Reklama

Reklama

Ztraceni ve vesmíru

Trailer

Píše se rok 2058, kosmické lodě vzbouřenců napadnou stavbu hyperbrány, která má umožnit cestu hyperprostorem na vzdálenou planetu Alfa Prime. Lidstvo by zde mohlo najít nový domov poté, co neodvratně vyplýtvalo energetické zásoby Země. Jako první se má na cestu vydat autor projektu, profesor Robinson, se svou rodinou, manželkou Maureen a třemi dětmi. Pilotem lodi je Don West a nedobrovolným černým pasažérem doktor Zachary Smith. Doktor pronikl na palubu, aby provedl příkaz svého „zaměstnavatele“, obchodníka vydělávajícího na ekologické krizi, a přeprogramoval robota Robinsonových tak, aby všechny zabil. Sám se však stane obětí atentátu. Obchodník se ho dokončení úkolu rozhodl zbavit. Po urputné bitvě se rodině podaří robota zneškodnit. Jejich loď se ale ocitla v gravitačním poli Slunce a jedinou nadějí na záchranu je únik do hyperprostoru. Protože k tomu dojde mimo hyperbránu, není možno cestu kontrolovat. Loď se vynoří ve zcela neznámé části vesmíru, a ještě navíc v budoucnosti. Tady objeví zničenou pozemskou loď Proteus, která se je snažila najít, musí se utkat s pavoučími monstry požírajícími kov a na blízké planetě pohlédnout do vlastního osudu a pokusit se změnit tragickou budoucnost. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (17)

  • Mimozemská potvůrka Blarp, kterou hrdinové najdou na opuštěné vesmírné lodi, měla být původně animatronická loutka, ale tvůrci se nakonec rozhodli pro počítačovou verzi. Odůvodnili to tím, že loutka nepůsobila důvěryhodně. (HellFire)
  • Natáčelo se v londýnských filmových studiích Shepperton Studios na ploše 12 samostatných zvukových ateliérů. Na svou dobu se jednalo o rozsáhlou produkci. (HellFire)
  • Jared Harris si zahrál dospělou verzi Willa Robinsona. Jared je rozený Brit, proto musely být jeho repliky kompletně předabovány, aby zněl přirozeně. (HellFire)
  • Původní robot použitý ve filmu vážil dvě tuny a ovládalo ho celkem 8 lidí. (HellFire)
  • Gary Oldman (Dr. Smith) byl prvním hercem, který souhlasil s účinkováním, protože se mu líbila představa, že bude hrát v rodinném filmu. Později se přiznal, že na rozhodnutí měl velký podíl také zajímavý honorář. Peníze později využil k financování své režisérské prvotiny Pouze vnitrožilně (1997). (HellFire)
  • Ztraceni ve vesmíru se stal prvním filmem, který po uvedení v kinech sesadil po 15 týdnech Titanic (1997) z prvního místa. Nějakou dobu se mu tak přezdívalo „ledovec“. (HellFire)
  • Dick Tufeld si zopakoval svou roli z původního seriálu Lost in Space (od r. 1965), když poskytl hlas robotovi. (HellFire)
  • Robot říká větu: "Nebezpečí, Ville Robinsone, nebezpečí" a ve filmu 12 Opic (1995) řekne stejnou větu i Billings (Brad Pitt) v roli blázna, když přemlouvá Jamese Coola (Bruce Willis), aby utekl z léčebny. (cuish)
  • Všichni hlavní aktéři měli podepsané kontrakty minimálně na dva další sequely. Možná pokračování se však neuskutečnila, protože film měl v Severní Americe katastrofálně nízké tržby, které nepokryly ani celkové náklady. (Lavran)
  • Na hudbě k tomuto filmu nejprve participoval Jerry Goldsmith, toho později vystřídal Mark Isham, až nakonec padla zakázka do klína Bruci Broughtonovi. (Lavran)

Související novinky

Horší než náckové...

Horší než náckové...

02.01.2009

...jsou pekelné mocnosti. Přesvědčí se o tom spojenecké komando, které se během 2. světové války vydá na záchrannou misi (možná najít nějakého Ryana), avšak nechtěně otevře bránu do Pekla a místo… (více)

Reklama

Reklama