Reklama

Reklama

Příběh nindži

(festivalový název)
Trailer

Recenze (10)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Z filmu Shinobi no mono jsem hned z několika důvodů u vytržení. Hlavní role Goemona: zatím nejlepší Ichikawa z těch cca 15ti filmů, které jsem viděl. Itó jako vůdce nindžů, liška podšitá a velmistr manipulace. Krásná Fujimura jako Goemonova milá. A hlavně můj nej- herec Wakayama jako další z řady jeho monster: zde coby jeden z největších hrdlořezů historie mezi velkými knížaty, Nobunaga. Fantasticky zahrané. Ne, vůbec netlačí na pilu jako šílený vrahoun, naopak je tak věcný a civilní, až z něj jde o to větší hrůza. Wakayamovým postavám bych nejspíš šel z cesty skoro všem i neozbrojeným (i když normálně budím docela respekt). Krom těchto čtyř radostí má film kvalitní příběh, poměrně dost nepředvídatelný, zjevně i solidní rozpočet a přesvědčivou výpravu. A hlavně se nejedná o přepísklou pohádku o supernindža-nadlidech, ale o dost uvěřitelné podání. Jednoduše 100% ze 100. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Na svoji dobu velmi rafinovany pribeh s opravdu zajimavymi akcnimi sekvencemi. Velmi dobre obsazeni, napr. Tomisaburo Wakayama nebo Yunosuke Ito. Takze, milovnici japonskych stredovekych realii, jen do toho! Nindzove usilujici o hlavu Ody Nobunagy na vas jen cekaji. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o poctivý historický výpravný takmer až veľkofilm v klasickom slova zmysle. To som po dvoch samurajských filmoch japonského festivalu nečakal. Som rád, že Jamamoto nepoužíva ako barličku humor a namiesto toho servíruje odrezané uši, mučenie žien, masakre a odtrhnuté ruky. Paradoxne mi vôbec nevadilo to, čo obvykle pri tomto žánri, čiže zmatok v postavách vzhľadom na moju neschopnosť rozoznávať ázijské ksichty a pochopenie pre to, čo sa vo filme deje. To neviem poriadne ani tu, ale film je veľmi svižný, nápaditý a končí poriadnou akčnou sekvenciou, pri ktorej uznanlivo musel pritakávať aj Kurosawa. A aj po filme som schopný si spomenúť na japonské meno hlavného hrdinu. To sa mi už asi nikdy po japonskom filme nepodarí. ()

stub 

všechny recenze uživatele

V podstatě netřeba nic dodávat - skvělá klasika, která tvoří rozumný protipól béčkovým ninja filmům, prezentuje tyto "maskoty" japonské kultury ve výrazně reálnějším světle a ozřejmuje ninjutsu v jeho skutečném slova smyslu, tedy jako umění špionáže a diverze. V prvních třech snímcích se Raizo Ichikawa (za jehož nedávné zařazení do databáze děkuji Artranovi...už jsem ani nedoufal) představí v roli legendárního Goemona Ishikawy, prahnoucího po pomstě, jehož úhlavním nepřítelem není nikdo menší než Oda Nobunaga (Tomisaburo Wakayama). Jeden z nejlepších reprezentantů žánru jako takového! ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se na tento snímek těšil, ale trochu mě to minulo. Ztrácel jsem se v ději, jménech i postavách. Zkrátka na staré japonské filmy je potřeba stoprocentní koncentrace. Snad někdy příště. Nicméně závěrečná bitva byla skvěle natočená a vražda s kapkami jedu na provázku hodně originální. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Ninja klasika, která zaujme hlavně svou temnou atmosférou. Syrovostí předčí lecjaké slavnější snímky z "cruel" jidaigeki subžánru. Skvěle natočeno (parádní exteriéry) a ještě lépe zahráno. Raizo Ichikawa na sebe svým výkonem nepřekvapivě strhává veškerou pozornost. Ač samostatně fungující, tak perfektně doplněno druhým dílem Zoku shinobi no mono. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ako komentovať film, ktorý je starší ako môj tatko?? Dá sa hovoriť o klasike. Pekná zápletka, žiadne zbytočné efekty, realistické podanie. Jasná gradácia s epickou bojovou scénou na konci. Na danú dobu miestami odvážna kamera. Režisérsky veľmi svižne poňaté. Dialógy bez nejakých vážnejších zádrheľov. Výprava nejak neoslovila a trochu sklamala aj bojová choreografia. Taktiež som trochu čakal viac ukážok ninjutsu a rôznych techník boja so zbraňami. V konečnom dôsledku však veľmi pútavá klasika zo stredovekého Japonska. 3 z 5 ( Videné v kine Lumiére ) ()

pepino 

všechny recenze uživatele

Konečně, konečně jsem narazil na film kde jsou ninjové zobrazeni tak jak skutečně vypadali a nikoliv jako nadpřirozená monstra, jak je můžeme vídat v amerických akčních filmech. Je to asi dáno tím že poradcem k tomuto filmu byl skutečný ninja, přesněji velmistr bojového umění Bujinkan (tradiční japonské válečné umění obsahující mimo jiné i umění ninjů) soké Masaaki Hatsumi. Jsem studentem tohoto umění a i když jsem se ještě neměl tu čest s dr.Hatsumim potkat osobně, i z videa či fotky vyzařuje obrovské charisma a jeho umění boje a vůbec ladnost pohynu je neuvěřitelné... A jak jinak může dopadnout film do kterého měl možnost mluvit on.... Jasných 5.. A není to dáno jen Hacumim, ale i filmem samotným. Prostředí feudálního Japonska je vykresleno s takovou zručností že bych i uvěřil že byl ten film natočen ve středověku ( vizuální stránka včetně hudby je podobná např filmu Onibaba nebo samurajským filmům od Kurosawy). ()

Mukade 

všechny recenze uživatele

Vo svojej dobe to asi bolo niečo a ešte možno aj v 70.-80. (90.?) rokoch, ale v porovnaní s neskoršími filmami je to slabota... Boje o ničom, dráma slabá (resp dramatické veci nedramaticky natočené), tým aj atmosféra slabá, všetko slabé, sorry lol. (Asi tak ako USA filmy akčnejšieho typu zo 60. rokov) Troška troška tie nindža triky občas zaujali. Ale fakt len trocha. ()

Appendix 

všechny recenze uživatele

Od toho filmu jsem si moc nesliboval, ale po pár minutách mě hodně překvapil. Objevuje se tam druhá strana mince. Hodně jsem to porovnával s Šogunem a musím, že mě to hodně zaujalo. Filozofie ninjů, kterou v tomto filmů popisují mě hodně zaujala. Celý film, je svižný, člověk se bojí i mrknout, aby náhodou nepřišel o nějakou dobrou scénu, je tam i typický japonský úchylný humor. Dnešní filmaři by si z něho měli vzít příklad. ()

Reklama

Reklama