Reklama

Reklama

Krvavá přísaha

(TV film)
  • Česko Krvavý kříž (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Smlouva zpečetěná krví a jmění v drahokamech navždy spojují životy tří britských vojáků v Indii 19. století ovládané Brity. Ve službách královny Viktorie střeží Rudou pevnost proti indickým vzbouřencům. O třicet let později vstoupí do kanceláře Sherlocka Holmese vystrašená žena a žádá ho o nalezení svého otce, který záhadně zmizel. Sherlock Holmes je jediný člověk, který dokáže tento děsivý případ vyřešit. (Hans.)

(více)

Recenze (7)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Příběh, jenž byl několikrát zfilmován, ale je známější pod názvem Znamení čtyř, je sám o sobě dost zajímavý, a v této podobě s Charltonem Hestonem má v sobě i navíc nějaké působivé kouzlo. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Po skvelých Basilovi Rathboneovi a Jeremymu Brettovi som si na Hestona v úlohe Holmesa nemohol celý film zvyknúť. Vôbec mi tu nepasoval, hlavne preto, že už bol riadne zostarnutý. Ešte horšie ale pôsobil Watson a nielen výzorom, ale hlavne správaním mi tu nesedel. Samotný prípad bol dosť nudný a trochu prekombinovaný, chýbalo mu lepšie tempo. 50% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Začiatok vyzeral slubne. Dobrá atmosféra, Heston v roli Holmesa v pohode, určite lepší ako britský Jeremy Brett. Postupne sa začala atmosféra uvolňovať, postavy komedionálnieť, Watson sa začínal zamilovávať a aj ostatné postavy akosi často prevracali kabáty. Ku koncu som sa začal miestami aj nudiť. Nie že by to bola zlá historická kriminálka, ale po jej skončení mi viacmenej ostal v pamäti iba parný čln v tme na Temži, ktorý som na striebornom plátne asi nikdy nevidel a pôsobilo to netradične až steampunkovo. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Velice dobré zpracování Znamení čtyř s vynikající atmosférou a překvapivě výborným Charltonem Hestonem v roli Sherlocka Holmese. Navíc je tento film od (jak jsem zjistil) velmi kvalitního režiséra, od kterého jssem viděl několik kvalitních kousků, škoda, že netočí víc. Pokud jde o mě, tak si myslím, že jde o druhé nejlepší zpracování Znamení čtyř (po Brettovi). Scénář šlape, viktoriánské prostředí je skvěle zpracované a navrh je tu pár inovací, takže až na pár horších herců (Lestrade, například) vlastně vše funguje, jak má. Mě se to líbilo moc a ta naprosto dokonalá atmosféra, na některých místech až téměř hororová, ta byla opravdu nejlepší ze všeho. 82%. ()

Reklama

Reklama