Reklama

Reklama

The Violent Years

  • USA Female (více)

Obsahy(1)

Čtyři středoškolačky již delší dobu terorizují město a po nocích v přestrojení přepadají benzinové pumpy. Děvčata jsou z dobře situovaných rodin, neloupí tedy z nouze, ale jen z dlouhé chvíle a vzrušení ze zločinu. Je však jen otázkou času, kdy se jim jejich počínání nevratně vymkne z rukou... (Ertai)

Recenze (4)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Čtveřice osmnáctek přepadává benzínky, svazuje holky a znásilňuje jejich boyfriendy, demoluje školní třídy a nakonec i začne vraždit. Ptáte se proč? Na vině je společnost samozřejmě, jmenovitě jejich zazobaní rodiče, co jim dávají všechno kromě lásky. Takové je morální ponaučení tohoto totálně průměrného snímku se scénářem Eda Wooda. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Herecky špatné, dějově nic moc, režijně mizerné, a to Ed Wood psal jen scénář. Očividně měl podobně smýšlející přátele. A jasně, docela se mi to líbilo. ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Celkem stupidní film o dívčím gangu a jejich potrestání, který je zajímavý asi jenom tím, že jeho scénář napsal Ed Wood Jr. (a jde to poznat). Takže pro fandy do sbírky dobrý. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý moralizační snímek o zodpovědnosti rodičů ke svým dětem. Závěrečný monolog soudce o mravnosti dětí a jejich přípravě k životu je doslova a do písmene nadčasový. Dospívající děti, kteří se dají na dráhu zločinu, jsou samozřejmě za své činy zodpovědní a podle toho je také s nimi zacházeno. Ale co rodiče, kteří svým dětem nevěnují pozornost, nedávají jim lásku a víru? Nemají takhle náhodou na tom svůj podíl viny? Jak je v příběhu řečeno, peníze a majetek nejsou všechno. Tento snímek s hodinovou stopáží je tedy v jednoduché obrazotvornosti o násilí zrozeném v nekontrolované vášní dospívající mládeže a o rodičích je vychovávající, kteří ve svém vlastním samolibém světě sobeckých zájmů a zmatených představ o rodičovském dohledu odmítají uvěřit do očí bijícím mediálním titulkům o kriminalitě mládeže. Opravdu rodiče dávají svým dětem všechno, jak si myslí? Příběh je hodně k zamyšlení a určitě si zaslouží předělávku vhodnou na dnešní dobu. Snímek jako takový rozhodně žádnou peckou není, ale ohledně své moralizační výpovědi takové zpracování postačí. ()

Reklama

Reklama