohříchu moc neuvidí. Film se soustředí především na budování napětí a strašidelné atmosféry, což se mu ale nadmíru daří. Dle pravidel žánru vše vyvrcholí docela akční závěrečnou dvacetiminutovkou, která udělá za jinak tuctovou duchařinou povedenou tečku. Celkově se mi tenhle film docela líbil, i když vlastně ničím nevybočuje z průměru. ()

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Má to atmosféru, je to zajímavý, ale když se u toho smějete jak u komedie, tak vás to moc nevystraší. Klasika, kdy vymítač duchů je v roli komika a cvoka .-) ()

John80 

všechny recenze uživatele

Hororovo ladený ducharsky príbeh, kde nový nájomníci sa nasťahujú do nového domu a prízraky sa začnú diať. Ducharsky film , ktorých je v podobnom duchu viac 2* ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

No fakt nevím, první třetina filmu byla prakticky o ničem. Nedělo se vůbec nic, snad jen s vyjímkou, že se naše rodinka furt hádala s pošťákem, ve druhé třetině kdy se objevil lovec duchů se toho taky moc nedělo, snad nebýt dalších opětovných hádek a to jak s pošťákem /švédští pošťáci jsou divní/ a nebo mezi sebou. Tomu se, ale nebylo co divit, protože Frank coby otec rodiny a prakticky jediný kdo duchy zpozoroval, byl permanentně pod parou. Dvě promile musel mít už od rána. No k tomu se přidalo pípání a blinání jakýchsi krabiček lovce duchů a to bylo asi všechno. Poslední třetina již měla jaksepatří grády, ale moc to nezachránila. Ono nelogické chování postav, spousta nevysvětlených věcí a hlavně první dvě hluché třetiny, to prostě nezachránilo. Vzhledem k době vzniku přihmouřím oči a dám dvě hvězdy, ale nejsem si jist zda si je zaslouží. 39 % ()

peeko 

všechny recenze uživatele

Jednoduché a učinné budovaní atmosféry a napětí na mě působilo, jak mělo a toho si cením. Navíc ta švédština! Howg ()

Reklama

Reklama