Reklama

Reklama

Lust for a Vampire

  • USA Lust for a Vampire (více)
Trailer

Obsahy(1)

V 19. století v Rakousku se vzkříšená dcera z upírské šlechtické rodiny přihlásí na exkluzivní dívčí školu, kde by si ráda pochutnala na čerstvé krvi. (Netflix)

Recenze (23)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Prostřední a zároveň nejslabší část karnsteinovské trilogie (první jsou Vampire Lovers, poslední pak Twins of Evil). Rozhodně za to může ta přeslazená romantika, v níž se hlavní borec zamilunkuje do svojí studentky - upírky Mircally, a která citelně narušuje tu klasickou atmosféru Hammeru. Přitom se tu dočkáte jednoho povedeného probodnutí padajícím trámem a dech beroucí přehlídky krásných koziček v prvních dvaceti minutách. Slabá trojčička. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Carmilla se vrací a s ní i nová chuť po krvi. Každých 40 let znovu povstane ze zatuchlého hrobu a čas se právě naplnil. Úvodní obřad vzkříšení je velmi působivý a ukazuje i dnes, jak s málem lze vytvořit patřičnou atmosféru. Standardní kulisy hammerovského hradu připomenou, že fanoušek těchto horrorů je opět doma. Mircalla (Carmilla) tentokrát příliš nerozlišuje, zda se zakousne do ženy či muže, přesto i zde se půvabná ženská nahota objeví. Stejně jako v předchozím filmu, i zde jde spíše o drama až thriller, než prvoplánový horror, což však vůbec nevadí. Mezi scénami v dívčí škole a pátráním po zmizelé dívce se objeví klasické záběry s mlhou, nejkrásnější je ten, kdy Mircalla odchází od jedné ze svých obětí a jakoby se vznáší na mlžném koberci dál a dál mezi temné pokroucené stromy. Milý film na ponuré večery, kdy vichr rozráží okna a zhasíná svíce... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Slabý odvar z Vampire Lovers. Úvod je síce bohovský, hneď na začiatku totiž máme rituálnu vraždu, upírov a zmŕtvychvstanie Carmilly. A to všetko v úžasne atmosferickom hradne Karnsteinovcov. Bohužiaľ potom nasleduje nemastný neslaný príbeh, ktorý varí z vody a nezachráni to ani bohatá zvieracia ríša bobrov a kôz na čele s krásnou modroočkou Yutte Stensgaard. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Tohle je vyslovený brak. Hororovou atmosféru tenhle primitivní produkt postrádá; jde spíše o erotický film v hammerovských kulisách, z něhož lezou výdobytky sexuální revoluce 70. let jak péra z gauče... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Gotický začátek slibuje trochu něco jiného než se divákovi nakonec dostane. Podobně jako v prvním díle opět nejsou dodržována některá upírská paradigmata a opět nám tu vampýři vesele pobíhají na denním světle a česnek nám tu taky nezavoní. Jen kůl a kříž zůstávají. Lesbická tématika první části tu sice opět nechybí, ale první housle tu hraje heterosexuální vztah a za sebe musím říct, že se mi Podivná láska opravdu líbila, a to i přesto že lehce pidlovoká  Yutte Stensgaard v hlavní roli Mircally/Carmilly Karnsteinové nebyla žádná výhra v loterii.  Výborné je finále, byť nedává moc smysl a krásné jsou tu pochopitelně opět ženy a příjemně vkusná lehká erotika. Tři vášnivé polibky a její rty cítím na krku... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Mě ty hammerovky pořád ne a ne zaujmout. Tohle je unylé, ukecané, bez atmosféry, s podivně se chovajícími postavami. I ty kozičky s bobříky nic moc. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Není to tak dobré jako Vampire Lovers, ale rozhodně to není špatné. Ubylo lesbických podtónů a přibylo odhalených prsou (hlavně v prvních 15 minutách jich tam bylo víc než v erotickém filmu na Nově). Carmilla/Mircalla dostala novou podobu. Upřímně řečeno Ingrid Pittová se mi líbila daleko víc. Děj byl docela nápaditej. Docela se mi líbí to, čím jsou specifičtí upíři v této trilogii - denní světlo, oheň ani voda jim neublíží. Sice je to nezvyk, ale je to příjemné oživení a upíří postavy díky tomu dostávají více prostoru a nepotřebují žádné šílené služebníky. Pro scény na nádvoří Karnsteinského zámku byla použita kulisa, kterou fanoušci hammer hororů mohli vidět např. ve filmu Scars of Dracula. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Z môjho pohľadu a na moje chute je tento hammerák málo temný a živočíšny ( tie kozaté mačičky nepočítam ). A tá polotrápna napodobenina ( vyzážou aj hlasom ) Christophera Leea, akási postava upíra ktorá sa vo filme objavuje, je naozaj smiešna. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Druha časť z trilógie ma až tak neoslovila a aj keď Hammer si dal s týmto filmom dosť námahy či zobrazením dobovej atmosféry alebo výpravou, ale ako celok nestal za veľa. Hlavne tu chýbala výraznejšia postava, ktorá by to tu ťahala. Lebo zvodná Yutte Stensgaard bola naozaj krásna, ale herecky nevýrazná a to sa dá povedat aj o upírskom doktorovi, ktorý sa hral na Christophera Leeho, ale na jeho charizmu nedosahoval. Aj ostatný boli ako mechom udretý, žiadny zápal ani pokus o navodenie nejakého napätia, len umelé pohľady alebo chabé pózy. Ale keďže sa film sústreďuje na dievčenskú školu, tak aspoň je sa na čo pozerať a režisér aspoň toto využil ukážkovo. Táto časť je len za slabé 3*. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Britský snímek „Lust for a Vampire“ je lehce ukázkou toho, že někdy prostě došly nápady, že někdy se točilo jen proto, aby se točilo a myslelo se, že pár odhalených že je dostatečný recept na to, aby to fungovalo, aby to přitáhlo dostatečné množství diváků. Nemyslím si, že „Lust for a Vampire“ je případ, kdy by to skutečně fungovalo. V konečném důsledku je to jen unylá historická podívaná. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Opäť veľmi precízne, krásne a po britsky uhladene spracovaný Hammer, aj keď vykúkajú rohy v podobe decentného t&a a trochu tej krvi. Taliansko alebo Španielsko to už v tej dobe bralo odvážnejšie, ale o tom to nie je. Krásne exteriéry i interiéry, škola plná nádherných žien a zaujímavo spracovaná Carmilla. Film stále má svoje čaro a atmosféru. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Druhý díl z trilogie filmů, které vznikly na motivy knihy Carmilla od spisovatele J. Sheridan Le Fanu. Carmilla Karnstein je znovuzrozena a s pozměněným jménem na Mircalla vstoupí do blízké dívčí školy, kde saje krev svým spolužačkám, které často pobíhají v lehkých košilkách nebo jen tak polehávají bez nich :-) ...Vcelku příjemný vampýrský hammer, který mne bavil. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Ještě jeden z těch posledních filmů od Hammer studia, který stojí za to vidět. Hlavně díky těm "kundičkám", které se tam celý film produkují a svádí oči jen k té kráse, kterou mají a né k dílu jako takovému. Leč pozorný divák se nenechá ošálit a sleduje Vampíry jak se snaží znovu o nadvládu nad světem živých. 75% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Pokračování Vampire Lovers je ještě horší než první díl. Z erotického hororu nezbylo už skoro nic, místo toho tu máme dívčí školu se spoustou rozpustilých školaček a lásku až za hrob mezi profesorem a titulní upírkou. Červená knihovna jako když vyšije s takovou spoustou blbostí, že je nemá cenu ani jmenovat. Těch pár odhalzených koz a vražd (většinou mimo záběr) to nezachrání. ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Máme tu klasické Hammerovské atributy - kulisy, noční záběry točené za světla (maximálně přítmí), krev, pěkné dívky, atmosféru počátku 19. století a dokonce klon Christophera Lee. Škoda, že si skutečný Lee neudělal čas a divák tak dostává jenom náhražku. Zajímavě obsazený byl Ralph Bates, kterého jsme mohli vidět o rok dříve v roli mladého barona Frankensteina. Bohužel filmu chybí větší spád a poutavost. Chování některých postav je nesmyslné a konec příliš zbrklý (eminence se zjeví jako deus ex machina). První díl "Carmilly" byl o poznání lepší. Jedná se tak o průměrný Hammer, který určitě neurazí, ale bohužel ani nenadchne. ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Další klasika z řady brakových britských hororů, která je momentálně k dispozici na Netflixu. Objektivně musím říct, že film je to opravdu hrozný, strašný kýč. Ale že je film špatný pro mě ani náhodou neznamená, že nemůže být zábavný a že se mi nebude líbit. Mám rád tu sedmdesátkovou lacinost a lascivnost, historické zasazení, gotické rekvizity, papírové kulisy a hlavně prostředí dívčí školy. Má to pro mě své kouzlo a podobné filmy vždy poutají mou pozornost. Zde si navíc tvůrci často vypomáhají samoúčelnou nahotou, krásnými herečkami a až vtipně primitivní fixací na prsa Yutte Stensgaard. Za mě palec nahoru. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Prostředí dívčí školy a dialogy jejich žákyň jako vystřižené z erotických filmů těch let napoví, o co tvůrcům šlo především. Děs to nebyl, přesto třeba takové pády do studny nepůsobí nejhůře a pěkně je využitá i občasná mlha. Právě ona a kulisy ten gotický horor občas připomenou, i když romantiky mohlo být obzvlášť ve druhé polovině podstatně méně. Ta příběhu nepřidá, stejně jako levnější verze Christophera Leeho. Mike Raven jako hrabě Karnstein působí spíše směšně. Závěr je však velmi fajn, k předešlému dění ale "nečekaně" příliš nesedí. 45% ()

pend 

všechny recenze uživatele

Slabé pokračování Vampire Lovers. Po slibném začátku se film změní v soft erotiku 70. let a naprosto rezignuje na horor. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Další povedená upířina od Hammeru. Vše běží v již zajetých kolejí a funguje naprosto spolehlivě. Skvělá atmosféra, pěkné romantické prostředí a pěkný ženušky, přesně tak jak to máme rádi. ()

Reklama

Reklama