Reklama

Reklama

Příběhy vesmíru

(seriál)
  • USA Our Universe
Trailer
USA, 2022, 4 h 22 min (Minutáž: 41–46 min)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Strhující dokumentární seriál o pozoruhodném příběhu našeho vesmíru, který vznikl před miliardami let a je pevně provázaný s existencí života na planetě Zemi. (Netflix)

Recenze (19)

Dakken 

všechny recenze uživatele

Jeden z najočakávanejší seriálov tohoto roku a vôbec nie som sklamaný, skôr udivený, na akej vysokej úrovni je dokumentárna tvorba. Nádherný dokument o zrode našej planéty, vesmíru, života a o tom, ako všetko so všetkým súvisí a je dokonale prepojené. Krásne, intímne zábery zvieracej ríše, hoci už videné, no stále zaujímavé. Veľká vďaka Netflixu za takéto projekty, je ich málo a som rád za každý jeden nový. Klobúk dolu. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

BBC wtf!? Mám jinak tyhle vizuálně dokonalé dokumenty, které s lehkostí a nevelkými nároky na diváka pojednávají o přírodě i vesmíru, fest rád. Ale tentokrát byla ta debilizace writingu fakt až úmorně zkratkovitě únavná. Hromada nicneříkajících a často se opakujících prázdných frází, kdy jako kdyby se tvůrci snad až báli říct něco skutečně konkrétního a hodnotného. Až jsem měl pocit, že sleduju jakýsi dvojtrailer na, mimochodem daleko lepší čistě BBC počiny, jako Planet Earth II s Davidem Attenboroughem nebo Universe s Brianem Coxem. To Netflix opravdu tak moc podceňuje inteligenci svých diváků? ()

see_sawandrew 

všechny recenze uživatele

Efektní prázdnota... Dokument se ambiciózně snaží pojednávat o všehomíru a volně skáče ze zoologie a mikrobiologie až k částicové fyzice a nakonec ke hvězdám, vesmíru a vůbec. Vzniklý slepenec jen klouže po povrchu a nepomůžou mu ani tupé metafory, kterými se snaží zalíbit i tomu nejjednoduššímu publiku. Infotainment ve své nejhorší možné podobě, ze kterého se člověk vlastně nedozví vůbec nic. ()

janabel 

všechny recenze uživatele

Úžasný dokument o vesmíru a o síle života. O jeho propojenosti. O energiích. O čase. O tom jak vše se vším souvisí. Vlastně by se to dalo vystihnout jednou známou, moudrou větou: ,,Jak nahoře, tak dole...,, ()

Daiker 

všechny recenze uživatele

Asi nemám co vytknout.... Záběry jsou to úžasné. Spíš bych ale uvítal dokument jen o vesmíru.... Ty záběry z vesmíru byly na 4K televizi úžasné... ()

caesius 

všechny recenze uživatele

Rozmáhá se nám tu takový nešvar, a  to přírodovědné dokumenty dělané pouze na efekt. Dolby Atmos a 4K rozlišení, třebaže vytuněné neustále dunivou kýčovitou zvukovou složkou, která jaksi nenachází svůj obraz v reálném okolním světě, prostě nemůže být jediným důvodem vzniku dokumentů. Informační hodnota je zde naprosto nulová. Prostě přírodopisná "marvelovka". ()

Sharlis 

všechny recenze uživatele

Krasny dokument, vysvetluje prepojenie vesmirnych javov a zivota na zemi. Je to robene stylom BBC Planet Earth, resp. ciastocne i tymom, ktory robil onen dokument, takze okrem kvalitnych zaberov z vesmiru si uzijete i fenomenalne zabery na zvierata, kde si budete klast otazku, ako toto dokazali natocit. Komu sa pacila Zázračná planeta (seriál) (2006), tak vobec nevahajte. ()

swenyx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Super dokument který sice propojuje 2 typy dokumentů, ale nakonec to funguje překvapivě dost dobře. Scény především z vesmíru jsou fakt dechberoucí a celý to ještě vypráví Pavel Rímský, kterého se prostě poslouchá skvěle. ()

Vieriq78 

všechny recenze uživatele

Zázrak menom život a sila príťažlivosti v prírode… krásne.. pre niekoho možno útržkovité ale za mňa skôr jednoznačne jasné… ()

SakyLand 

všechny recenze uživatele

Nejde ani tak o dokument o vesmíru, je spíše přírodopisný, montuje do sebe spoustu témat a nic není podáno pořádně. Nedokoukáno. ()

smartynaf 

všechny recenze uživatele

Velmi efektní podívaná, o tom žádná. Ovšem chtěl jsem se i něco dozvědět a kdyby bylo třeba jen 10% efektů nahrazeno informacemi, byla by to pecka. Takhle to působí jako když se díváte na krásnou knihu zvenku. Je to škoda..Ale efektní :-) ()

Aladin777 

všechny recenze uživatele

Mohl by z toho být velmi pěkný seriál o vesmíru. Nebo o přírodě, divočině v Africe. Takhle je to matlanec. Záběry krásné, ale celé to je velmi rozkročené a pro diváka nepřehledné. ()

PachoSK 

všechny recenze uživatele

Famózny dokument, ako inak od BBC. Vraví, sa, že istá je len smrť, platenie daní a že BBC vytvorí bezchybný dokument. Vidíme tu prelínanie vzniku vesmíru, nášho sveta, zvieracími príbehmi a prekrásnymi zábermi divokej prírody. Žiadna nuda nehrozí. Pre každého fanúšika dokumentárnych seriálov je toto povinná jazda. Nahovorené Morganom Freemanom, v českom dabingu to hovorí pán čo daboval Rockyho Balbou :). K tomu všetkému pekné efekty, príjemná hudba a scénografia. Nevidím dôvod strhnúť žiadnu hviezdičku, tlieskam. ()

benji66 

všechny recenze uživatele

Tak nám zase jednou forma drtivě zvítězila nad obsahem. Ale seriál asi není koncipován pro někoho, kdo se o problematiku trošku hlouběji zajímá. Velmi skoupý na informace a ty, které přece jen zazní jsou minimálně sporné. Přesto nepochybuji, že si své nadšené diváky najde. Nicméně, já jsem očekával něco jiného, než strhující záběry na lovícího geparda. Dvě hvězdy za formu s přihlédnutím k tomu, že by snad přece jen mohl vzbudit něčí zájem se o tom, jak vlastně vesmír funguje, dozvědět něco víc. Ale to bude třeba hledat jiné kanály. A taky za pana Rímského. Bez něj by už to bylo asi čiré zoufalství. ()

K1K0 

všechny recenze uživatele

Neskutočný dokument ktorý je veľmi stručný a úžasne spracovaný. Páči sa mi prepojenie vesmíru s planétou zem a životom na nej. Je to ako film, dokument a seriál v jednom celku. Veľmi poučné a príjemne na sledovanie a počúvanie. Fascinujúca sila prírody a vesmíru ma nikdy neprestane nadchýnat, neskutočná energia ktorá je v každej živej bytosti a všade okolo nás. ()

Reklama

Reklama