Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robin využije pozvání svého snoubence, aby si od přemíry práce odpočinula na týdenní dovolené v tropech. Odletí do francouzské Polynésie a odtud malým, poněkud chatrným letadlem stárnoucího Quinna Harrise na ostrov Makatea. Po příjemném večeru, kdy ji Frank požádá o ruku, se však Robin ráno dozví, že musí pracovně na jeden den odletět na Tahiti. Nezbývá jí, než najmout Harrise, jediného dostupného pilota. Jeho letadlo se však dostane do bouře a po zásahu bleskem je nuceno nouzově přistát na neobydleném ostrově. Robin, která katastrofu nevnímala, protože si vzala silné prášky, se ráno s pilotem pohádá, když zjistí, že jsou na ostrově a bez možnosti spojení se světem. Zatímco Frank a pilotova milenka Angelika čekají na výsledky pátrací akce, dvojice se na ostrově hádá kvůli každé maličkosti. Druhý den zahlédnou u ostrova kotvit jachtu, když se k ní vydají v nafukovacím člunu, zjistí, že loď přepadli piráti. Stanou se svědky vraždy majitele jachty. Pokusí se pirátům uniknout, po velké honičce jsou chyceni. Přežijí jen díky duchaplné Robin, která pirátům namluví, že má na druhé straně ostrova jachtu plnou zlata. Cestou k neexistující lodi se dvojici podaří uprchnout. Nemají ale vyhráno, protože jsou stále uprostřed neobydleného ostrova a v patách mají krvelačné piráty. (TV Nova)

(více)

Recenze (365)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Výborná devadesátková komedie na níž jsem si vzpomněl při sledování její soudobé české vykrádačky Ostrov s Langošem a Plodkovou. A dostal jsem chuť si to zase po letech dát. Navíc jsem to ani doposud kupodivu neokomentoval. Nu co dodat. Všechno tam funguje jak má. Ford byl v té době pořád kus chlapa a nádherná štíhlounká Anne Heche s očima stejně modrýma jako oceán... Eh... Já bych nespoléhal na bouři. Rovnou bych v motoru ještě na letišti povytáhnul nějakou hadičku abych pak  s ní mohl nouzově přistát na nějakém neobydleném ostrově. :-). Bohužel o ni filmový svět navždy přišel při loňské autonehodě...  :-(. Film je samozřejmě třeba brát s rezervou, trosečníci stejně jako Langoš s Plodkovou měli v letadle komplet tábornické vybavení a tak jim tam snad chyběl už jen výrobník ledu a skleničky na gin s tonikem. Komedie i dnes funguje skvěle a je možno ji pustit i menším. Moje potomstvo se zvláštním úžasem pomalu zjišťuje, že ty - starý filmy z mojí doby (z jejich pohledu tedy doba něco jako paleolit) nejsou až tak blbé, ba dokonce by si je klidně dali ještě jednou! :-). Mohu hodnotit subjektivně (už jen kvůli Anne), ale ať mi někdo vyvrátí, jestli právě tohle není nejlepší hodnocení filmu. Dílu, kterému je dnes už  25 let ! Dávám za 4 paví stehýnka! * * * * ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

No jéjé.Moc hezkej film a nechápu že tady má tak nízký hodnocení.Škoda jen že tady hraje Anne Heche která je mi strašně mooc nesympatická ale to vynahradí sympaťák Harrison Ford.Sem tam je tam nějakej vtípek , sem tam nějaká akce a sem tam nějaká romantika a já se bavil přímo skvěle.Pro mně osobně je to 4,5* ale dávám 5*. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Oddychová komedie, u které se příjemně pobavím po každém shlédnutí. Také jeden z mála filmů, který N@va opakuje v neměnném ročním intervalu, ale stále se na to nechá koukat. Harrison Ford jako starý mazák a Anne Heche jako baba, která se v průběhu filmu mění ze slepice na stále slibnější a více zamilovanější do Forda. Škoda, že se neobjevila ve vícero filmech. Talent na to určitě má. David Schwimmer mě příjemně překvapil hrající záletníka takového jak jsem na něj zvyklí z Přátel. Už jen to, že se příběh odehrává v Karibiku značí vtipnou, ale ničím vyjímečnou komedii určenou na příjemné strávení zimního večera. --- Můžeme ho tam dát. Ó ano můžeme ho přišít. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Sympatická ústřední dvojice nezachází do extrémů a od začátku spolu vychází jako lidi, co si na první dobrou sice nepadli do noty, ale jen trošku… a občas "srandovně" zakopnou, břinknou se(bou) nebo přeberou Xanax. Na tropickém ostrově by na šest dní chtěl ztroskotat asi každý a jeho prvoplánové dobrodružné nástrahy nemají jiného významu, než trošku podmazat a okořenit nevyhnutelnost pohodové komediální romantiky. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Celkom podarená pohodovnka na sobotný večer, neurazí, no ničím zvláštnym ani nevynikne. Celý film je trochu príliš vtesnaný do silnejšej jedenapol hodinky. Zopár, na moje potešenie slušných hlášok a vydarene vybraná herecká dvojica si milo sekunduje, navyše Schwimmer z 'Friends' ako pribrzdený manžel bol tiež podarený. Pre mňa 75%. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • Na stejném ostrově se natáčel i film King Kong (1976). (SONY_)
  • Quinn Harris (Harrison Ford) nosí hodinky značky Swiss Army Officer's 1884 a Omega Speedmaster Chronograph Day-Date. (dyfur)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Reklama

Reklama