Reklama

Reklama

Tiché zlo Vánoc

(TV film)
  • Německo Lieber böser Weihnachtsmann
všechny plakáty

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina Zieglerových se připravuje na sváteční večer. Otec rodiny Oliver je novinář a odchází z práce, neboť musí ještě koupit dárky a husu. Doma na něj už čeká rodina, manželka Kim s dětmi. V tento den je z vězení po deseti letech propuštěn Dieter Barth, jenž byl odsouzen za brutální vraždu. Po odchodu z vězení se ubytuje v hotelu, koupí si zbraň a své kroky namíří k domu Zieglerových. Kim zazvoní zvonečkem, začne s dětmi zpívat koledy a když se objeví Santa, může začít vánoční nadílka. Po chvíli Santova mluvení se Kim vyděsí, neboť pozná, že převlečený muž není její manžel. Barth Olivera omráčil a vzal si jeho kostým. Všechny přiváže k židlím a vysvětlí jim důvod své návštěvy. Byl učitelem etiky, byl ženatý a zapletl se s prostitutkou. Když se o něm začalo psát v novinách, měl strach o svou kariéru a manželství, rozhodl se prostitutku zabít, aby nemohla promluvit. Články o jeho osobě psal Oliver (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Jsou Vánoce a k těmhle svátkům neodmyslitelně patří alespoň jeden psychopatický vrah. Tohle ovšem překvapivě není další nudná slátanina, kterou chtějí páni televizní magnáti ucpat žadonící ústa divákova, ale celkem slušně řemeslně odvedená práce. Příběh nenabízí žádnou originalitu, stejně jako nejsou originální spoďáry pod stromkem, ale atmosféra a herecké výkony jsou na televizní poměry více než slušné. Především Rufus Beck jakožto Santa zabiják předvádí dokonalou ukázku psychické deviace. Samo, že se autoři scénáře nepustili do nějak ultra tvrdých momentů, které by na konzum nebyly to pravé, ale sem tam to v příběhu taky pěkně zajiskří. Kamera Kaye Gauditze je pohotová a svižná, stejně jako působivý hudební doprovod, který se dění kolem nesnaží zaříznout, ale naopak jej vyzdvihuje. Hlavním mínusem je pak dění kolem domu, které je tam asi jen proto, aby se divák u věčně kolujících záběrů z interiéru nenudil. Takže proč dávám za 3? Buď to byla ta vánoční euforie, nebo ta romantika pod dohledem schopné pětačtyřicítky, každopádně tady jsem se moc nenudil. Film v typicky německém pojetí, s typicky televizní ohrádkou pro děj a atmosféru a atypicky slušně provedeným ztvárněním. Zkrátka Tiché zlo Vánoc je thriller, kterým se nenajíte, ale přesto si celkem příjemně pochutnáte. ()

charge 

všechny recenze uživatele

Typická televizní produkce (jedna z těch horších) NSR s thrillerovým námětem. Vrah propuštěný z vězení se převleče za santu a tyranizuje obyvatele rodinný vily, kde otec rodiny kdysi psal v novinách o jeho soukromym životě, což "santu" kdysi dovedlo k vraždě a následně zničenýmu životu, teď se chce mstít. V tomhle případě se jedná o patlaninu, po který neštěkne ani pes a kterou velmi rády nakupují naše komerční televizní stanice. ()

Reklama

Reklama