Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čím vším byla světoznámá ikona pop rocku a R&B? Životopisné drama zpěvačky s nezaměnitelným chraplákem, kterou ztvárnila herečka Angela Bassettová; za svůj jedinečný výkon po právu obdržela roku 1994 Zlatý glóbus. „Rocková babička” začala svou hvězdnou dráhu netradičním podáním gospelů v kostelech, kde ještě vystupovala pod jménem Anna M. Bullocková. V této době potkala svého budoucího manžela: producenta, skladatele a zpěváka Ikea W. Turnera. Z Anny Bullockové se stala Tina Turnerová. Nezřízený svět rokenrolu si však brzy vybral svou daň. Turnerová musela čelit nejen uměleckým výzvám, ale i těžkostem osobního života, domácí násilí a drogy nevyjímaje. V 80. letech z potemnělého podsvětí soulu však povstala zářivá hvězda R&B. Sex symbol, který spoludefinoval novou éru popové hudby. (Česká televize)

(více)

Recenze (62)

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"You know, every now and then, I think you might like to hear something from us nice and easy. But there's just one thing: we never, ever do nothing nice and easy, we always do it nice and rough. So we're gonna take the beginning of this song and do it easy, and then we're gonna do the finish rough. That's the way we do Creedence Clearwater's "Proud Mary"." ()

pevico 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že mi Tina přichystala obrovské překvapení..dlouho jsem se na to necítil, ale když jsem to konečně spustil, už to nešlo vypnout..dokonce i hudba, kterou si doma běžně nepouštim, mě tentokrát výjimečně bavila! Angela Basset je v roli Tiny neskutečná, člověk jí věří každý slovo..a pak - celý film jsem si lámal hlavu, odkud je mi povědomej její manžel, a tady se s překvapením dočtu, že je to "Morpheus" :) ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejsem úplně fanoušek Tiny Turner, ale její příběh stojí za zfilmování. Z toho vyplývá i mé hodnocení. Čtyři hudební zářezy jsou tak akorát. Herecky super, filmařsky poplatné devadesátým létům. Jen škoda, že Ike v podání Laurence Fishburna tu s Angelou herecky trošku zametl. Možná to ale bylo i tím, že Ike byl hroznej krypl. ()

kalap 

všechny recenze uživatele

Som človek, v ktorého živote ženy vždy hrali významnu a krásnu rolu a zvlášť v tomto filme o ktorom vieme, že je skutočným príbehom o nádhernej žene bojovnici, ktorá sa dokázala niekoľko krát odraziť od dna, aby nakoniec ostala už len na tom vrchole. Tina, keď ťa vidím aj v toľkých rokoch ako stojiš rozkročená s krásnymi nohami a spievaš prekrásnym hlasom tak mi tuhne nielen krv v žilách.A moja topkova mysičko, súhlasím s tebou, že všetko zlé je na niečo dobré, ale nie v tomto prípade, lebo taký skvost ako Tina, by objavil rýchlo niekto iný a Ike bol len jej nočnou morou, ale Laurence Fishburne ho stvárnil výborne, lebo pár krát som vstal z kresla a chcel mu rozbiť držku ja. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Drama ženy, jejíž síla není - a nikdy nebyla jenom v jejím hlase. Přesto nutně potřebovala najít sama sebe, aby se postavila na vlastní nohy - a vymanila se tak ze zdánlivě bezvýchodného, ponižujícího sevření. Snímek s obdivuhodnou samozřejmostí dokáže zachytit to podstatné, co ovlivnilo její kariéru i její soukromí, aniž by se podbízel či přehnaně tlačil na pilu. Působí překvapivě civilně, přesto disponuje velice silnými emocemi, když vás nechá nahlédnout do duše takřka nezdolné ženy, kterou v každé životní situaci držela nad vodou její profese. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Postavu Jackie (Vanessa Bell Calloway) tvůrci vytvořili speciálně pro film. V knize, podle které je film natočen, o ní není ani zmínka. (..Lucas..)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Reklama

Reklama