Reklama

Reklama

Oddíl 10 z Navarone

  • Česko Komando 10 z Navarone (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1961 vznikl slavný válečný film Děla z Navarone, vyprávějící o odvážné akci malé jednotky během Druhé světové války. O sedmnáct let později vzniklo jeho volné pokračování s novými představiteli. Do Jugoslávie jsou vysláni major Mallory a seržant Miller, aby našli a zlikvidovali nebezpečného nacistického agenta Nikolaje Leskovara, působícího v partyzánských jednotkách. Na cestě do Jugoslávie jsou přiděleni k jednotce plukovníka Barnsbyho, která má za úkol vyhodit do vzduchu strategicky významný most. Není to vůbec snadné, nacisté jsou v přesile a Leskovar má v záloze nebezpečný plán. Podaří se Malloryho jednodce v sebevražedné akci splnit oba úkoly? Zajímavý příběh a hvězdné herecké obsazení v němž září Robert Shaw a Harrison Ford patří mezi hlavní klady filmu. Guy Hamilton, režisér filmů o Jamesi Bondovi (např. Goldfinger, Diamanty jsou věčné), natočil dobrodružnou podívanou s překvapivými dějovými zvraty a typickým britským humorem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

Apophis 

všechny recenze uživatele

Pěkný válečný film, kterému se podařilo plně dosáhnout kvality Děl z Navarone (na které volně navazuje). Oproti Dělům se ovšem přidalo trochu na humoru. Proti čemu ale nemám VŮBEC výhrad jsou herecké výkony. Celý film byl zahrán výborně. Barbara Bach si pochvalu určitě zaslouží, mladý Harrison Ford hraje svou roli na výbornou, Edward Fox (mě se, v této roli, líbil snad více, než David Niven) je se svým kufříkem rovněž super, no a nesmím přeci zapomenout na Roberta Shawa, který hrál roli Malloryho s takovou lehkostí, že se MINIMÁLNĚ vyrovnal Gregory Peckovi, což je tedy co říct! Oddíl 10 z Navarone (v jiném překladu též "Komando 10 z Navarone") rozhodně stojí za vidění, pobaví spoudtou vtipů a rozhodně nezarmoutí. Naprosto čisté 5*! ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film je opravdu bozsky. Neni to zadny verny film zobrazujici hrdinstvi hlavnich hrdinu apise takova fikce na kterou se kouka dobre od zacatku do konce a tim myslim opradu hodne dobre kouka. S puvodnim filmem Dela z Navarone to nema spolecneho vubec nic pokud teda pominu ustredni dvojici kterou stejne hraji uplne jini herci, tento film si jde svou cestou a nehraje si na zadne realisticke vykresleni 2. svetove valky cimz se od prvniho filmu naprosto diametralne lisi. Pokud se ovsem odprostite od jakekoli verohodnosti tak si film naprosto uzijete ja tento film videl uz mnohokrat ale nikdy nezaomenu na posledni vety ve filmu. Myslim, ze bych mel radeji zduraznit toto, za prve: Jsme na spatné strane reky. Za druhe: Jsme bez nadeje jakkoliv se pripojit k partyzanum. A za treti: Timto pruhem lesa se budou brzy plazit spatne naladeni Nemci. A za ctvrte: Nemyslim si, ze nas maly genius, tady serzant Miller si nechal ve svem kufriku aspon krabicku zapalek. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Dobrodružnější, zábavnější a sympatičtější, než Děla z Navarone. Narozdíl od nich je film prošpikován nadsázkou a suchým humorem, mezi Robertem Shawem (na roli majora Malloryho IMHO seděl líp než Gregory Peck), Harrisonem Fordem a Edwardem Foxem to jiskří, Barbara Bach je potěcha pro oko a Franco Nero je záporák tak slizký, až by se z něj člověk poblil. A dabing Novy v čele s Petrem Kostkou je vynikající. 85%. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Oddíl 10 z Navarone jsem kdysi viděl na Nově, když jsem nakoukával všechny možné filmy mého oblíbeného Harrisona Forda. Po cca 20 letech jsem si nepamatoval ani jedinou scénu a znovu si to tak skvěle užil. Pokračování Děl z Navarone má jiné herce ve starých postavách a není tak napínavé a drsňácké. Nemá to ani žádné hluboké myšlenky, ďábelské zlo, nebo smrtelně důležitou misi. Je to "jen" naprosto klasicky natočený, dobrodružně a mírně odlehčeně pojatý válečný film z druhé světové. Improvizované komando se vydává do Jugoslávie odpálit jeden most a potrestat zrádce, občas se mi jim něco posere, občas někdo zařve (včetně asi jediné ženské), pohybují se mezi partyzány, kolaboranty i skopčáky a hlavně se neustále něco zajímavého děje. Tu přestřelka, tu zajímavý souboj 1 na 1, tu nálet nebo pyrotechnické orgie. Kromě Shawa, Forda a ledově klidného a sarkastického Foxe v hlavních rolích potěší hlavně ty vedlejší - pruďas Weather, "Čelisti" Kiel jako obrovitývůdce četniků a Franco Nero jako slizký zrádce. Na konci přijdou katastrofické orgie a sarkastický dovětek o špatné straně řeky :) a já jsem spokojen na silné 4*. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Další parádní válečná klasika (alespoň pro mě určitě), která je spíše víc akčním "nářezem" než válečným filmem (tomu samozřejmě odpovídají i mnohé "nereálné" scény). A nejspíš právě proto to mám tolik rád! Fenomenální obsazení v čele s Robem Shawem, Francem Nerem... a Harrisonem Fordem s Carl Weathersem (kterým tam ještě teklo mlíko po bradě)... Příběh se jen hemží zajímavými postavičkami a má parádní dynamiku, vrcholící působivým explozivním finále (doslova)... ()

Galerie (82)

Zajímavosti (20)

  • Vo filme je vidieť lokomotívu, ktorá sa vyrábala až v 60-tych rokoch a je elektrická. Elektrické vlaky v Juhoslávii existovali najskôr o 10 rokov. (martincba)
  • Úvodní záběry výbuchů a hroutících se navaronských děl jsou použity z filmu Děla z Navarone z roku 1961. (rawboy)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama