Reklama

Reklama

Třída roku 1984

Trailer 2

Obsahy(1)

Idealistický učitel nastupuje na novou školu ovládanou brutálním gangem mladistvých. Poté co je gangem zabit jeho kolega a jeho vlastní těhotná žena znásilněna, se učitel vydává udělit svým žákům poslední lekci. "Džungle před tabulí" podle režiséra filmu Komando. (choze)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (73)

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa dávali 3* tomuto snímku. Možno by zaslúžil i viac, ale nakoniec som sa rozhodol takto. Je to dosť hnusný film(čo sa týka myšlienky) a o to hnusnejší, že to bolo podľa skutočnej udalosti. Miestami to trošku nudí zbytočnými kecami a istá bezmocnosť učiteľa vo vás vyvoláva mierne deprimujúce pocity. Za silné uvažovanie nad 4* mohla posledná dvadsaťminutovka, kde sa už nikto s nikým nemazná. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Trieda 1984 sa spočiatku tvári ako vážna spoločenská dráma na tému priekupníctva drog, obchodu s bielym mäsom a šikany v prostredí americkej strednej školy, ktorá si pýta dômyselné riešenie. Dlho sa aj zdá, že nejaké reprezentatívne nakoniec ponúkne. Trieda 1984 v poslednej polhodinke svojej minutáže už zjavne koketuje so žánrom rape and revenge a ideály mladého učiteľa skončia pri cikrulári, ktorý chŕli krv z bezmocného tela problémového študenta. Pre béčkového diváka zaiste prekvapenie. ()

Reklama

Jino 

všechny recenze uživatele

Drsný film, v němž Lester bez ostychu ukazuje atmosféru střední školy, kde vládne gang a ke kterému mají všichni respekt. Učitelé a policisté se schovávají za slepý zákon a raději ani nevidí, že partička teenagerů daleko přesahuje atributy spořádaného žáka. To ale není případ nového učitele Norrise, který celou věc vezme do vlastních rukou a když umravňování přeroste v osobní mstu, je čas vyřídit si účty pěkně po staru ... na život a na smrt. Wow, to byla jízda podle mého gusta. Co na tom, že v omšelém kabátě postaršího filmu, stejně to má náboj i teď. Lalo Schifrin za doprovodu ústředního songu Alice Coopera, dává snímku výborný soundtrack. Zajímavé herecké tváře ve vedlejších rolích (M.J. Fox, R. McDowall, T.V. Patten) a ještě zajímavější Perry King, pak jistý punc uvěřitelnosti. Režisér mého oblíbeného Komanda, závěrečným masakrem, rozhodně nezklamal. Zasloužených 80% ()

Juto 

všechny recenze uživatele

,,Class of 1984" je vypočítavo nepríjemný thriller. Je to ten typ filmu pri ktorom divákovi nie je najlepšie. Film je prekvapivo dobre zahraný a svojím nemilosrdným spôsobom veľmi pútavý. Zobrazenie života na strednej škole je trochu ponuré, neuveriteľné a dialógy často vyznievajú dosť plocho, ale konečný masaker je drsný a neúprosný. 6/10 ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Film se sice pyšní prohlášením "podle skutečné události", ale tohle má s realitou společného asi tolik, co režisérovo pozdější Komando. Nevěrohodné není přímo chování školních sígrů. Minimálně jejich veliteli bych toho sadistického sociopata i věřil. Problém je spíš v nečinosti policie a nulových následcích pro všechny zúčastněné. Ze scénáře mohlo být luxusní vyhrocené drama, ale Mark L. Lester radši natočil ucházející slasher. Filmu přiznám vynalézavost a především závěrečnou naháněčku v potemnělé škole. Jenže než se k ní příběh dostal, trvalo mu to skoro hodinu. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (11)

  • Koncert, který Stegman hraje ve třídě, si napsal Tomothy Van Patten sám. (hladass)

Reklama

Reklama