Reklama

Reklama

Maskovaný podvodník

  • Velká Británie The Masked Scammer
Velká Británie, 2022, 90 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Francouzskou smetánku kdysi obral geniální podvodník o miliony eur. Podrobná studie neuvěřitelného zločinu očima jeho kompliců i obětí. (Netflix)

Recenze (7)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Porábkar jeden židovský. Perfektne to mal vymyslené, dotiahnuté, divadlo na úrovni. Opäť ukážka toho, že taký sa už musíte narodiť alebo vás musí vyformovať ranné detstvo, inak sa takým hajzlíkom nestanete. Nemáte tak nastavený mozog. 4 z 5 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zas niekto niekoho odrbal. Takých dokumentov by sa nestíhalo ani natáčať, keby mali pokryť všetky podobné prípady. Mňa však zaujala tá ženská, čo tam vypovedá. Ona normálne povie, že zistila, že niekto ukradol 5 miliónov a ona si povedala, "tak toho muža musím mať!" To je fakt silný charakter. A ešte sa vycapí aj pred kameru. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument je natočen dobře, i když podle zdejšího hodnocení chvílemi nudí. Zkoumá vytrvalost, přesvědčivý šarm zločince Gilberta Chikliho. Narcistický patologický lhář s darem přesvěčit lidi, kteří ho milovali. Je to skutečný příběh, který nelze vymyslet s kriminálním činem, který je zábavný. Chikli viděl, že "jeho činost přináší dobré dorty, tak pak udělal celou cukrárnu". V dokumentu vystupují komplici, rodina, milenky, bankéři, úředníci. Gilberta Chikliho dokument oslavuje a jeho oběti jsou hlupáci. Shirley je zajímavá žena a měla by být zodpovědná. V zdegenerované Francii byla atraktivní, ale u nás by vypadala jako typická prostitutka. https://dokumenty.tv/maskovany-podvodnik-dokument/ ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu jsem jásal, že se konečně na Netflixu objevil dokument, který není roztažený na několik hodin, na druhou stranu jsem měl ale obavy ohledně zpracování, neboť i s tímto má Netflix poslední dobou dost často problémy. Jsem rád, že Maskovaný podvodník patří tak nějak k tomu lepšímu, co se soudruhům z Netflixu podařilo vytvořit. Nejedná se však o žádný zázrak, zpracování je spíše klasičtějšího ražení, hodinka a půl se dala vydržet, i když i zde se našlo pár hluchých míst. Dokumentu dominují především dobové záběry a výpovědi různých více či méně zainteresovaných lidí, tvůrci strašně sází na jistotu, co se zpracování týče, mohli malinko zaexperimentovat, aby se Maskovaný podvodník nějak odlišil od jiných žánrově podobných počinů. Za mě se jedná o docela dobrý dokument, patří jednoznačně k těm lepším, jako celek bych ho přesto ale zařadil spíše k těm průměrnějším. Zas tak moc jsem se totiž nebavil. 6/10. ()

Reklama

Reklama