Reklama

Reklama

Atlantida: Tajemná říše

  • USA Atlantis: The Lost Empire (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před mnoha tisíci lety představovala Atlantida vyspělou civilizaci na vrcholu rozkvětu. Když se však král snažil využít síly říše k ovládnutí světa, došlo k obrovské katastrofě a Altantida nenávratně zmizela V roce 1914 sní kartograf a lingvista Milo Thatch v kotelně muzea svůj sen o objevení Atlantidy. Pokusy o její nalezení učinil kdysi jeho dědeček. Ten odhalil tajemství deníku, který popisuje cestu do Atlantidy. Když se Milo opět pokouší přesvědčit nabubřelou komisi o vypravení expedice, je s posměchem vyhozen z muzea. V tom se objevuje výstřední miliardář Preston Whitmore, dávný přítel Milova dědečka, který se rozhodne završit sen Tadeáše Thatche. Vyhledá jeho vnuka, odevzdá mu onu záhadnou knihu a dokonce financuje výpravu za nalezením Atlantidy. Cesta postupuje velmi nadějně, protože Milo jako jediný umí rozluštit dávnou řeč Atlantiďanů. Ovšem postupně se začíná ukazovat, že podivná posádka pod velením kapitána Rourka, není vedena jen vědeckými zájmy. Po střetnutí s mořskou obludou a řadě dalších podmořských dobrodružství se skupina skutečně dostává do Atlantidy. To, co zde naleznou, je však více než překvapivé. Atlantida žije! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Na Disneyovské poměry naprosto nedisneyovský animák, který přepíná mezi steampunkovým retrem, hvězdými válkami a filmem se silným poselstvím, který se ale nedokázal uchytit a o dalších deset let později jej musel takřka komplet vykrást Cameron... Technicky neuvěřitelné, místy úžasně nedětské, filmařsky velkolepé... Úžasné charaktery, úžasná mytologie... Todle vážně udělal Disney? Další z klenotů opovrhovaného roku 2001, který mohl změnit mnohé, ale namísto Odysey se dostavilo jen 11. září... ()

BoncheR 

všechny recenze uživatele

Rozprávka ktorá ak by bola filmom bola by možno trošku lepšia. Deti ktoré to pozerali v domnení že sa budú baviť, to asi nepochopili, teenagery po tom nesiahnu pretože je to "blbosť" (iba ak to náhodou niekde uvidia) a dospeláci to nemajú prečo pozerať pretože to je "pre deti" < . Presne pre toto má táto rozprávka také malé "meno". No ale za nápad: 3 * . ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Je sice pořád na co se dívat, ale všechno to je bráno jak z hyperloopu (chtěl jsem napsat z rychlíku, ale holt musím jít z dobou).Máme tu sice celou skvadru rozličných dobrodruhů, kteří si musí vybrat dobrou či špatnou stranu, ale nikdo z nich nedostane šanci něco víc ukázat. Drsná sexy blondýna je prostě drsná sexy blondýna, a nic víc, krtek je krtek, a nic víc. Všichni si řeknou svých pár replik, a občas poodhalí svoji minulost, aby bylo na nějakou tu chatrnou motivaci, A do toho takový podivný pubertální humor. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Já se omlouvám, ale tenhle film mě nějak nebavil, ačkoliv jsem velký milovník Disney filmů, připadalo mi to moc přeplácané, často nudné a hodně jsem se ztrácel v příběhu. Láska tam moc nezapadá. Začátek filmu byl celkem poutavý, kdy se připravovalo na parádní cestu na ztracenou Atlantidu, ale potom už to šlo pomalu z kopce. Věřím, že se chtěl Disney dostat s něčím originálním, ale někdy je lepší možná ubrat plyn. Tím nechci říct, aby jste se na to nepodívali, třeba se to někomu bude dosti líbit. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Atlantída je Disneyovka, ktorá na svoju dobu vykročila vlastnou cestou oproti svojim slávnym predchodcom práve zo spomínaného štúdia. Najväčší rozdiel je v samotnom spracovaní, ktoré sa nehrá na muzikálovú rozprávku ale na plnohodnotnú, dobrodružnú adventúru, ktorá má jeden z naj chytľavejších príbehov o ktorých už hovoril sám Platón o mocnej Atlantíde. Chybou filmu ale zostáva jeho nepresné zaradenie, teda pre detského diváka predstavuje dej príliš dospelých motívov, ako je odvaha láska či smrť v pravej podobe a pre dospelého diváka sa naopak javí dosť naivné správanie niektorých hlavných postáv a ich konečný motív. Pekné vizuály a samozrejme Happy Ending sú len slabou náplasťou na presne vylajkovaný príbeh, ktorý nikam neodbočí a javí sa teda dosť predvídateľný. 44% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (25)

  • Jedna z hlavních postav se jmenuje Vincenzo „Vinny“ Santorini – jeho příjmení odkazuje na souostroví v Řecku, které je mnohdy pokládáno za jednu z možných lokalit bájné Atlantidy. (jzvc)
  • V 11. minutě v akváriu Prestona Whitmorea (John Mahoney) plave páreček Latimerií podivných (Latimeria chalumnae), které jsou jediným zástupcem lalokoploutvých ryb a jsou označovány za živoucí fosilie. (Petsuchos)

Reklama

Reklama