Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tým tajných britských agentů se zvláštním určením má před sebou náročnou akci: dostat se v přestrojení mezi ženy v berlínské továrně. Největší problém nebude ukrást Enigmu, ale naučit se chodit na podpadcích a používat rtěnku! (oficiální text distributora)

Recenze (17)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Americký agent O'Rourke (Matt LeBlanc) je zadržen britskou armádou, a dle platného zákona jsou všechny věci, které má při sobě zničeny - co na tom, že jednou z nich je německý šifrovací stroj Enigma, po kterém spojenecká vojska prahnou. O několik měsíců v britském vězení dostává O'Rourke nabídku, která se neodmítá - povede skupinu britských špiónů, a společně znovu ukradnou Němcům Enigmu. Jediný problém je, že v továrně na výrobu šifrovacích strojů pracují jen ženy, a takže celý výsadkový tým musí celou akci provést v přestrojení za ženy ... Bohužel musím naznat, že nejvtipnější scéna z celého filmu byla ta úvodní, kde se Matt LeBlanc nejdříve zmocní Enigmy, poté německého tanku, a poté dle pravidla že nejhorší je srážka z blbcem, přijde do styku s uvědomělým britským důstojníkem. Tento úvod mne na film náramně nalákal... jenže pak jako by začal scénář psát úplně někdo jiný - vtip a originalita se začala vytrácet (kolik filmů již bylo postaveno na převlecích mužů za ženy), i Matt LeBlanc se úvodní scénou asi vyčerpal, a žádný další extra výkon nepředvedl. Potěšil mne pak už jen závěr, kdy výsadkový tým dojde k odhalení proč byli vybráni právě oni. Toť ale vše.. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Tento německý pall mall akčnosti, dramatu, historie, a to celé zabalené v komediálním duchu, má letos už 19 let (jak ten čas letí ...). Snímek, který bych dle mě mohl klidně nazvat ztřeštěná blbinka (kde se ale i zabíjejí lidé, což mi nikdy nepůjde s mým naturelem dohromady), mě zezačátku vůbec nebavil a když poprvé vylezlo "komando" v ženském přestrojení, tak to byla jen přehlídka maškar s širokými rameny, vlastně si jen vykračovalo několik "leseb", protože ani jeden z nich nebyl gay. Lze za "gay" považovat např. scénu, kdy německý nacista políbí jednu s "leseb"? Otázka lidské sexuality a její šíře je nesmírně variantní. Převlékat se za ženu může jak zženštilý gay (v tom případě se chová tato "žena" jako hetero, neboť má zájem o muže), tak i heterák - chlap od rodiny (zde je tato "žena" lesbou, protože má stále zájem o ženy). Film se mi postupem začal líbit a bylo to zásluhou nejen Matt LeBlanca, ale dalo by říci všech zůčastněných herců ... 5656 ()

Reklama

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Válečných komedií, kdy se hrstka lidí dostane v přestrojení na nepřátelské území nebo kdy se musí chlapi převléci za ženy tu už byla spousta - nepříliš šťastný český překlad (originál "Všichni královniny muži") by navíc mohl napovídat že půjde o další ztřeštěnou komedii na výše zmíněná témata, ale nejde. Kromě několika opravdu povedených vtípků obsahuje film celkem zajímavou vizuální stránku a - možná se mnou souhlasit nebudete - ale i několik poměrně silných scén, např. scéna s náletem a panikou v ulicích nebo velmi silná scéna se zabitím vystrašeného německého vojáka ve zpustošeném divadle. Samotný film se tváří jako komedie, ale myslím že zde v hodně scénách (ať to bylo záměrem tvůrců nebo ne) prosvítá pohled "z druhé strany" a ukuzuje, že ne všechno je černé a bílé. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Obliecť LeBlanca za ženu, narúžovať mu pery a myslieť si, že každý, či už divák alebo Nemci vo filme to zožerú, je poriadna hovadina. Myšlienka hodná hnilej maliny. A to je len jeden z dôvodov, prečo scenár patrí do smetí. Možno keby bol film ladený čisto do komediálno-parodického formátu tak by to ešte išlo. Žiaľ, často sa "to" tvári ako dráma a s tým už mám problém. 15/100 ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, viděl jsem to s dabingem a ještě k tomu slovenským. Je pravda, že pár vtipných momentů se tam najde, občas zazní slibná hudba a výprava také není nejhorší, ale pořád mi to připadalo takové amatérské, s téměř žádný vývojem postav a absurdními situacemi či možná celým dějem. Je příjemné vidět Matta zase v trochu odlišné roli a je škoda, že nikdy nedostal pořádnou šanci ukázat co v něm doopravdy je, alespoň nějaký ten akčnější film. Tento film ale pouhých 31 %. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama