Reklama

Reklama

Ztraceni ve vesmíru

Trailer

Píše se rok 2058, kosmické lodě vzbouřenců napadnou stavbu hyperbrány, která má umožnit cestu hyperprostorem na vzdálenou planetu Alfa Prime. Lidstvo by zde mohlo najít nový domov poté, co neodvratně vyplýtvalo energetické zásoby Země. Jako první se má na cestu vydat autor projektu, profesor Robinson, se svou rodinou, manželkou Maureen a třemi dětmi. Pilotem lodi je Don West a nedobrovolným černým pasažérem doktor Zachary Smith. Doktor pronikl na palubu, aby provedl příkaz svého „zaměstnavatele“, obchodníka vydělávajícího na ekologické krizi, a přeprogramoval robota Robinsonových tak, aby všechny zabil. Sám se však stane obětí atentátu. Obchodník se ho dokončení úkolu rozhodl zbavit. Po urputné bitvě se rodině podaří robota zneškodnit. Jejich loď se ale ocitla v gravitačním poli Slunce a jedinou nadějí na záchranu je únik do hyperprostoru. Protože k tomu dojde mimo hyperbránu, není možno cestu kontrolovat. Loď se vynoří ve zcela neznámé části vesmíru, a ještě navíc v budoucnosti. Tady objeví zničenou pozemskou loď Proteus, která se je snažila najít, musí se utkat s pavoučími monstry požírajícími kov a na blízké planetě pohlédnout do vlastního osudu a pokusit se změnit tragickou budoucnost. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (265)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak si dobre spomínam, toto bolo hustá volovina už v dobe svojho vzniku. Ťažkopádny dej, slabučké a smiešne efekty, uznávaní herci v úlohách tajtrlíkov, príšerné dialógy. Po vyše dvadsiatich rokoch je z toho ale veľmi slušné WTF, kedy častokrát neveríte svojim očiam, napríklad pri súboji Hurta s transformovaným pavúkom. Ak by to ale tak vtipné nebolo, bola by to iba nuda, takto vás má stále čo pobaviť. Samozrejme v momentoch, kedy je brané všetko smrteľne vážne. V podstate to najhoršie a najgýčovejšie z deväťdesiatkových sci-fi, čo si dokážete predstaviť. Či tomu dáte odpad, dve, tri hviezdy, alebo nekompromisnú plnú paľbu, je jedno. Objektivita tu nemá čo hľadať. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

50%. Nápad to nebyl špatný a námět a záplatka celkem dobrá. Navíc sci-fi mám rád. Ovšem to zpracování. Jako by se tvůrci nemohli rozhodnout, jestli to bude trošku dobrodrůžo a nebo více temné a napínavé. Bylo tam občas to a občas ono. Navíc neskutečně film srážely ty rádoby vtipné hlášky a komentáře, kdy z 10 hlášek byla vtipná jedna. Naprosto to narušovalo atmosféru. Navíc některé věci, hlavně ke konci byly dost nedomyšlené a "nepravděpodobné". Dát si na tom více záležet, vybrat jeden žánr a tomu se věnovat, omezit trapné hlášky a udělat to více temné, mohlo to být super. Takhle to byl takový slabší průměr. Howgh! ()

Reklama

Venous666 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbené Sci-fi Béčko. Novodobá rodinka Robinsonů ve vesmíru. Hledají nový svět k osídlení. Celý film drží napětí, buď jako samotný star vesmírné lodi až po akční scény s mým oblíbeným hercem Joey (Matt LeBlanc). Díky jemu dávám sám osobně 4 hvězdičky. Dopřál bych i o hvězdičku více, ale bohužel snímek má velké mezery v dějové linii. Udrží diváka ve střehu do první poloviny, ale později děj vytrácí kadenci. Kdyby to stáhli na 90min, tak je to áčkové Sci-fi jak má být :-D ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Vizuálně velkolepé (Jupiter 1, 2, výbuchy, robot), občas tupé (i při rychlosti světla by trval průlet Sluncem cca 4,65 vteřin v jeho nejširším místě a při vnitřní teplotě cca 18 miliónů stupňů Celsia by za tu dobu roztavilo cokoliv) a hlavně v druhé půli utahané a nezáživné. Po slibném dynamickém startu, blbém, i když efektním výletě skrz Slunce, a robotické střílečce ve zdánlivě opuštěné vesmírné lodi přijde únavná druhá část korunovaná pochybnou časoprostorovou cestou. A tehdy mi konec přišel odfláknutý, Alfy Primy možná cestovatelé dosáhli, ale diváci se tohoto cíle nedočkali. Hypermotory odpálily Jupiter 2 do vesmírných dálav a najely závěrečné titulky. Vcelku zklamání. 50% 80 miliónů dolarů(rozpočet)/136 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vyrostla jsem na Star Wars a Star Treku, později k těmto dvěma fenoménům přibyla ještě Hvězdná brána, takže se nedokážu obránit jakémukoliv srovnávání. Ztraceni ve vesmíru působí hrozně uměle a je tu bohužel všechno, co už jsem viděla někde jinde a ke všemu se přidala velká nuda. Celý film jsem doslova protrpěla. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (17)

  • Natáčelo se v londýnských filmových studiích Shepperton Studios na ploše 12 samostatných zvukových ateliérů. Na svou dobu se jednalo o rozsáhlou produkci. (HellFire)
  • Mimozemská potvůrka Blarp, kterou hrdinové najdou na opuštěné vesmírné lodi, měla být původně animatronická loutka, ale tvůrci se nakonec rozhodli pro počítačovou verzi. Odůvodnili to tím, že loutka nepůsobila důvěryhodně. (HellFire)
  • Gary Oldman (Dr. Smith) byl prvním hercem, který souhlasil s účinkováním, protože se mu líbila představa, že bude hrát v rodinném filmu. Později se přiznal, že na rozhodnutí měl velký podíl také zajímavý honorář. Peníze později využil k financování své režisérské prvotiny Pouze vnitrožilně (1997). (HellFire)

Související novinky

Horší než náckové...

Horší než náckové...

02.01.2009

...jsou pekelné mocnosti. Přesvědčí se o tom spojenecké komando, které se během 2. světové války vydá na záchrannou misi (možná najít nějakého Ryana), avšak nechtěně otevře bránu do Pekla a místo… (více)

Reklama

Reklama