Reklama

Reklama

Lookism

(seriál)
  • Jižní Korea Oemo Jisang Juui (více)
Trailer 3
Jižní Korea, 2022, 3 h 20 min (Minutáž: 22–30 min)

Režie:

Hei Chul Kang

Předloha:

Tae-Jun Park (komiks)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Ve společnosti, kde to mají hezcí lidi snazší, vede nepopulární středoškolák dvojí život na střídačku ve dvou tělech. Jedno je z formy, to druhé zase velmi atraktivní. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (4)

Ovecka_Saki 

všechny recenze uživatele

Série 1: Tenhle seriál jsem si maximálně užila, byť v průběhu prvních dílů jsem byla tak naštvaná a chtělo se mi brečet, ale bohužel, Korejci prostě mají až tak rapidně toxickou společnost. Ale ve druhé polovině začaly být postavy trochu rozumnější, i Hyeong-seok se ve svém novém těle už rozkoukal a začíná získávat opravdové přátele. Poslední díl nejlepší. Vystoupení s písní Fly Up úžasné ! Jak Hyeong odmítl nabídku jsem si musela pustit 2x protože jsem byla moc ráda, že to udělal. A nebudu lhát, ale úplně konečnou scénu, kdy si prohlížíme fotky na stěně jsem probrečela.  Fakt moc doufám, že tenhle seriál dotáhnout až do konce, protože komix má spoustu dílů, tak vzhůru do práce na dalších sériích ne? ;)  A plusový bod za zvolení Ateez k nazpívání openingu! ()

andalin 

všechny recenze uživatele

Korejskému anime se říká aeni a tohle bylo moje první. Lookism je zajímavý námět, který je v Koreji velmi aktuální - všedně či přímo ošklivě vypadající lidé bývají upozaděni a těm krásným leží svět u nohou. Tenhle seriál je o šikaně (nejen) na střední škole, kterou zažíváme spolu s hlavní postavou tlouštíka, co se jednoho dne probudí převtělen do přitažlivého idola. Za mě to bohužel mělo pomalý rozjezd a chvíli mi trvalo, než jsem si na postavy a styl vyprávění zvykla. Teď je mi líto, že nejspíš další série nebude, ale naštěstí existuje nějaký webtoon. :) ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Ve dne fešákem, v noci pašíkem, takový je úděl hlavního hrdiny. Námět mně zaujal, ale to provedení, to je nešťastné, když pominu to že žádný boj proti šikaně, či nějaká osvěta a nebo poselství, se v seriálu nekoná. Jako jo hlavní hrdina drcne, do jednoho "šikanátora" a tím veškerý boj proti šikaně končí, Basca nepočítám to je klaďas. Ale ani jinak se seriál nikam nepohne, žádný vývoj postav, žádný pořádný příběh a nebo vyustění, prostě nic. Těch pár věcí, co se v seriálu stanou nejsou nijak zásadní a nebo že postavy stavěli do jiného světla, či nějak seriál posouvali. Animace je místy slušná, hlavně tedy v objektech, jak osou domy, lampy a podobné věci, tam je vidět detail a je tady pár hezkých výhledů, ale co se týče postav, tady animace pokulhává, hlavně když dojde na postraní lidi. Navíc když je hlavní hrdina, v hezkém těle, tak z něho instatně všechny ženský vlhnou a přitom, je to klasický šamponek. Když vedle něho postavíte Basca, který by se svoji bradou mohl řezat adamantium, tak o to je to divnější. Jako nerad dávám tomuhle seriálu, takhle nízké hodnocení, ale ve všem je to nudné, předvídatelné a vlastně o ničem. ()

Michalechal 

všechny recenze uživatele

Málokdy zhltnu seriál najednou (či nadvakrát). V tomhle případě se to povedlo. Úvodní drsnej díl byl plnej šikany, ze kterýho mi nebylo úplně nejlíp, ale neuvěřitelně mě to vtáhlo a soucítil jsem hlavním hrdinou, u kterýho je na první pohled jasný, že to nebude mít jednoduchý. V momentě, kdy získá šanci vést na střídačku dvojí život (v novém těle v podstatě dokonalýho kluka), se ukáže, jak snadnej je život, když jste fyzicky přitažlivý. Ale i tak musí odrážet útoky od těch, který sesadil z pomyslnýho trůnu, naučit se fungovat se svojí nově nabitou "mocí" (krásou) i ve vztahu k šikaně všude kolem. Bojuje s povrchností okolí, prožívá první přátelství a konečně pochopí jak moc pro něj dělá jeho máma ... bez slz to nešlo 😁🤷‍♂️ ()

Zajímavosti (1)

  • Oemo jisang juui (název seriálu) je korejský výraz pro „look-ism“, diskriminační zacházení s lidmi, kteří nejsou považováni za fyzicky atraktivní. (Michalechal)

Reklama

Reklama