Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou pohodového a úsměvného příběhu je mladý ambiciózní lékař Benjamin Stone, který by rád zkusil štěstí na vyhlášené hollywoodské klinice plastické chirurgie vedené doktorem Halberstromem. Cestou však zabloudí a kvůli krávě na silnici havaruje. Poškodí přitom svůj vůz a co je horší, zbourá právě vlastnoručně dokončený plot soudce Evanse, který ho za to odsoudí ke dvaatřiceti hodinám lékařské služby v místním středisku. Zcela proti své vůli tak Ben skončí v malém městečku Grady. Nadšení, které projevují místní občané, ho vůbec netěší a starostova nabídka stálého místa ho nezajímá. Netají se svými plány vydělávat velké peníze kosmetickými úpravami slavných hereček a okamžitě si tak u bodrých vesničanů vyslouží přezdívku Hollywood. Postupně se seznamuje s rázovitými obyvateli, pokouší se přežít péči sestry Parkerové, která ho nutí používat při příchodech a odchodech ze střediska píchačky a připadá si jako ve snu, když jednoho rána zahlédne ve vodách jezera nahou koupající se dívku, z níž se vyklube energická řidička sanitky Lou. A pak už ho čeká čekárna plná pacientů, setkání se starým zkušeným doktorem Hoguem a několik tvrdých lekcí jeho přezíravému sebevědomí. Když má po službě, pokouší se získat pozornost Lou, protože se vsadil se starostou, že se s ní do konce týdne vyspí. Jenže to není tak jednoduché, protože na malém městě se nic neutají a navíc Ben zjistí, že se mu Lou zamlouvá víc, než by bylo zdrávo pro jeho vysněnou kariéru plastického chirurga v Beverly Hills. A když přijde loučení, není si náhle doktor Hollywood vůbec jistý, jestli místo na klinice doktora Halberstroma je to nejlepší, co ho v životě mohlo potkat... Zdařilá romantická komedie vznikla v roce 1991 a podle románu Neila B. Shulmana ji natočil režisér Michael Caton-Jones. V titulní roli Bena Stonea se představí známý Michael J. Fox, který se proslavil rolí Martyho ve sci-fi trilogii Návrat do budoucnosti a vidět jsme ho mohli také ve filmech Oběti války, Poldovi v patách nebo Tajemství mého úspěchu. V dalších rolích se představí debutující Julie Warnerová jako svérázná Lou, Barnard Hughes jako doktor Hogue, Woody Harrelson (Takoví normální zabijáci, Lid vs. Larry Flint) jako Hank Gordon, David Ogden Stiers coby starosta Nicholson a Bridget Fondová (Singles, Zabiják) jako atraktivní Nancy, která touží po jediném - vypadnout z idylického Grady. Přestože jde o lehce předvídatelné vyprávění s dobře známými typy, jako je starý zkušený opilecký doktor, bodrý starosta, drsně se tvářící sok v lásce či rázovití pacienti, je to snímek vyzařující pohodu, dvě hodiny příjemné zábavy, která jistě nikoho nezklame. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (211)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Film, kterému náleží stejný přívlastek jako představiteli hlavní role - sympaťák. Není hluboký, nejspíš vám neutkví v paměti ani vám v jakémkoli ohledu nerozšíří obzory, ale zanechá ve vás příjemný pocit pohody. Snímek o hledání správného přístupu k životu, zkrátka těch pravých životních hodnot. Romantický kousek, který stojí na představiteli hlavní role Michaelu J. Foxovi. A nesmím opomenout ani ústřední filmovou melodii I am the one and only, kterou jsem si s tímto snímkem spojil a která hodně dotváří její romantický náboj. Celkový dojem: 65 %. ()

Lopic 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle filmek mam moc rad. Pribeh samozrejme nenabizi nic prevratneho, ale ta atmosfera maleho mesta a hlavne Michael J. Fox me pokazdy dostanou. Jeden z tech filmu, ktery bych si mohl poustet porad dokola. Kdyz si vzpomenu na pixarovska Auta, ktera se mi taky strasne libila a pribehova byla prakticky to same co Doktor Hollywood, tak si rikam, ze se mi mozna na filmu hodne libi i ten pribeh, i kdyz jak uz sem zminil nenabizi nic prevratneho. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Jó, slepák není slepejš, Poršák ist kapůt a perspektivní ambiciózní doktor Benjamin nakonec pochopí, že >pozice< není všechno pro život a není všechen Hollywood co se třpytí... :-) Milý film s vlídným humorem a emerickým poselstvím o smyslu života - leč ke škodě věci s poněkud nad(z)bytečně přehrávajícími hvězdami s M.J.Foxem na čele... ()

Pignon 

všechny recenze uživatele

Jenom člověka bez srdce nemůže tento film neoslovit. Křehká poetika začátku profesní kariéry mladého doktora s velkými ambicemi, na kterého číhá láska krásné a oduševnělé "místňandy" , mají pro mě i po dnešním (20.1.2017) x-tem zhlédnutí pořád kouzlo. Jó ty krásné mládí, plné nadějí, neznámé budoucnosti, vonící šalvějí a myrhou toskánské krajiny. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Typický příklad pohodové komedie. Maloměsto, všichni se znají, léto, sympaťák Michael J. Fox a krásný soundtrack, který perfektně vyjadřuje emoce. Úžasná je scéna v průvodu, kdy se záběr zpomalí, pustí se nadherná skladba 'Slow Squash Love', jejíž název přesně vystihuje výměnu pocitů. Ta mě vždycky dostane. Stejně tak si pokaždé užiju celý film. Určitě by si zasloužilo červenou barvu. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Scenárista Neil B. Shulman pracoval u Grady nemocnici Memorial v Atlantě (Georgia), odtud název města - Grady. (ČSFD)
  • Městečko Micanopy si natáčení filmu každoročně připomíná společensko-kulturní akcí "Doc Hollywood Days". Výtěžek z akce jde na podporu výzkumu Parkinsonovy nemoci na University of Florida, a do Nadace Michaela J. Foxe pro výzkum Parkinsonovy choroby. (Danula13)
  • Sanitní vozidlo, které řídí Lou (Julie Warner), je Cadillac Ambulance Superior Sovereign Combination (1974). (motejl01)

Reklama

Reklama