Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skotský lékař, misionář a cestovatel David Livingstone (1813-1873), první běloch, který prošel neproniknutelným černým kontinentem a objevil Viktoriiny vodopády, se vrátil do Afriky s cílem objevit i prameny Nilu. V roce 1871 však o sobě přestával dávat zprávy a vypadalo to, že zahynul. Vydavatel známého listu New York Herald začal větřit senzaci a vyslal za ním reportéra Henryho Mortona Stanleyho s úkolem napsat o Livingstoneově expedici reportáž. Po strastiplném, sem set mil dlouhém pochodu se Stanley s věhlasným cestovatelem u domorodců u jezera Tanganjika skutečně setkal a tehdy vešla do dějin památná věta: "Doktore Livingstone, nemýlím-li se..." (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Na televizi chvályhodný portrét dvou velkých osobností a jejich slavného společného příběhu. Točeno v keňských exteriérech. Roli charismatického Livingstoneho převzala britská legenda Sir Nigel Hawthorne a zhostila se jí důstojně a s přehledem. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Afrika věčného jara a nádherných přírodních krás se snaží převyprávět osud muže misionáře Davida Livingstona a amerického cestovatele novináře dobrodruha. Je zde pár podmanivých exteriérů, ale pojetí cest i objevů je zde nedostačující. Postrádal jsem hlubší sdělení jejich významu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, že na televizní film je tohle docela koukatelná záležitost. Především díky hodně slušným hereckým výkonům Aidanna Quinna a Nigela Hawthorneho. Oba tito pánové mi ve spojení s nádhernou africkou krajinou rozhodně okořenili jinak nudný večer a myslím si, že je zde možno spatřit několik velice skvostně natočených scén, které zahřejí u srdce. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Dosť vážná dobrodružná dráma o hľadaní jedného veľkého a životom sa prebíjajúceho človeka druhým. Postavená hlavne na skvelých hereckých výkonoch, a to nielen hlavnej dvojice Quinn a Hawthorne (nezabudnuteľný sekretár z britkomu Áno, pán minister), ale aj kopec vedľajších a menších postáv. Ale ani spracovanie sa nemusí za nič hanbiť, naviac, keď ide o televízny snímok, ktorému exteriérové scény nerobia vonkoncom problém. Aj takáto kamera dokáže zachytiť majestátne africké scenérie (napr. atmosferická plavba na africkom jazere) a uplatnia sa aj maskéri. Po vlažnejšom začiatku sa postupom času odkrýva dramatické divadlo, ktoré k záveru kulminuje so silným nábojom. ()

Reklama

Reklama