Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte na planetě Brooklyn, průvodce vám budou dělat trafikant Auggie a jeho zákazníci z filmu Smoke... Scenárista Paul Auster a režisér Wayne Wang si při improvizovaných zkouškách na natáčení svého filmu Smoke uvědomili, že řada vedlejších postav v sobě skrývá potenciální náměty, jež se do jednoho filmu nevejdou. Proto se rozhodli (s finančním požehnáním společnosti Miramax) souběžně natočit další snímek Vztek, který velmi volnou, improvizační formou představuje situace a lidská setkání, spojená prostředím nárožní trafiky (a také jejího blízkého okolí). Jednotícím tématem tentokrát nejsou lidské interakce, ale vztahy obyvatel Brooklynu k jejich svérázné čtvrti. Velmi úsporně realizovaný snímek, natočený během pěti dnů, vychází ze „zbytkové metody“ průkopníka laciných filmů, producenta Rogera Cormana, který často používal dekorace a stavby z jednoho filmu do svých dalších děl. Na režii se tentokrát společně podíleli Wang i Auster a nezanedbatelným tvůrčím vkladem přispěli i herci. Vedle hlavní postavy trafikanta Auggieho Wrena (Harvey Keitel) se v drobných úlohách objevuje celá řada známých představitelů – Michael J. Fox (sociologický průzkumník Peter), Madonna (zpívající doručovatelka telegramů), Mira Sorvinová (okradená blondýnka) či Lily Tomlinová (bezdomovkyně). I když Vzteku schází dramaturgická ucelenost předchozího snímku, je bezesporu zajímavým dokladem o tvůrčích možnostech nezávislé tvorby a herecké improvizace. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::: Už to není taková síla jako Smoke, ale i tak jsem se příjemně pobavil. Zase skvělý Harvey Keitel, a Jim Jarmusch mne hodně potěšil ! Dokonce i ta Madonna byla super. Na to, že je film ve většině jen imrovizovaný, tak je to geniální dílo. Jak už tady někdo zmínil, je pravda, že byste neměli Smoke a Vztek rozdělovat na dva filmy, berte to jako celek, nejlépe, když si oba filmy pustíte rovnou za sebou, tak je to síla ! :-) Příjemnou zábavu Všem !!!! ::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se na tenhle film těšil, a nezklamal mě. Polodokument o Brooklynu, konverzační komedie, vynikající herecké obsazení, filozofující Jim Jarmusch, skvělá zábava. Těmihle různými výrazy se dá charakterizovat Vztek a všechny budou pravdivé. Trošku jsem se bál, že nebude dosahovat kvality Smoke, ale i když jsou oba filmy hodně rozdílné, oba dokáží výborně pobavit a zlepšit náladu. Harvey Kietel se tu znovu objevuje v roli prodavače, spolu se svými přáteli a výsledkem je velmi příjemný film, na který se (stejně jako na jeho předchůdce) rádi podíváte podruhé i potřetí. ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Podvádím, je to 4* ale chci vyjádřit, že se mi to líbilo ještě více, než Smoke. Harvey Keitel chce vnést morálku do Brooklynu a hlavně mezi černochy. Bílí obyvatelé mu v tom brání a tak se nasere a ..více scéna s batohem. Žena jeho šéfa je tlustá, nadržená a chce jet do Las vegas, vyřeší to také tím, že líbá Harveye v pracovní době. Harvey má hispánskou milenku, ta je taky nadržená, vášnivá a chce tancovat, víc neprozradím. Jim Jarmusch mě tu konečně vysvětlil proč já kouřím (má pravdu-je to intelektuál) a Lou Reed vám vysvětlí, proč se bojí v NY - ale má ho rád - ale ještě víc se bojí Švédska. Už dlouho jsem neviděl od Miramaxu něco vtipného, spíš myslím nikdy... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Smoke na mě svého času zapůsobil jako nesmírně sympatická esence postupů amerického nezávislého filmu. Pokračování ale vypadá spíš jako sestřih nepoužitých záběrů z jedničky a improvizovaných výstupů, které vznikly jako momentální nápad party tvůrců Smoke, kteří se sešli na nějakém výročním setkání. I když ani jednička nestála v pravém slova smyslu na příběhu, tady se už o příběhu vůbec mluvit nedá. Působí to nekompaktně a i když z toho čiší láska k Brooklynu a New Yorku, nezachrání to ani vstupy populárních amerických tvůrců a celebrit. Celkový dojem: 55 %. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

V dvojke sa vrátila kopa hercov z jednotky, ale chýbal mi tu hlavne Hurt, ktorý jednotke dodával na vážnosti a zároveň tragickosti. Dvojka už kašle na akýkoľvek dej a je čisto o atmosfére a tá ma úplne minula. Niekoho možno poteší kopa cameo výstupov nezávislých tvorcov z rôznych odvetví. Ja som si užil maximálne tak Michaela J. Foxa. Madonnin výstup bol WTF a ostatní ma nebavili rovnako ako celý film. 4/10. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (14)

  • Každá scéna byla natočena v desetiminutových nepřerušovaných záběrech. (sator)
  • Mystická scéna, kdy se objeví již zesnulý basebalový hráč s číslem 42, je věnována Jackie Robinsonovi, který byl první černoch v historii, který hrál nejvyšší americkou baseballovou soutěž a tím hodně otupil americký rasismus. Číslo 42 bylo k uctění jeho památky vyřazeno a nikdo ho už nesmí nosit. (sator)

Reklama

Reklama