Reklama

Reklama

Třída roku 1984

Trailer 1

Obsahy(1)

Idealistický učitel nastupuje na novou školu ovládanou brutálním gangem mladistvých. Poté co je gangem zabit jeho kolega a jeho vlastní těhotná žena znásilněna, se učitel vydává udělit svým žákům poslední lekci. "Džungle před tabulí" podle režiséra filmu Komando. (choze)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (73)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ukážka pravého orechového z 80. rokov. Podľa mňa, tento film by mal byť nutnosťou premietanou na dnešných školách ( aby si zdegenerované, nagélované, zmachlené, imbecilné, a sociálnymi sieťami zamorené detičky dnešnej generácie uvedomili, že predsa len môžu dostať cez papuľu a je jedno kto, alebo čo ich tatkovia a mamičky sú ), kvôli výstrahe. Pretože toto určite nieje zo žánru fantasy. V závere sa chce tlieskať. Film, ktorý poteší spravodlivých a nostalgicky založených divákov. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Když něco provede student, nehnete ani prstem, když se zhroutí učitel, voláte na policii,“ křičí učitel hudby plný ideálů na ředitele problémové školy. Dnes to samozřejmě působí úsměvně a pitomoučce, toho času ale výsledek od tvůrce kultovního Komanda platil za poměrně napínavý, atmosférický a hlavně drsný kus z prostředí, ve kterém by měli všichni sedět poslušně v lavicích nebo biflovat v parku. Namísto toho přicházejí na cirkulárce o končetiny nebo se škvaří v plamenech. Místy hodně černý humor překvapuje, já naopak překvapivě nepoznal Michaela J. Foxe. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Ucházející béčková kopírka DŽUNGLE PŘED TABULÍ od režiséra KOMANDA zkřížená se sedmdesátkovými vigilantskými a rape and revenge flicky. Do paměti se nezaryje ani tak krvavé finále jako scéna, kde zoufalý, pološílený učitel (jako vždy skvělý Roddy McDowall) zkouší žáky míříce na ně pistolí a když se ho jeho kolega zeptá, co dělá, odpoví klidně: "UČÍM, NEVIDÍŠ?" Film má dvě volná sci-fi pokračování, EXTERMINÁTOR (CLASS OF 1999, opět režírované Lesterem) a EXTERMINÁTOR 2 (CLASS OF 1999 II: THE SUBSTITUTE), za zhlédnutí ale stojí jen to první. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Málo drsný, celej film jen výhrůžky od otravnejch nezajimavejch nazi pubertačku, ze kterejch šel strach asi jako ze sačku s bonbonama. Čekal jsem a hlavně jsem doufal, kdy už se jim ten týčr postaví a ono furt hovno...až teprv OPĚT SAMOZŘEJMĚ na konci to nabere nějaký radoby to drsný tempo. Utlachana bachorka o šikane učitelů vezoucí se na nějakých skutečných událostech (jistě). Hudba hrozná Schifrin měl asi zase nějakou depku neboco...asi ztoho filmu jak je nezáživnej. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Mark L. Lester ma prekvapil práve týmto prvým dielom. Ale jediné čo nepochopím je to, že vtomto dieli niesu učitelia robotickými zabijakami, ako to bolo v druhom pokračovaní. To ale vonkoncom nevadí, pretože i tak nám Lester pripravil dobré bojové scénky, Perryho Kinga ako učiteľa, ešte mladého Michaela J. Foxa a Roddyho McDowalla ktorý sa chcel pomstiť jednému zo žiakov, ktorý má nastarosť celý gang. Film sa celý nijako nenaťahuje, iba sa bavíme a ku koncu si vychutnávame perfektnú hudbu z rokov 80-tych. PERFECT! 100 percent. A na koniec úžasná skladba od Alice Coopera: Take a look at my face I am the future How do you like what you see? Take a look at my face I belong to the future And you belong to me I am the Future!!!! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (11)

  • Pro scénu, ve které byla ve škole nalezena zabitá laboratorní zvířata, byly použity opravdové mrtvoly zvířat. Pach v místnosti byl tak velký, že většina herců do místnosti nevstoupila. (hladass)
  • Koncert, který Stegman hraje ve třídě, si napsal Tomothy Van Patten sám. (hladass)
  • Role Terryho Corrigana byla původně nabídnuta Dennisi Weaverovi, ale ten ji odmítl, protože se mu film zdál příliš násilný. (hladass)

Reklama

Reklama