Reklama

Reklama

VOD (1)

Konfederační vojáci unikli z vězení a míří k mexickým hranicím. Když narazí na kurýra, nesoucího zprávu o konci Občanské války, zabijí ho a zprávu se rozhodnou utajit. To je ale osudová chyba.

Zajatci Konfederace, uvěznění během občanské války, utečou z vězení a míří k mexické hranici. Cestou zabijí jednoho vojáka Unie. Jenže netuší, že to byl kurýr, který nesl zprávu o konci války. Jeho tajná depeše tak nedorazí do tábora Unie, kde se chystají na pronásledování uprchlíků. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2milióny║ dosť nesúrodý western, ktorý je miestami dosť drsný, vážny a k tomu sú tam natlačené komické vsuvky s dvoma ustráchanými motúzmi, ktorý chcú mať ruky čisté a najradšej by niekam zdúchli na strane severanov, ďalej sú tam ich náprotivky na strane južanov ktorý by sa len s pasie stále bili, dosť to príde také ustrelené od pásu, potom to moc nepasuje /45%/ ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Atmosféra spotenej špinavosti a zaprášenosti pripomenula v niečom spaghetti western, dejovo však ide o skôr o typický americký western o pomste, historicky ukotvený do záveru občianskej vojny. Plusy vidieť v poukázaní na špinavosti obidvoch z bojujúcich strán, čo len potvrdzuje názor, že neexistujú žiadne spravodlivé vojny. Vždy bojujú proti sebe dve agresívne obludy a žiadna nemá tvár dobra. Urputnosť zobrazenej pomsty prekonáva akékoľvek vojenské regule či vyhlásenia bojujúcich strán. Čo je na druhej strane len sympatické, pretože osobná odplata za príkorie spôsobené milovanej osobe je tisíckrát sympatickejšia, než pokorné plnenie v mene pofidérne úbohého slovného spojenia "národný záujem" či rovnako nezmyselného "príkazu najvyššieho veliteľa", za ktorými sa vždy skrýva len osobný profit vládcov a ich poskokov. Škoda len, že samotný dej ostal veľmi riedky. Nebolo treba ešte odľahčovať dvojicou neschopne zbabelých trpákov. Tieto scény vyznievajú silene, hlucho a do deja vôbec nijako nezapadajú. Neviem aká bola miera režijného prispenia Rogera Cormana, no v čase vzniku filmu mal rozhodne na viac. 55% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Klasicky pojatý western, kde budete chvíli váhat nad ústředním tématem, je lehce nevyrovnaný - trochu hůře natočený narozdíl od Mistrů tohoto žánru, nicméně slušně obsazený a s velkým morálním poselstvím..! ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zahozená příležitost. Film o osobní mstě a osobní válce bojované pár dní po skončení války občanské má slibný potenciál. To by ale nesměl být tak neskutečně hloupý a navíc v režii, která by byla tupá i na snímání homevidea z dovolené u móře.____ Co taky čekat od snímku, kde projíždí vůz liduprázdným kaňonem a přitom se v jednom záběru v pozadí bezostyšně ukáže žlutobílý zahradní slunečník připevněný na (patrně) auto štábu. ____ Ne, ne a stokrát ne. Dialogy jsou nechtěně parodické, režie je hloupá, když snímá ve velkých detailech tváře herců, kteří neumějí hrát. A to včetně mého oblíbeného Glenna Forda - tady byl fakt příšerný. Ještě horší byl hlavní záporák, chlapík s ostře řezaným ksichtem, ale taky bez jediné špetky charismatu a s takovou dávkou hereckého neumětelství, že by ho i ochotnický spolek v Horní Dolní zaměstnal leda jako rekvizitáře. ___ Nemá cenu rozepisovat dál, jak stupidní to celé je. Tenhle snímek je ztráta času. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

V konečném důsledku je to takový hodně klasický western, kdy dostanete hodného chlapa, ale celkem ostříleného, k tomu ještě ostřílenějšího hajzla, který není až tak zlý, do toho krásnou ženu, no a pak už jen honičku a hlavně jednu postavu parádního šílence. I když je vedlejší, je tenhle smějící se cvok výborný. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Ke komentáři uživatele Terva- jistě měl na mysli Harrisona Forda, protože Glenn Ford je v tomto westernu se zajímavým námětem vidět docela dost. A stejně jako v později natočeném drsném příběhu Poslední ostří hoši i zde se ženské postavě překvapivě toho brutálního znásilnění dostane (i když tentokrát ještě mimo obraz). ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Nic prevratnyho tenhle film neni - parta jizanu utece z lagru a pronasleduje je parta kavaleristu vedena Glennem Fordem. Jizani byli nesympaticky (s jednou vyjimkou) a yankees byli banda neschopnejch debilu - taky s jednou nebo dvema vyjimkama. Na zacatku se mihne mladej Harrison Ford a potesilo me videt mladyho Stantona, ale jenom kvuli tomu bych se na to taky nekoukal. Jeste se tam smrdla Inger Stevens, ale je vicemene nezajimava. Kdyz to shrnu, tak to ma zabavny, ale predvidatelny a okoukany scenar (banda A pronasleduje bandu B) a vykony hercu nijak presvedcivy nejsou. Cisty prumer. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Teda Roger Corman /Jama a Kyvadlo/ natocil len dalsi nudny podpriemerny western. Glenn Ford /Plna Kapsa Zazraku, Gilda/ sa len trapil a nic nepredviedol, pribeh divaka dokonale unudi. V 60. rokoch sa tocili desiatky westernov rocne a prene kvoli takymto filmom western v 70. rokoch minuleho storocia vymrel. 25 % ()

Mol 

všechny recenze uživatele

DAMN YOU, MEN! MOVE! Film má skvěle úderný název a čekal jsem od něj jatka, vždyť Glenn Ford nahánějící rebely napříč krajinou? To vypadá jako skvělý nápad. Začátek i vypadal slibně, když major zastřelí svázaného vojáka u kůlu jako prase na dvorku. Film však v různých částech začne pokulhávat a Bentley s Emily se nakonec ukážou jako mnohem větší vymaštěnci než celý Luther. A abych se přiznal hledal jsem celý film Harrisona Forda, ale nepoznal jsme ho. Dohledával jsem si ho až po filmu. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct,že by mě tenhle western nějak zvlášť bavil. Možná, kdyby ta režie byla trochu svěžejší, ale jinak mi to přišlo takové nemastné neslané. ()

Jezinka 

všechny recenze uživatele

Asi nejzajimavější na tomto příběhu je výpověď, co může přinést bezohledné tajemství a touha po pomstě, která jde doslova přes mrtvoly. Ve filmu se také objevuje komická dvojice, která se ohledem na žánr moc nehodí. K opět zavádějícímu oficiálnímu textu distributora (doufám, že někdy se nějaký distributor podívá na film, o kterém píše): uprchlý konfederační kapitán Bentley ví moc dobře, že válka skončila a chce pokračovat až do hořkého konce, k tomu využije i Emily, snoubenku yankeeského majora Wolcotta. Pomsta je zaručena. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nastal času westernů a tenhle byl veskrze průměrný. Spousta přestřelek, celkem spád a rychle to uteče, ale nikdo komu by člověk mohl fandit. Máme tu skupinu jižanů, kteří prchají ze zajateckého tábora, což jsou většinou nesympatičtí šmejdi. Korunu tomu nasazuje velitel, který (asi) znásilní zajatkyni a tají před svými, že válka skončila, aby mohl zabít pár Yankeyů. Seveřané jsou zase anonymní figurky, kromě dvojice pitomců, sadistického velitele tábora a hlavního hrdiny, který zachraňuje dívku. Bohužel ho hraje jaky vždy nevýrazný Glenn Ford a postava je o ničem. No a dívka se projeví taky jako pěkná mrcha. Na konci se skoro všichni postřílí a bylo mi to skoro fuk. Průměr na 3*. PS: V mini roličce mladičký Harrison Ford. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Zkušený režisérský matador Roger Corman začal film natáčet a byl také jeho koproducentem. Když po pár týdnech vycouval z koprodukce, byl nahrazen v režijní židli neméně zkušeným Philem Karlsonem. ()

Reklama

Reklama