Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čím vším byla světoznámá ikona pop rocku a R&B? Životopisné drama zpěvačky s nezaměnitelným chraplákem, kterou ztvárnila herečka Angela Bassettová; za svůj jedinečný výkon po právu obdržela roku 1994 Zlatý glóbus. „Rocková babička” začala svou hvězdnou dráhu netradičním podáním gospelů v kostelech, kde ještě vystupovala pod jménem Anna M. Bullocková. V této době potkala svého budoucího manžela: producenta, skladatele a zpěváka Ikea W. Turnera. Z Anny Bullockové se stala Tina Turnerová. Nezřízený svět rokenrolu si však brzy vybral svou daň. Turnerová musela čelit nejen uměleckým výzvám, ale i těžkostem osobního života, domácí násilí a drogy nevyjímaje. V 80. letech z potemnělého podsvětí soulu však povstala zářivá hvězda R&B. Sex symbol, který spoludefinoval novou éru popové hudby. (Česká televize)

(více)

Recenze (61)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Papírové ubrousky vždy při ruce, každou chvíli je třeba utírat nějakou tu krev z tváře. Angela Bassett dobrá, písničky taky dobré, hadry pěkné a záviděníhodné, kroucení zadkem jakbysmet, zbytek se mohl klidně vystříhat. Vraťme se ale pět na počátek, k Ikeovu sadismu, který se zdá být nosným tématem filmu. Ostatně profitují z toho oba: Ike bezprostředním činem a Tina následným popisem. Ike to vidí zřejmě takto: "Představa, že mám tělo, jehož statut je jiný než moje tělo, je pro perverzi podle všeho charakteristická, přestože zvrhlík cítí jinakost cizího těla." (Klossowski Pierre: Sade můj bližní). Pro Ikea se Tinino tělo stalo od svého neoddělitelné. - Zapomeňme ale na Ikeův sadismus a zůstaňme u Ikea muzikanta a pusťme si jeho geniální hudbu, třeba z poslední desky ("Rising with the blues") "Goin' Home Tomorrow", tam je to všechno. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Drama ženy, jejíž síla není - a nikdy nebyla jenom v jejím hlase. Přesto nutně potřebovala najít sama sebe, aby se postavila na vlastní nohy - a vymanila se tak ze zdánlivě bezvýchodného, ponižujícího sevření. Snímek s obdivuhodnou samozřejmostí dokáže zachytit to podstatné, co ovlivnilo její kariéru i její soukromí, aniž by se podbízel či přehnaně tlačil na pilu. Působí překvapivě civilně, přesto disponuje velice silnými emocemi, když vás nechá nahlédnout do duše takřka nezdolné ženy, kterou v každé životní situaci držela nad vodou její profese. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Životopisné filmy bývají nuda. Životopisné filmy o člověku, který stále žije, bývají ještě větší nuda. Tak, jak námět podle Tininy knihy zpracoval Brian Gibson, nuda ale není. Je to naporcované přesně, aby to nebyl suchý životopis chudé holky, kterou někdo objevil, udělal z ní hvězdu a pak trosku bez vůle a sebeúcty. Já Tinu vidím tak, jak jí Angela Bassettová ztvárnila v tomhle filmu (až na ty svaly): po každé, když jí osud nebo Ike uštědří ránu, zase se otřepe a jede dál - silnější a lepší. Srdcové hudební vsuvky, kvalitní herecké výkony, vystižení atmosféry té doby..... ingredience, pro které tenhle film mám moc ráda. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tina Turner, legenda a světová star, začínala svoji hvězdnou kariéru nejprve jako vokálistka u svého budoucího manžela Ika Turnera. Až po neuvěřitelně drsném společném životě, posílena dosavadními zkušenostmi, hladkém rozvodu, ze kterého si odnese pouze umělecké příjmení Turner, na svět přichází Tina Turner. Životopisné filmy se dají pokazit, natočit nezáživně, nicméně tohle není v žádném případě ten případ. Dokonalá podívaná, plno známé či méně známé hudby a hlavně pravdivý příběh o dlouhé cestě na vrchol, téhle dnes už rockové babičky. ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Životopisný film, který se dvě třetiny svého času utápí v klasických hollywoodských stereotypech. Ike se během jedné scény promění ze šarmantního gentlemana v násilného tyrana. Některé scény byly ovšem skvělé - natáčení s Philem Spectorem nebo hádka a rvačka s dortem. Na IMDB je trochu věrohodnější a ne tak adorační hodnocení. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Postavu Jackie (Vanessa Bell Calloway) tvůrci vytvořili speciálně pro film. V knize, podle které je film natočen, o ní není ani zmínka. (..Lucas..)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Reklama

Reklama