Reklama

Reklama

Atlantida: Tajemná říše

  • USA Atlantis: The Lost Empire (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před mnoha tisíci lety představovala Atlantida vyspělou civilizaci na vrcholu rozkvětu. Když se však král snažil využít síly říše k ovládnutí světa, došlo k obrovské katastrofě a Altantida nenávratně zmizela V roce 1914 sní kartograf a lingvista Milo Thatch v kotelně muzea svůj sen o objevení Atlantidy. Pokusy o její nalezení učinil kdysi jeho dědeček. Ten odhalil tajemství deníku, který popisuje cestu do Atlantidy. Když se Milo opět pokouší přesvědčit nabubřelou komisi o vypravení expedice, je s posměchem vyhozen z muzea. V tom se objevuje výstřední miliardář Preston Whitmore, dávný přítel Milova dědečka, který se rozhodne završit sen Tadeáše Thatche. Vyhledá jeho vnuka, odevzdá mu onu záhadnou knihu a dokonce financuje výpravu za nalezením Atlantidy. Cesta postupuje velmi nadějně, protože Milo jako jediný umí rozluštit dávnou řeč Atlantiďanů. Ovšem postupně se začíná ukazovat, že podivná posádka pod velením kapitána Rourka, není vedena jen vědeckými zájmy. Po střetnutí s mořskou obludou a řadě dalších podmořských dobrodružství se skupina skutečně dostává do Atlantidy. To, co zde naleznou, je však více než překvapivé. Atlantida žije! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

drankeryth 

všechny recenze uživatele

U mna neni zvykom pozriet kresleny film, ale ked som mal moznost tento vidiet tak som ho skukol o com to asi bude. Ved predsa filmy na temu objavovania dobrodruznych zahad v tajomnej a neprebadanej krajine pod zemou ma lakalo:) Celkom uchadzajuci dej ma ako tak ocaril, ale najvacsie prekvapenie pre mna prislo nastupom zaverecnych minut filmu, kde uz fakt islo do tuheho. Tam sa uz ukazala taka akcna podivana, kde to svistalo nabojmi a vzdusnymi subojmi tiez. Podla mna to bola najlepsia cast filmu:) ()

Zombo 

všechny recenze uživatele

Ano, Atlantis je sice krokem zpátky po vizuální stránce v dnešní době počítačově-animovaných pohyblivých obrázků (avšak některé momenty byly graficky velice dobře provedené), to jí ale jen malinko ubírá na obsahové části. Příběh dokáže slušně zaujmout, k zasmání příjde vhod i pár povedených gagů a hlasy postav byly svěřeny těm pravým hercům (zvlášť hl. postavě - M. J. Fox). Přesto si myslím, že se dětské obecenstvo do 12-ti let muselo neuvěřitelně nudit a smát se nanejvýš těm nejjednodušším fórkům (např. Frantíka Krtka). ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný a neprávem opomíjený animák z dílny Disneyho! Působivá výprava do neznáma, které co do dobrodružnosti nechybělo absolutně nic. V mnoha ohledech šlo o animovanou variaci možného hraného filmu, který si ani zde s nikým nebral servítky a nebál se ukázat i trochu toho násilí, či dokonce smrti. Líbily se mi prokreslené charaktery, které tu netvořil jen úhlavní dobrodruh. Člověk se dozvěděl i něco o ostatních členech expedice a našel si mezi nimi své oblíbence. Humor se taky povedl, nijak nepřeháněl (jen trochu u Krtka) a občas laškovně pomrkl na dospělejší publikum. Příběh pomalu upadající ztracené civilizace také upoutal, jen mi přišlo trochu na hlavu, že neustále měli moderní technologie na dosah ruky, ale nikdo už nevěděl, jak je správně aktivovat, leč je používali tisíce let předtím. Ale bez tohoto nesmyslu by nefungoval děj, který popisoval hrdinu jako takového spasitele. Nemohu si víc stěžovat a jsem rád, že jsem se s týdenním zpožděním od vysílání v televizi rozhodl na tento kousek nakonec podívat a zažít noc u dobrého filmu. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Další můj film z dětství, který silně upadl v zapomnění. Film ve výsledku však ničím extrémně zajímavý, vtipný nebo originální. Hlavní postava sama o sobě není nějak extrémně sympatická a animace působí zvláštním způsobem vyblitě. Nejde o to, že by to bylo extrémně špatné, ale je to nevýrazné a smutně řečeno až nicotné. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Fajnové dobrodružstvo s peknou animáciou, výpravou, dobrými postavami, humorom, či akciami pri ktorom som sa skvelo bavil. Hudba Jamesa Nwetona Howarda opäť skvelá a slovenský dabing pridáva tomuto animáku ešte jednu navrch. Pre mňa rozhodne jedna s tých lepších Disneyoviek. Oľúbený soundtrack: The Submarine, The Crystal Chamber. 90 - 5* ()

Galerie (38)

Zajímavosti (25)

  • Tvorcovia mali pri prácach na tomto filme tričká s nápisom "Atlantída – málo piesní, viac explózií". Ide o narážku na to, že viaceré predošlé filmy od spoločnosti Disney boli skôr muzikálmi ako akčnými adventúrami. (Greenpeacak)
  • Kida je (co se věku týče) nejstarší disneyovskou princeznou, je jí 8 000 let. (fiLLthe3DD)
  • Pre zachovanie dobových nástrojov tvorcovia navštívili múzeá, v ktorých boli vojenské zariadenia a technika z 20. storočia. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama