Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doug Ireland pracuje jako správce noblesního manhattanského hotelu Bradbury. Hosté se na něj mohou obrátit s jakýmkoli problémem a mohou si být jisti, že vždy vše zařídí k jejich spokojenosti. Věčně však správcem zůstat nemíní. Sní o vlastním luxusním hotelu, pro který už má dokonce vyhlédnuté místo. Jenže mu chybí maličkost - 3 miliony dolarů. Podle jeho představ není ani jeho milostný život. Prodavačka Andy sice uznává, že je zábavný, nechce ale marnit čas s chudým snílkem. Když se v hotelu objeví nadutý magnát Christian Hanover, aby se tu setkal se svou milenkou, uvědomí si Doug, že to je příležitost, na kterou čekal a rozhodne se muže přesvědčit, aby do jeho snu o dokonalém hotelu investoval. Je odhodlán splnit magnátovi první poslední a dokonce mu poskytnout dokonalé krytí, když je s milenkou a naopak ohlídat milenku v době, kdy se musí věnovat manželce. Jeho nadšení poněkud zchladí zjištění, že milenkou je Andy. Musí se rozhodnout, jestli chce získat peníze nebo její lásku. Když se Doug dozví, že magnát sobecky využívá nejen Andy, ale také jeho, rozhodne se bojovat a získat obojí. Jeho naděje na vítězství značně stoupnou, když se objeví nečekaný spojenec. (TV Nova)

(více)

Recenze (49)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na devadesátý léta sakra levná a nezajímavá komedie. Herecky asi nejprotivnější role Michaela J. Foxe, kterou jsem dosud viděl. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Nejméně známý film Barryho Sonnenfelda rozhodně stojí za pozornost, i když Michael J. Fox mi místy lezl na nervy. Ovšem pokud máte rádi Sonnenfeldův černý humor, dočkáte se ho i zde, přestože je ten film označován za romantickou komedii. Herci v malých, šťavnatých rolích se opravdu vyřádili. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Výborná, mírně střelená - leč inteligentně napsaná a s ironickým nadhledem odehraná komedie. Doug je šikulka, který ví, že "věci je třeba vidět v souvislostech" a hledí si >vybudovat pozici< , k tomu však má trable s láskou a na to málo peněz pro své vize navíc ještě problém s berňákem. Nakonec však vše se jak jinak v happyend obrátí a americké moudro, že >prachy a láska nejlíp jdou si spolu ruku v ruce za sněním< zase jednou zvítězí nad mýty, že chudoba cti netratí... ;-) . . . Typická hollywoodská zábava pro rodinné televizní odpoledne v tom nejlepším slova smyslu, s vypointovanými dialogy, u kterých kupodivu(!) projednou smířil jsem se i s českým dabingem... Tři a půl hvězdičky za film, nakonec pro ten dobrý rozmar a za toho židáckého >obchodníka< zaokrouhleno nahoru... :-))) - - - P.S. Hm, čím to, že na ČSFD i na IMDb má tenhle filmek tak nízké průměrné hodnocení?! Že by zde zapůsobil ten příjemný nedostatek trouboidních emocí a klišé ve filmu? ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pokud vám poslíčkův příběh něco vzdáleně připomíná, pak vás paměť neklame. Scénáristé převzali nápad ze slavného snímku Byt od Billyho Wildera a upravili ho tak, aby optimálně sedl významné hvězdě 90. let Michaelu J. Foxovi. V některých komentářích se objevuje výtka, že film je nedoceněný. Právě srovnání s Wilderovým kusem ale dokazuje, v čem všem Poslíček zaostává. Úmyslně nepíšu, že selhává, protože režisér Sonnenfeld zjevně neměl Wilderovy ambice. Chtěl natočit zábavnou nenáročnou jednohubku, a to se mu v podstatě podařilo, zatímco Wilder natočil chytrou jízlivou komedii, která si dobírá americký životní styl. Společensko-kritický rozměr filmu je v ní docela zásadní. Je to vlastně moralita na téma mravní integrity člověka, který je systémem korumpován. Za opětovné získání sebeúcty se v Bytu tvrdě platí ztrátou kariéry. Tohle všechno v Poslíčkovi chybí, je to rozjuchaná podívaná zbavená jakékoli hloubky a směřující k hollywoodskému happyendu. Tam, kde Wilder nabízí dva špičkové herce v hlavních rolích, může Sonnenfeld nabídnout právě jen Michaela Foxe a partu průměrných přihrávačů kolem. Gabrielle Anwar je jen ozdůbka s půvabnou tváří. Na tři hvězdičky to díky Foxově talentu stačí, ale vracet se k Poslíčkovi vážně nedává smysl. Celkový dojem: 55 %. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že toto bol definitívne najhorší film môjho obľúbenca Michaela J. Foxa, rovnako aj u môjho ďalšieho obľúbenca, Barryho Sonnenfelda. Dokonca by som tento film ani nevedel poriadne zaškatuľkovať do nejakého žánru. Je to komédia? Asi nie, nesmial som sa. Je to romantický film? Možno, ale vo väčšine filmu som nemal taký pocit. Je to dráma? Tiež nie, bolo to príliš uvoľnené. Chudák Michael sa snaží, ale kde nie je scenár, ťažko sa hrá. Myslím si, že rozdiel medzi týmto filmom a medzi hociktorou americkou televíznou rádoby romantickou rádoby komédiou je len v tom, že toto nie je televízny film a že tu hrá o pár hviezd viac. Škoda - spojenie Michael J. Fox + Barry Sonnenfeld znelo zaujímavo... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Očakávané naivné dielko z čias, kedy Anwar nebola žiadny ajvar z Lidla a strihla si aj v Troch mušketieroch či natáčanie tanga so slepým Pacinom. Dalo sa na ňu pozrieť a Fox ako taký hlupáčik pobehaj tiež do roly sadol. Ale akosi to nefunguje príliš romanticky, vôbec to ten pocit nedáva, dokonca by som povedal, že pár pôsobí výrazne antichemicky, a už vôbec film nevyhráva na poli komediálnom, hoci Fox na koni v New Yorku tak dozaista pôsobiť má. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Klasická romantická /ne/komedie z raných devadesátek. A M. J. Fox v roli, které mu tak slušívaly, váhající mezi láskou a kariérou, přičemž už od začátku je to jasné. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Michael J. Fox v hlavní roli je ok, Gabrielle Anwar jako dekorace ujde a potěší také řada známých herců ve vedlejších postavách. Písničkový doprovod mohl být snad lepší, ale i tak dobrá zábava a spokojenost. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ženy. Kdoví co chtějí ?!" -"Já !! Prachy !!" ;) Parádní lehce pozapomenutý, zde samozřejmě značně podhodnocený, snímek mistra nadhledu a černého humoru Barryho Sonnenfelda s Michaelem J. Foxem v hlavní roli tvůrci opatřili skvostným scénářem s naprosto dokonalými vypointovanými dialogy, přičemž Fox jede na maximum a otevře-li pusu, je opravdu k nezastavení.. Sonnenfeld natočil příběh se spoustou zajímavých postaviček, z nichž každá má svůj smysl, odhodlaného maličkého muže s velkými sny, který má velký cit pro vnímání světa v souvislostech i velké srdce, s neuvěřitelnou lehkostí a rutinou, a mně nezbylo než se skvěle bavit u této neotřelé oddechové záležitosti s nádechem romantiky i minimem klišé a vymodleným happyendem bavil, a tak mě mrzí jen poněkud nesympaticky obsazené vedlejší role.. [ Dabing 6/10 ] Takže opět tu máme dvě celkem srovnatelné dabingové verze, jednak původní pro VHS od Studia Grant z roku 1994 a pak přeci jen povedenější verzi České produkční 2000 pro TV Nova z roku 2001 s Michalem Dlouhým coby nejčastějším hlasem M.J.Foxe. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasická osemdesiatková rozprávka o chlapíkovi z robotníckej triedy, ktorý sa svojou usilovnosťou prepracuje medzi smotánku. Samozrejme nesmie chýbať skazený boháč a naivná kráska. Romantická línia medzi Michael J. Foxom a Gabrielle Anwarovou funguje skvele, ale v ostatných ohľadoch je film slabší. Málo vtipný, alebo aspoň nejakým spôsobom originálny. Tomuto konceptu už na začiatku deväťdesiatych rokov dochádzal dych a nič nové v ňom nevymysleli. Nastal čas posunúť sa ďalej. Napriek tomu je to jeden z tých lepších Foxových filmov, ktoré sa dajú zhliadnuť aj viackrát. 6/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

K tomu, aby si splnil sen mít svůj vlastní hotel, potřebuje maličkost - tři miliony dolarů. Scénář : Lawrence Konner a Mark Rosenthal. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Nerad to říkám, ale Michael J. Fox mi zde lezl na nervy hned od začátku, přičemž jeho rošťácký šarm po stopadesáté tentokrát nezabral (není to první případ). Navíc hlavní ženská hrdinka v podání Gabrielle Anwar se chová jako totální krá*a. Pardón, tohle mi nesedlo. 4/10! ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Po velmi dlouhé době jsem zavítal k filmu, kde mobilní telefony byly ještě v plenkách a byl to krásný zážitek. Taková příjemná a milá komedie s Michaelem J. Foxem. Mám pocit, že filmy, které jsou natočeny před rokem 2000, jsou přeci jenom jiné, než ty dnešní. Jak to jen říci, prostě na Vás ten film dýchá a máte pocit, že to bylo natočeno "surově" tak jak mělo být. Neřešilo se HD 720, 1080, efekty za bambiliony, čistě se řešil jen obsah filmu a aby to vypadalo tak jak má! Jednoduše a stručně, prostě hezký film z 90tých let. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Těžko najdete klasičtější, charakterově černobílejší romantickou komedii, která by sedla Michaelovi J. Foxovi přímo na tělo. Film má pár pozitiv - zejména ze ně považuji několik povedených drobností a vedlejších postaviček, ale celkově film začíná brzy pokulhávat a ke konci je to již docela nuda a sebenadávání "proč jsem u takového filmu zabil hodinu a půl svého času?" Obvyklá odpolední komedie pro nenáročného diváka. ()

Reklama

Reklama