Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lord Robin z Loxley nachytá ve svých stájích dívku Marian. Robin se do Marian, která přišla do stáje ukrást koně, ihned zamiluje. I dívka opětuje jeho lásku, a tak oba spolu žijí na Robinově hradě. Idylku přetrhne až příkaz šerifa z Nottinghamu, kterým Robina posílá na křížovou výpravu do Svaté země. Robin skutečně odjede a mezi křižáky se účastní dobývání jakéhosi orientálního města. Při bojích je zajato velké množství zajatců. Robin zažije šok, když vidí, jak jeden z křižáků se svými lidmi, Gisbourne, zajatce mučí a popravuje. Robin se pokusí zabránit popravě syna jednoho ze Saracénů, Yahyi. Gisbourne Robina postřelí šípem a nechá ho naložit na loď, která odplouvá zpět do Anglie. V podpalubí lodi se skrývá i Yahya, kterému se v nastalém zmatku po Robinově vzpouře podařilo uprchnout. Robin nachází svůj hrad v troskách, po Marian není nikde vidu ani slechu. Z nápisů, které Robin najde rozvěšené po hradě, pochopí, že hrad zabavil sám šerif z Nottinghamu. Robin v blízkém kostele vyhledá zpovědníka Claytona. Od něj se dozví, že Marian byla vyhnána z hradu a že teď žije v dolech u Nottinghamu. Robin se tam vypraví a Marian skutečně uvidí. K jeho zklamání má však Marian už jiného muže, Willa Tillmana. Zlomeného Robina vyhledá Yahya, který ho přemluví, aby za sebe bojoval. Robin, pro kterého je Saracénovo jméno nevyslovitelné, začne říkat Yahyaovi „John“. John přesvědčí Robina, aby se spolu pokusili porazit šerifa a osvobodit lid. John také začne Robina trénovat ve střelbě z luku a v saracénských bojových uměních. Robin skutečně přepadne šerifovy výběrčí daní. Se získanými penězi se přihlásí na audienci k šerifovi a hned ho podaruje penězi. Robin začne hrát nebezpečnou hru. Přes den vystupuje jako lord Robin z Loxley, v noci pak obírá šerifovy výběrčí daní a peníze rozhazuje mezi obyčejný lid. S jídlem roste chuť, a tak Robin s Johnem naplánují vyloupení šerifovy pokladnice. Plán sice nevyjde, ale Robin se dostane až do pokladnice a také se mu odsud podaří uniknout. To vyvolá nespokojenost muže, kterému šerif ve skutečnosti slouží, arcibiskupa. Ten kvůli loupežím dokonce do Nottinghamu dorazí. Chvíli před arcibiskupovým příjezdem vstoupí do šerifových služeb i žoldnéř Gisbourne, se kterým měl Robin tak nepěknou zkušenost. Robin si ale umí poradit. Vetře se do přízně samotného kardinála. Díky tomu se mu podaří zjistit, že kardinál se šerifem zradili anglického krále a peníze, které šerif vydře z poddaných, ve skutečnosti posílá Arabům, aby ti jimi financovali boje proti anglické armádě ve Svaté zemi a kardinál se šerifem měli čas připravit krále o trůn. Šerif se chce mocnému kardinálovi zavděčit, a tak pošle do dolů své vojáky, aby ještě více okradli poddané. Marian však už organizuje odpor a to jí pomalu stojí krk. Gisbourne ji zajme uprostřed zkázy rabujících vojáků. To Robin s Johnem vidí a ženu zachrání. Při záchraně však do rukou šerifových vojáků padne John... (TV Prima)

(více)

Recenze (70)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

O Robinovi Hoodovi bolo natočených mnoho filmov. Nedávno som napísal o titule "Kráľ zbojníkov Robin Hood" z roku 1991, že je to totálny nepodarok, že Kevin Costner ako predstaviteľ hlavnej úlohy je otrasný a že Mary Elizabeth Mastrantonio je najskaredšia lady Marion. No po zhliadnutí snímku "Robin Hood", ktorý bol natočený v tom istom roku, beriem toto svoje vyjadrenie späť. Pretože najotrasnejší Robin Hood v dejinách kinematografie je kníratý chuj Patrick Bergin a najšerednešia Marion je vychrtnutá Uma Thurman. * ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ani účast takových hvězd jakými jsou Uma Thurman nebo Jürgen Prochnow na televizním zpracování legendy o Robinu Hoodovi nic nezmohla a film zůstal ve stínu svého bratříčka ze stříbrného plátna. Ale šlo jen o špatné načasování, o nic víc. Při bližším pohledu totiž zjistíte, že je to dobrý film a některé scénky svým nápadem Costnerova Krále Zbojníků i předčí...ale stále je to "jen televizní kousek". ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Poměrně solidní televizní verze Robina Hooda doplatila na souběžné nasazení s tím "Costnerovsko-Freemanovským" Hoodem, v jejímž lesku trochu zanikla. Svůj podíl na tom má zejména Patrick Bergin, jenž je sice dobrý herec, ale přece jen postrádá ono charisma a vnitřní sílu, jíž by měl titulní hrdina této legendy oplývat. Do popředí se tak dostávají zejména postavy Marion v podání Umy Thurman a pak samozřejmě záporný Jürgen Prochnow. Ani oni přes nesporně dobrý výkon ale nedokáží poněkud (oproti Reynoldsově verzi) plošší scénář "zplastičtit" a tak dosáhnout větší divácké odezvy. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Film v době své premiéry zůstal ve stínu Costnerova blockbusteru a ač se nejedná o nic světoborného, za pozornost rozhodně stojí. Musíte vzít ale na milost a nemilost chudou výpravu a pár nelogičností (jak by se lady Marion mohla vydávat za chlapce :-)). John Irvin dokázal vytvořit syrovou středověkou atmosféru, napínavé to rozhodně je a herci nejsou rovněž k zahození. Kromě nepřesvědčivé Umy Thurman (jako Marion byla strašně nevýrazná) a standartního Patricka Bergina (i tak jeden z těch lepších Robinů) zde kraluje Jürgen Prochnow coby démonický sir Miles (podobně jako v Reynoldsově filmu je i v tomto případě nejsilnějším článkem hlavní záporák). Koukatelné dobrodružství na nedělní odpoledne, ovšem Král zbojníků je přeci jen o třídu výš. 50%. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ale proč ne, na TV to ujde. Na rozdíl od jiných Robinů Hoodů zde sedí kostýmy i zbraně, jen ty souboje jsou takové pro mládež od 8 let... Ať už se bojuje jednoručákem či obouručákem, útok nepřítele po chvilce šermování skončí jakýmsi odstrčením, útočník spadne a tím je knokautován... Když to udělá houf nepřátel, je to jaksi blbé... Bergina mám fakt rád, ale byl jsem radši když hledal prameny Nilu (Měsíční hory) nebo kvůli krásné dívce, již nemohl mít nechal vysmahnout Drážďany :-) (Mapa lidského srdce).. . Ale v souhrnu se na to při deštivém odpoledni koukat dá. Každopádně je naprosto jasné, že tohle musel Costner s Freemanem brutálně převálcovat . * * * ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V rozdělené Anglii 12 století vládnou tvrdou rukou Normané a Anglosasové, kteří se postaví proti jejich moci se vystavují velkému nebezpečí. Poté, co se saský šlechtic Robert Hode střetl s normanským rytířem, když chtěl zachránit život pytláka, se sám stane obětí - je donucen vzdát se svého nároku na trůn. Jelikož je ocejchován jako psanec, změní totožnost a s novým jménem Robin Hood přechytračí normanské soupeře, získá lásku krásné lady Mariany a stane se velikým hrdinou utiskovaného saského lidu. Vedle Robina Hooda s Costnerem tenhle působí jako chudý příbuzný. Postrádá kouzlo a řekněme si to na rovinu - Patrick Bergin v roli Robina Hooda je naprostý omyl. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

příjemná televizní oddychovka,na nedělní odpoledne.celkem mě překvapilo,že je film televizní,dobrý herci i lokace,hezké kostými.ovšem v porovnání s Costnerovým robinem,ten dimenzionální rozdíl,poznáte téměř okamžitě. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

MM_Ramone má pravdu. Asi najhoršia herecká dvojica, čo sa týka Robina s kapucňou. Nechápem, prečo Marion musí byť skoro vždy špata, ale Uma Thurman s opuchnutými očami vyzerala reálne skôr ako chlap než ako nejaká princezná a paradoxne prirodzenejšia tak bola v mužskom odeve. Pederastný fúzik Patricka Bergina je pomyselným klincom do rakvy akýmkoľvek romantickým náladám. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nedávno se mě jeden z mých přátel zeptal, že když už jsem viděl tolik filmů – tak kolik jsem viděl variací třeba na téma Robin Hood a co na ně říkám.   Popravdě jsem mu odpověděl, že co vím, tak snad jen film s Kevinem Costnerem a pak televizní blbost Princezna zlodějů – dcera Robina Hooda s Keirou Knightley. Toť vše. Vzhledem k tomu, že těchhle variací existuje víc jak 20 – je to pěkná slabota, kterou jsem se alespoň trošičku rozhodl vylepšit. Tento televizní film má obrovský problém hlavně v tom, že vznikl ve stejný rok jako legendární Robin Hood: Král zbojníků s Costnerem, který byl o hodně lepší. Navíc mi to celé přišlo tak trochu spíš jako komedie / parodie. Jasně neměli takový rozpočet, ale většina soubojů i akčních scén vypadala směšně, jako by je spíš někdo točil ze srandy než vážně – u Costnera praskaly kosti, sekaly se hlavy, tekla krev, hořel les – tady se jen váleli po zemi, sem tam někdo někoho jako píchnul mečem do břicha (ty bojové choreografie byly hrůza). Co se hereckých výkonů týče, tak tady to celkem ušlo. Patrick Bergin i Jürgen Prochnow podali slušné výkony, Uma Thurman nic moc (i vzhledově). Asi nejvíc se mi líbil záběr na hnijícího zrádce v kleci. No jak tohle ohodnotit. Costnerův Robin byl prostě lepší v mnoha ohledech – tady jsem se zase u některých scén jakžtakž pobavil. Normálně bych zůstal asi jen u dvou hvězd, ale za úvodní lov pytláka, mrtvého zrádce v kleci a pasáž v prádelně s barvami a krádeží peněz z daní – zavřu obě oči a dám tři hvězdy. Že jsem blázen? Možná, ale nechávám si menší hodnocení na ten zástup Robinů Hoodů, co mě ještě v budoucnu čeká a že jich ještě je…50% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Co kdybyste raději honili malé děti, které si dovolily přičichnout ke královým květinám ?? Mohli byste jim třeba za trest uřezávat nosy.." ;) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vo svete v ktorom existuje Costneova verzia je tento film uplne zbytocny. Vyzera to ako podstatne lacnejsia beckova variacia Costnerovej verzie, kde je vsetko ovela horsie. Od scenara, vypravy az po herecke obsadenie. Dokonca aj moja milovana Uma Thurman tu pôsobi dost namyslene a nesympaticky. 4/10. ()

Reklama

Reklama