Reklama

Reklama

Třída roku 1984

Trailer 1

Obsahy(1)

Idealistický učitel nastupuje na novou školu ovládanou brutálním gangem mladistvých. Poté co je gangem zabit jeho kolega a jeho vlastní těhotná žena znásilněna, se učitel vydává udělit svým žákům poslední lekci. "Džungle před tabulí" podle režiséra filmu Komando. (choze)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (73)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Panu učiteli s nenávistí. Asociální drama o zkažené americké mládeži, které nehledá východisko, ale sklouzne v jednoduchou a krvavou vybíjenou. Lester nenabízí pochopení a příčinami se příliš nezabývá, snad jen obrazně procedí mezi zuby, že je to jen pakáž rozmazlená a nezaslouží si než napráskat. Dramatická stránka díky tomuhle až příliš jednoduchému schématu trochu ztrácí na síle. Oproti tomu jeho učitel není obdařen nezdolným altruismem a o charismatu by si mohl maximálně nechat zdát, možná je kapku nedůtklivý a má tu nepříjemnou vlastnost nenechávat věci tak jak jsou. Jinými slovy není to žádný superkantor, ale obyčejný a i trochu nesympatický chlap, což zase onu dramatickou laťku mírně zvedá. Přesto kdyby nepřišel onen až hororový závěr s příchutí nejlepších slasherů osmdesátých let, považoval bych Třídu roku 1984 jen za velmi plytké a zapomenutelné dílko. Ta překvapivá gradace si ale zaslouží alespoň čtyři hvězdy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Když něco provede student, nehnete ani prstem, když se zhroutí učitel, voláte na policii,“ křičí učitel hudby plný ideálů na ředitele problémové školy. Dnes to samozřejmě působí úsměvně a pitomoučce, toho času ale výsledek od tvůrce kultovního Komanda platil za poměrně napínavý, atmosférický a hlavně drsný kus z prostředí, ve kterém by měli všichni sedět poslušně v lavicích nebo biflovat v parku. Namísto toho přicházejí na cirkulárce o končetiny nebo se škvaří v plamenech. Místy hodně černý humor překvapuje, já naopak překvapivě nepoznal Michaela J. Foxe. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ukážka pravého orechového z 80. rokov. Podľa mňa, tento film by mal byť nutnosťou premietanou na dnešných školách ( aby si zdegenerované, nagélované, zmachlené, imbecilné, a sociálnymi sieťami zamorené detičky dnešnej generácie uvedomili, že predsa len môžu dostať cez papuľu a je jedno kto, alebo čo ich tatkovia a mamičky sú ), kvôli výstrahe. Pretože toto určite nieje zo žánru fantasy. V závere sa chce tlieskať. Film, ktorý poteší spravodlivých a nostalgicky založených divákov. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Příjemný béčko, kterému by slušel větší drive (mně osobně by mrdlo po pár akcičkách těch výtečníků, tady se vyčkává 90 minut) a údernější klimax (výtečníci to mají moc rychle za sebou, nutno ovšem říci, že za velmi zábavných okolností). Není to tak známý revenge movie jako Přání smrti, ale příznivce tohoto milého subžánru jistě potěší klasickými trademarky - slabošský hrdina, pocity bezmoci, sociopati, punkáči, dealeři, šlapky, graffity, tvrdá muzika, hloupoučké dialogy, přičemž vše směřuje jen k tomu jednomu. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa dávali 3* tomuto snímku. Možno by zaslúžil i viac, ale nakoniec som sa rozhodol takto. Je to dosť hnusný film(čo sa týka myšlienky) a o to hnusnejší, že to bolo podľa skutočnej udalosti. Miestami to trošku nudí zbytočnými kecami a istá bezmocnosť učiteľa vo vás vyvoláva mierne deprimujúce pocity. Za silné uvažovanie nad 4* mohla posledná dvadsaťminutovka, kde sa už nikto s nikým nemazná. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (11)

  • Pro scénu, ve které byla ve škole nalezena zabitá laboratorní zvířata, byly použity opravdové mrtvoly zvířat. Pach v místnosti byl tak velký, že většina herců do místnosti nevstoupila. (hladass)
  • Role Terryho Corrigana byla původně nabídnuta Dennisi Weaverovi, ale ten ji odmítl, protože se mu film zdál příliš násilný. (hladass)
  • Podľa režiséra Marka L. Lestera je toto jeho najlepší film. (Dareios22)

Reklama

Reklama