Reklama

Reklama

Ztraceni ve vesmíru

Trailer

Píše se rok 2058, kosmické lodě vzbouřenců napadnou stavbu hyperbrány, která má umožnit cestu hyperprostorem na vzdálenou planetu Alfa Prime. Lidstvo by zde mohlo najít nový domov poté, co neodvratně vyplýtvalo energetické zásoby Země. Jako první se má na cestu vydat autor projektu, profesor Robinson, se svou rodinou, manželkou Maureen a třemi dětmi. Pilotem lodi je Don West a nedobrovolným černým pasažérem doktor Zachary Smith. Doktor pronikl na palubu, aby provedl příkaz svého „zaměstnavatele“, obchodníka vydělávajícího na ekologické krizi, a přeprogramoval robota Robinsonových tak, aby všechny zabil. Sám se však stane obětí atentátu. Obchodník se ho dokončení úkolu rozhodl zbavit. Po urputné bitvě se rodině podaří robota zneškodnit. Jejich loď se ale ocitla v gravitačním poli Slunce a jedinou nadějí na záchranu je únik do hyperprostoru. Protože k tomu dojde mimo hyperbránu, není možno cestu kontrolovat. Loď se vynoří ve zcela neznámé části vesmíru, a ještě navíc v budoucnosti. Tady objeví zničenou pozemskou loď Proteus, která se je snažila najít, musí se utkat s pavoučími monstry požírajícími kov a na blízké planetě pohlédnout do vlastního osudu a pokusit se změnit tragickou budoucnost. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (265)

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Nebolo to najhoršie. Matt LeBlanc potvrdil, že v seriáloch je lepší, Gary Oldman dostal novú maniackú kreáciu (ten kríženec medzi ním a pavúkom je smiešny) a dej ma nijako neprekvapil. Jednako to mohlo dopadnúť aj horšie, takto je to aspoň pozerateľné. Taká oddychovka po robote... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Stephen Hopkins, režísér mojej obľúbenej piatej časti "Nočnej múry z Elm street" a druhého pokračovania legendárneho "Predatora" ma v roku 1998 znova potešil, keď natočil parádny, zábavný akčný sci-fi film "Stratení vo vesmíre". Pri vesmírnych dobrodružstvách päťčlennej rodiny Robinsonovcov som sa výborne pobavil. Páčil sa mi aj Gary Oldman, ktorý si tu strihol úlohu sympatického záporaka doktora Smitha. Malo to zaujímavý scénar, rýchly spád, kvalitných hercov a profi réžiu. Dobrý trojhviezdičkový snímok. *** ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

V USA nyní skončila první polovina první sezóny seriálu Stargate Universe. Nudného a zbytečného. Který navíc totálně vykrádá právě Ztraceni ve vesmíru. O zklamání Stargate Universe se nemíním moc rozepisovat. Ale když jsem teď zpětně mohl vidět film Ztraceni ve vesmíru, který sám kopíruje stejnojmenný televizní seriál, došlo mi, jak nejen nudná nová Hvězdná brána je, ale že i to lepší, co obsahuje, je kopií již viděného. Celá ta historka o rodince a jednom zlosynovi, kteří se po nezdařeném pokusu o atentát ztratí ve vesmíru, objeví tajuplnou loď a posléze nouzově přistanou na planetě, odkud se budou snažit dostat, je samozřejmě až na maximum napěchovaná rodinnými moudry ("Měl bys svého synka vyslechnout.") a poukazem na rodinné hodnoty. Ale to je u E.T. mimozemšťan. Na tehdejší dobu mělo jít spíše o velkolepý spektákl s využitím mnoha počítačových technologií. Škoda, že tvůrci netušili, že všeho moc škodí a že každý pes jiná ves nefunguje. Protože jsou zde triky geniální (úvodní bitva, průlet Sluncem, neznámá loď), a triky infantilní, neřku-li blbé (ano, Blárp). Přesto, že z každého milimetru filmového materiálu čpí naivita jak od vesnického Janka, je ale film svým způsobem - viděno teď z odstupu po letech - něčím kouzelný. V podkresu máme neustálý, dotíravý soundtrack, triky skoro v každém záběru (i když ke konci jim dochází dech), pár vtipných hlášek, na pozdější erotickou hvězdu Heather Graham se moc hezky kouká, a Matt LeBlanc je svůj, jak ho známe z Přátel, samozřejmě zde rozumnější a vycvičenější. Škoda jen, že nevzniklo uvažované pokračování (film nevydělal tolik, kolik produkční firma očekávala), takže se zajímavě rozjeté motivy (mutanti, útok na bránu, možné skoky v čase, odkud je Blárp, odkud pavoučí smečka) neuzavřely nebo nebyla ani naznačena možná vysvětlení. K disku není co říct. Neobsahuje sice protipirát, ale zato úvodní varovací a nepřeskočitelné obrazovky, jinak bonusově jde o chudého bráchu, nemá nic. Publikováno: 09.12.2009 ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

V době kdy šel film do kin a videopůjčoven, tak to byla vizuálně neuvěřitelně našlapaná pecka s fantastickými efekty. Po letech vypadají z části směšně, z části strašidelně uměle. Lost in Space zestárl a tím ztratil svůj hlavní trumf. Děj ani postavy ho nespasí. Gary Oldman má jediný opravdu zajímavý charakter. Lacey Chabert projevila určitý komediální talent, ale scénář ho využil jen v izolovaných scénách. Zbytek je do počtu, případně plýtvá potenciálem. Rádoby chytrá zápletka obtočená okolo cestování časem na mě v té době fungovala, takže pro cílovku asi stačí. Fakt nechápu, jak chtěl z tohohle někdo vymáčknout trilogii. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Pro tenhle filmek mám trochu nostalgickou slabost. Chatrný a hlavně velice otřený příběh je u mě vyvažován sympatickým obsazením - William Hurt je šarmantně taťkovský, Gary Oldman obdivuhodně zákeřný a Heather Graham... ... ... řekněme, že ZTVÁRNILA postavu, která se mi výrazně vryla do paměti a tím pádem ztvárnila taky větší část tohoto hodnocení... 50% Jestli si myslíte, že jsem kritický pokrytec, máte samozřejmě pravdu, ale kdo z vás je bez viny ať... mi napíše do pošty :) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (17)

  • Natáčelo se v londýnských filmových studiích Shepperton Studios na ploše 12 samostatných zvukových ateliérů. Na svou dobu se jednalo o rozsáhlou produkci. (HellFire)

Související novinky

Horší než náckové...

Horší než náckové...

02.01.2009

...jsou pekelné mocnosti. Přesvědčí se o tom spojenecké komando, které se během 2. světové války vydá na záchrannou misi (možná najít nějakého Ryana), avšak nechtěně otevře bránu do Pekla a místo… (více)

Reklama

Reklama