Reklama

Reklama

Ztraceni ve vesmíru

Trailer

Píše se rok 2058, kosmické lodě vzbouřenců napadnou stavbu hyperbrány, která má umožnit cestu hyperprostorem na vzdálenou planetu Alfa Prime. Lidstvo by zde mohlo najít nový domov poté, co neodvratně vyplýtvalo energetické zásoby Země. Jako první se má na cestu vydat autor projektu, profesor Robinson, se svou rodinou, manželkou Maureen a třemi dětmi. Pilotem lodi je Don West a nedobrovolným černým pasažérem doktor Zachary Smith. Doktor pronikl na palubu, aby provedl příkaz svého „zaměstnavatele“, obchodníka vydělávajícího na ekologické krizi, a přeprogramoval robota Robinsonových tak, aby všechny zabil. Sám se však stane obětí atentátu. Obchodník se ho dokončení úkolu rozhodl zbavit. Po urputné bitvě se rodině podaří robota zneškodnit. Jejich loď se ale ocitla v gravitačním poli Slunce a jedinou nadějí na záchranu je únik do hyperprostoru. Protože k tomu dojde mimo hyperbránu, není možno cestu kontrolovat. Loď se vynoří ve zcela neznámé části vesmíru, a ještě navíc v budoucnosti. Tady objeví zničenou pozemskou loď Proteus, která se je snažila najít, musí se utkat s pavoučími monstry požírajícími kov a na blízké planetě pohlédnout do vlastního osudu a pokusit se změnit tragickou budoucnost. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (265)

T-pack 

všechny recenze uživatele

Jak bezpečně poznáte, že děláte špatné sci-fi? Váš robot opakuje slovo zničit. Rodina letící okupovat nový svět; morální tlak na hrdinu, aby nekašlal na syna; průlet rozpadající se planetou; padouch, co se sám za padoucha prohlašuje; infantilní mimozemská opice!!! Ugh, kdybych měl vyjmenovat všechno, co je na snímku špatně, už bych vám ho mohl rovnou odvyprávět scénu za scénou. Je tuze naivní myslet si, že kvalita vašeho sci-fi je v přímé úměře s množstvím použitých prvků údajné budoucnosti a počítačových triků. Naivita je odpustitelná vlastnost, u tohoto snímku je ovšem kalibrovaná do něčeho neomluvitelného. Malé hlouposti obvykle u filmů ignoruji, je-li tím dosaženo nějakého efektu - hlouposti navršené na další hlouposti, které mají za efekt tuctový rodinný film, to si pod tím bohužel nepředstavuji. Dám jednu hvězdičku za obsazení, jistý smysl pro humor a nějaký ten koncept... sem... tam. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ešte jedna otázka, zlato. Je v týchto kryokomorách miesto pre dvoch?“ – Je v ňom ledva miesto pre vás a vaše ego.“ Všetky sci-fi motívy a nápady vhodené do jedného filmu, čo som kôň, aby som to zniesol? Prehustený scenár však nie je jediným záporom STRATENÝCH VO VESMÍRE. Ďalšími mínusmi sú zbytočne prehnané (do množstva i veľkoleposti) špeciálne efekty, ktoré bohužiaľ úspešne prekričali dej a psychológiu. Našťastie, zopár vecí oceníte ("Bludný Holanďan" a jeho nájomníci) a ak niekto na tejto nie príliš vydarene postĺkanej palube budí sympatický dojem svojprávnosti, tak zábavne namyslený Matt „Joey“ LeBlanc („Čítala som o vás, že ste vojnový hrdina.“ – „No... vlastne... áno.“) a Gary Oldman („Bude každý malicherný okamih dôvodom pre sentiment?“). ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Stephen Hopkins, režísér mojej obľúbenej piatej časti "Nočnej múry z Elm street" a druhého pokračovania legendárneho "Predatora" ma v roku 1998 znova potešil, keď natočil parádny, zábavný akčný sci-fi film "Stratení vo vesmíre". Pri vesmírnych dobrodružstvách päťčlennej rodiny Robinsonovcov som sa výborne pobavil. Páčil sa mi aj Gary Oldman, ktorý si tu strihol úlohu sympatického záporaka doktora Smitha. Malo to zaujímavý scénar, rýchly spád, kvalitných hercov a profi réžiu. Dobrý trojhviezdičkový snímok. *** ()

easaque 

všechny recenze uživatele

1* z nostalgie a pohodlnosti jsem se vydržel dívat na toto rodinné sci-fi, které přináší jen kupu klišé a trapných momentů. Odpad si však nezaslouží za vloženou energii do efektů a výpravy. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Stratení vo vesmíre by ani nemusel byť zlý film, keby že je to kratšie a keby že sa rozpočet o niečo znížil, pretože tie efekty (digitálna opica!) boli neskutočne strašné. Inak herecké obsadenie (Hurt, LeBlanc, Oldman) celkom fajn, tak isto aj príbeh nebol zlý, ale chcelo by to väčšie tempo a nie zbytočne sa zdržiavať efektovými somarinami. 60% - 3* ()

Galerie (56)

Zajímavosti (17)

  • Robot říká větu: "Nebezpečí, Ville Robinsone, nebezpečí" a ve filmu 12 Opic (1995) řekne stejnou větu i Billings (Brad Pitt) v roli blázna, když přemlouvá Jamese Coola (Bruce Willis), aby utekl z léčebny. (cuish)
  • Gary Oldman (Dr. Smith) byl prvním hercem, který souhlasil s účinkováním, protože se mu líbila představa, že bude hrát v rodinném filmu. Později se přiznal, že na rozhodnutí měl velký podíl také zajímavý honorář. Peníze později využil k financování své režisérské prvotiny Pouze vnitrožilně (1997). (HellFire)
  • Jared Harris si zahrál dospělou verzi Willa Robinsona. Jared je rozený Brit, proto musely být jeho repliky kompletně předabovány, aby zněl přirozeně. (HellFire)

Související novinky

Horší než náckové...

Horší než náckové...

02.01.2009

...jsou pekelné mocnosti. Přesvědčí se o tom spojenecké komando, které se během 2. světové války vydá na záchrannou misi (možná najít nějakého Ryana), avšak nechtěně otevře bránu do Pekla a místo… (více)

Reklama

Reklama