Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou filmu pro děti i dospělé je malá Maya, která žije se svými rodiči v Oslu. Díky obrovské fantazii se celkem bez problémů ocitá na rozlehlých travnatých prériích mezi indiány a stává se jedním z neohrožených bojovníků kmene Mayů. Do jejího dětského světa plného her a fantazie však jednoho dne zasáhne nepříjemná realita světa dospělých. Mayina matka totiž od rodiny odejde, protože náhodou zjistí, že ji manžel podvádí s jinou ženou. Jenže správná rodina musí mít vždy minimálně tři členy a tak se Maya rozhodne, že s pomocí svých indiánských přátel vymyslí plán, jak dát matku a otce opět dohromady
Norský film, uvedený například na berlínském filmovém festivalu Kinderfest, natočil v roce 1996 režisér Lars Berg podle scénáře Elsy Kvammeové. V hlavní dětské roli se představí May-Thali Magnussen-Libermanová jako Maya, v dalších rolích se objeví Siri Nilsen, Vanja Riksfjordová, Johannes Joner, Helle Haugenová, Laila Goodyová, Elsa Lystadová, Gro Solemdal, Ricardo Sanchez, Pia Borgli aj. Režie: Lars Berg. (kikulin)

(více)

Recenze (1)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Na nórsky rodinný film slabé a dosť infantilné. Kvalitatívne sa to blíži k dánskym žánrovým kolegom tipu Doktor Proktor. ()

Reklama

Reklama