Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mick a Tom jsou sehrané duo malých zlodějíčků. Jejich novou objednávkou je zcizení obrazu z Městského muzea, ke kterému má zadavatel silné citové pouto. Riskantní loupež se podaří. Ale je v tom jeden háček. Nešťastnou náhodou vezmou jiný obraz jediný originál Rembrandtova veledíla v kraji. V patách mají Interpol, policii a k tomu ještě celé místní podsvětí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

genetique 

všechny recenze uživatele

Úplne tupý film, ťažko popísateľný. Bez štipky akcie a napätie, európska produkcia má tiež niekedy ďaleko od vtipnosti tiež. Niekto by mal kontrolovať pravdivosť ťahákov a nápisov na obaloch DVD-čiek! 15%. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Opravdu si nemuzu pomoci, ale tento film je nejen celkem rezisersky nezvladnuty (o pokulhavajicim scenari ani nemluve), ale hlavne neuveritelne nudny - neni to ani komedie, ani akcni popcornak a nejaka vazna studie mezilidskych vztahu mezi socialne slabou skupinou zlodejicku uz vubec ne. Co to tedy vlastne je, se ptam?? ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Severská produkcia ma málokedy sklame, no v tomto prípade som teda tvrdo narazil. Nudné, šedivé, humorne sterilné, bez nápadu, bez zaujímavého rozuzlenia a bez atmosféry. Až na jednu-dve lepšie scénky v spojitosti s Nikolajom som si snímok len odtrpel. Podpriemer. 30/100 ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Poměrně příjemný a svižný film se netají inspirací tarantinovskou školou, filmy s nešikovnými a poťouchlými zlodějíčky (Sbal prachy a vypadni) či domácí dánskou tradicí (V Číně jedí psy). Celý řídký narativ nese na bedrech jediný gag – nechtěná krádež Rembrandtovy Dámy s karafiátem. Tři generace zlodějů v rodině (podobná famílie je k vidění snad jen v Kmotrovi a jehom pokračováních) a jejich kumpáni jsou postaveni před problém nevídaných rozměrů – pokusit se nějak někomu Rembrandta udat… Někteří v průběhu času zjistí, že Rembrandt nebyl americký basketbalista, někteří dokonce objeví nevšední krásu jeho pláten… ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Toto je presne ten typ "oddychovky", ktorú mi môžete púšťať v sobotu večer do telky trebárs aj každý rok a ja si pri nej vždy dobre ulahodím. Nič náročné a viacmenej ani nič uspokojujúce, ale na určitý druh únavy a nálady, tak akurát. 60% ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Moc jsem nečekal a tak mě film ani nezklamal ba naopak :-)... Nejvíce mě pobavila práce policie. Tedy pokud je to podle skutečné události, jak bylo napsáno... - 28. 11. 2009 - 55% ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Ač dánskou kinematografii považuji za velice dobrou, tenhle snímek bych zařadil do kategorie vyjímka potvrzující pravidlo. Je to totiž nezvládnutý klon (už tak špatných) hollywoodských blockbusterů... ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

No tak jsem chtěl zase jednou udělat mé duši dobře a půjčit si ryze neamerický film a narazil jsem bohužel na "americkej" akční film z Dánska. Proč? Proč se tak strašně snaží bejt co nejblíž Hollywoodu, možná kdyby to natočili po svém, lépe by se na to koukalo. Takhle jsem vyhodil 35 korun a příště si budu daleko lépe vybírat. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Těžký život v Dánsku. Alespoň tenhle výběr mužských hrdinů je dost tristní. Mají sice skvělé nápady, jak si užít život, hlavně ne prací, ale pak to provedení je k zaplakání. Na druhou stranu jsou sice na sebe drsní, jsou však lidskí. Je to příběh z malého města. Lidé, kteří mají své zkušenosti se zákonem, se snaží přežívat ze dne na den, zorganizovat si svůj malý život co nejpohodlněji, ale sní o tom, jak přijít k velkým penězům. Jsou něšťastní ze svého života, ale nemíní s tím nic udělat. Jejich protikladem je Mickova (Lars Brygmann) přítelkyně Trine (Sonja Richter), která studuje a nechce už zatěžovat svůj život špatnými, i když jednoduchými řešeními. Připomnělo mi to filmy Akiho Kaurismakiho nebo Jima Jarmusche. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

komediální thriller o tom kterak pár zlodějíčků kteří si doposud spokojeně žili podlehli kouzlu balíku peněz.Rychlých peněz.No neberte to.Jednoduchý příběh.Tak jak to v normálním životě chodí.Ne všichni se pohybují na hraně na stejném hřišti.Některým stačí šrotoviště. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Nenudil som sa, ale netreba ísť do prehnaných očakávaní, toto nie je žiadny Guy Ritchie. Filmu je kdečo vyčítané a ja sa nebudem hádať, ale bavila ma tá skupinka kriminálnikov. Vezmite si len podarenú rodinku, kde jablko nepadlo ďaleko od stromu už niekoľko generácií a je vzácne, aby si všetci traja sadli za jeden stôl. Človek sa ale nemôže diviť, lebo moc rozumu chlapi nepobrali. Jediné čo som nepobral ja, je zvrat s obrazom pod posteľou. Koľko tých malieb napokon bolo? Keby som stretol scenáristu, tiež sa ho spýtam, ako napokon skončil zadlžený gemblér. Pán s perom totiž nepochopiteľne uprednostnil patetické sa lúčenie pred mafiánskou inventúrou. ()

KdG 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má šíleně pomalý rozjezd, pomalé až nudné tempo a není ani moc vtipný což je škoda páč potenciál to má. ()

fantomas19 

všechny recenze uživatele

Dánska krimikomédia z roku 2003, ktorú režíroval Jannik Johansen, nás zavedie do mestečka v Dánsku, keď si členovia rodinného klanu zlodejíčkov podávajú kľučku vo väzení. Po pár rokoch sa zarputilý a inteligentný zlodej šrotu Mick (Lars Brygmann) opäť vracia k svojej milej Trine (Sonja Richter), stretáva s parťákom Kennom (Nikolaj Coster-Waldau), ktorý nemá ďaleko k problémom a dlhom. Syn Micka, mladý Tom (Jakob Cedergren) sa snaží pretĺkať životom podľa svojho vkusu, avšak na jednu akciu sa rozhodne spojiť sily s otcom. Štvorčlennú skupinu dopĺňa Jimmy (Nicolas Bro), ktorý potrebuje peniaze na počítač a vie o pánovi, ktorý chce kúpiť bezcenný obraz svojej prapríbuznej, čo visí v miestnom múzeu. Avšak, chybička sa vkradla do jednoduchého plánu a 15miliónový originál Rembrandta (obraz tesne vedľa plánovaného lupu) mení majiteľa a s cenou rastie záujem nielen polície, ale i podsvetia. Vydrží dôvera partnerov a už aj tak krehké rodinné putá otca a syna? Príjemná jednoduchá komédia európskej produkcie na spestrenie pekného večera, žiadny prevrat, ale niet sa za čo hanbiť. ()

Mendoza 

všechny recenze uživatele

Ne a ne a ne a ne! Ten film si nezaslouží takto nízké hodnocení. To jen Gay Ritchie všechny zblnul, že gangsterka musí mít padesát střihů za minutu a hrdinové musí být pekelně cool nebo alespoň naprostí kreténi. ()

Reklama

Reklama