Reklama

Reklama

Oddíl 10 z Navarone

  • Česko Komando 10 z Navarone (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1961 vznikl slavný válečný film Děla z Navarone, vyprávějící o odvážné akci malé jednotky během Druhé světové války. O sedmnáct let později vzniklo jeho volné pokračování s novými představiteli. Do Jugoslávie jsou vysláni major Mallory a seržant Miller, aby našli a zlikvidovali nebezpečného nacistického agenta Nikolaje Leskovara, působícího v partyzánských jednotkách. Na cestě do Jugoslávie jsou přiděleni k jednotce plukovníka Barnsbyho, která má za úkol vyhodit do vzduchu strategicky významný most. Není to vůbec snadné, nacisté jsou v přesile a Leskovar má v záloze nebezpečný plán. Podaří se Malloryho jednodce v sebevražedné akci splnit oba úkoly? Zajímavý příběh a hvězdné herecké obsazení v němž září Robert Shaw a Harrison Ford patří mezi hlavní klady filmu. Guy Hamilton, režisér filmů o Jamesi Bondovi (např. Goldfinger, Diamanty jsou věčné), natočil dobrodružnou podívanou s překvapivými dějovými zvraty a typickým britským humorem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

UncleG 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že nejde o válečné sci-fi, které se nebohého diváka snaží přesvědčit, že za Hitlera jezdily elektrický vlaky a Frickové měli ruský tanky i s těma fešnejma sovětskejma přilbama (vzor Pavel Čech). Předpokládám, že má jít o seriózní dobové drama, kterýmu jenom tak trochu nesedlo studium reálií. Oddíl 10 sice naverboval původní postavy a "tejdmark" Děl z Navarone, ale to je asi tak všechno, co z "prvního dílu" zbylo. Kdeže ti lonští Nivenové jsou.... ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Dějově mi to chvílemi nesedí a občas je tam znát naivita tehdejších válečných filmů (podobně jako třeba ve Velké červené jedničce), ale obojí filmu neubírá na atmosféře, která je přesně taková, jakou si žánr žádá. Co je na filmu nejlepší je ovšem onen vložený typicky britský černohumorný nádech, díky čemuž má Oddíl 10 z Navarone hned několik nezapomenutelných momentů... a Edward Fox je v roli klidného pyromana prostě perfektní! ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Absurdní pokračování báječných Děl z Navarone vyniká bizarním obsazením (B.Bachová a R.Kiel si sem odskočili z bondovky Agent, který mne miloval), naprosto nepravděpodobnými dějovými zvraty a moderní lokomotivou v pastelových barvách, která se na jugoslávské železnici roku 1943 zjevila asi z nějakého návratu do budoucnosti. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Zatímco první díl byl ještě jakš takš snesitelnou dobrodružnou podívanou, druhý díl už je prostě krávovina, naivní, jak si válku představuje desetiletý kluk. Amícové se zřejmě shlédli ve vlně tehdy populárních jugoslávských partyzánských filmů a chtěli také přispět se svou trošku do mlýna. Snad jen o těch T34 s hákovými kříži: Němci skutečně v Jugoslávii ukořistěné sovětské tanky používali, takže to je jedna z mála věcí, které bych filmu nevyčítal. ()

pravo 

všechny recenze uživatele

S realitou vojny to veľa spoločné nemá a chvíľami to balansuje na hrane komédie. Evidentne scenár je najslabšou zložkou tohto filmu, ale i napriek tejto vade je to vcelku pozerateľný film oddychovej kategórie. Veľa neuveriteľností ešte dopĺňa postava černošského vojaka, do ktorého úlohy by sa skvele hodil E. Murphy. Ak by film nebol zaradený pod drámu a vojnový film, ale pod vojnová komédia tak som mohol byť pri hodnotení štedrejší. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (20)

  • Románová předloha Alistaira MacLeana je umístěna jinam – do oblasti řeky Neretva, kde vedly německé oddíly masivní operaci proti jugoslávským partyzánům. Tvůrci zvolili jinou oblast, protože už v roce 1969 byl natočen válečný velkofilm Bitva na Neretvě (1969). (Robbi)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama