Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robin využije pozvání svého snoubence, aby si od přemíry práce odpočinula na týdenní dovolené v tropech. Odletí do francouzské Polynésie a odtud malým, poněkud chatrným letadlem stárnoucího Quinna Harrise na ostrov Makatea. Po příjemném večeru, kdy ji Frank požádá o ruku, se však Robin ráno dozví, že musí pracovně na jeden den odletět na Tahiti. Nezbývá jí, než najmout Harrise, jediného dostupného pilota. Jeho letadlo se však dostane do bouře a po zásahu bleskem je nuceno nouzově přistát na neobydleném ostrově. Robin, která katastrofu nevnímala, protože si vzala silné prášky, se ráno s pilotem pohádá, když zjistí, že jsou na ostrově a bez možnosti spojení se světem. Zatímco Frank a pilotova milenka Angelika čekají na výsledky pátrací akce, dvojice se na ostrově hádá kvůli každé maličkosti. Druhý den zahlédnou u ostrova kotvit jachtu, když se k ní vydají v nafukovacím člunu, zjistí, že loď přepadli piráti. Stanou se svědky vraždy majitele jachty. Pokusí se pirátům uniknout, po velké honičce jsou chyceni. Přežijí jen díky duchaplné Robin, která pirátům namluví, že má na druhé straně ostrova jachtu plnou zlata. Cestou k neexistující lodi se dvojici podaří uprchnout. Nemají ale vyhráno, protože jsou stále uprostřed neobydleného ostrova a v patách mají krvelačné piráty. (TV Nova)

(více)

Recenze (365)

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mě jedna z největších srdcovek ze všech filmů vůbec. Už jsem ho viděla několikrát a nikdy mě nezklame. Pokaždé u něho mám krásný mrazení v zádech. To se ani slovy nedá popsat. Sice jsem mu dala jen 85%, ale má pro mě zvláštní cenu. Musím samozřejmě vyzvihnout skvělé herecké výkony a dokonalou hudbu od Randyho. Takových filmů bohužel moc není ... ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie, u které se vždy dokonale pobavím. Je škoda že tenhle film má tak nízké hodnocení. Ford je prostě jeden z nejlepších herců a tato role mu padla naprosto skvěle,takže si divák užije veškerý humor a dodatečnou akci. Vynikající Harrison Ford, dobrá Anne Heche, legrační David Schwimmer. Na pustém ostrově dvojka k pohledání. ()

Reklama

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Velice pohodová odreágovačka, která utekla rychleji než mrknutí oka. Celý film sice šel v podstatě od ničeho k ničemu, ale dohromady dávál docela solidní dávku komedie, a pohody. Ford s Hechce jsou nejvíc v pohodě, a Schwimmer to samé. Zkrátka to herci zahrali opravdu výtečně. Hodina a půl utekla nehorázně rychle, a díky tomu dávám čtyři hvězdy., ()

sud 

všechny recenze uživatele

Další variace na Robinsonovské téma, tentokrát smíšené a zábavné. Harrisonu Fordovi a Anne Heche to sluší a jsou skvěle sehraní. Akorát mě tam štval David Schwimmer. Jako herec mi nevadí, ale tady jsem ho nějak nemohl zkousnout. Ale to nic, dlouho se tu neobjeví. Ivan Reitman natočil sice i lepší filmy, ale i toto je zábavná romantická komedie, která rozhodně neurazí. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Výborná devadesátková komedie na níž jsem si vzpomněl při sledování její soudobé české vykrádačky Ostrov s Langošem a Plodkovou. A dostal jsem chuť si to zase po letech dát. Navíc jsem to ani doposud kupodivu neokomentoval. Nu co dodat. Všechno tam funguje jak má. Ford byl v té době pořád kus chlapa a nádherná štíhlounká Anne Heche s očima stejně modrýma jako oceán... Eh... Já bych nespoléhal na bouři. Rovnou bych v motoru ještě na letišti povytáhnul nějakou hadičku abych pak  s ní mohl nouzově přistát na nějakém neobydleném ostrově. :-). Bohužel o ni filmový svět navždy přišel při loňské autonehodě...  :-(. Film je samozřejmě třeba brát s rezervou, trosečníci stejně jako Langoš s Plodkovou měli v letadle komplet tábornické vybavení a tak jim tam snad chyběl už jen výrobník ledu a skleničky na gin s tonikem. Komedie i dnes funguje skvěle a je možno ji pustit i menším. Moje potomstvo se zvláštním úžasem pomalu zjišťuje, že ty - starý filmy z mojí doby (z jejich pohledu tedy doba něco jako paleolit) nejsou až tak blbé, ba dokonce by si je klidně dali ještě jednou! :-). Mohu hodnotit subjektivně (už jen kvůli Anne), ale ať mi někdo vyvrátí, jestli právě tohle není nejlepší hodnocení filmu. Dílu, kterému je dnes už  25 let ! Dávám za 4 paví stehýnka! * * * * ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 74,3 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 164,8 mil. (NIRO)
  • Anne Heche (Robin Monroe) byla z projektu vyhozena poté, co se provalil její vztah s moderátorkou Ellen DeGeneres. Studio se bálo, že by její sexuální orientace mohla uškodit její roli v romantickém filmu. Harrison Ford (Quinn Harris) ale využil svého vlivu, aby herečku získal zpátky. (newpage)
  • Na stejném ostrově se natáčel i film King Kong (1976). (SONY_)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Reklama

Reklama