Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinové příběhu žijí na malém městě v rodině, kde každé z dětí má svého mazlíčka. Nejstarší Petr se stará o starého moudrého psa Shadowa, jeho mladší sestra Hope s láskou pečuje o kočku Sassy a nejmladší Jamie má ztřeštěného psa Chance, který strávil štěněcí věk v útulcích a lidem příliš nevěří. Když musí rodina na čas odjet do San Franciska a nemůže vzít zvířecí mazlíčky s sebou, svěří je do opatrování své známé. Jenže zvířata nechápou, proč je opustili, a proto se rozhodnou utéci a vydat se na cestu domů. Jenže cesta, vedoucí přes pohoří Sierra Nevada, je dlouhá a plná nebezpečí. Trápí je krutý hlad, nástrahy divoké přírody a překvapivá setkání s více či méně nebezpečnými zvířaty. Setkají se také s hodným profesorem, který vyléčí zraněnou Sassy, malou ztracenou holčičkou, kterou přes noc ochraňují a ke které další den dovedou zoufalé rodiče. (TV Nova)

(více)

Recenze (190)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $41,833,324Tržby Celosvetovo $42,700,000║ taká neškodná rodinná oddychovka /55%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem to opravdu hodně žral ale teď mě mrzí že jsem to viděl s dabingem a nemohl si vychutnat Michael J. Foxe. Holt člověk nemůže mít všechno. :-) ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Začínám na sobě pociťovat degeneraci mých (zbylých) mozkových buněk, protože čím jsem starší, tím se mi podobné filmy líbí víc a brečím už jen při pohledu na obrázek. Ale kdo mě zná, ví, že pro psy mám ohromnou(mírně řečeno) slabost, takže film o věrnosti psích miláčků a kočky (která je na tom téměř stejně) mě dostane na kolena. A co se stalo? Ano, jejich velké dobrodružství mě dostalo tam, kam chtělo, tj. co nejrychleji k mé fenečce a pořádnému mazlení :o) A já za to co? Haf-děkuji :o) ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Je spousta neuvěřitelně ujetých komedií, ale tohle naštěstí není ten případ. K mému velkému překvapení jsem dostala docela příjemnou a milou pohádku, jak tři velcí kamarádi našli cestu domů. Ono není najít jako najít! Jako gaučáci se musíte naučit orientovat v divočině, brodit se divokými horskými bystřinami, utíkat před nemluvícími a hlavně nekrotkými kočkami! Občas se ztratíte a zase nalézáte a co teprve, když vás drapne domestikovaný člověk! Hned skončíte v base. Pak se z té basy musíte lstí, úskoky a přískoky dostat ven, než konečně zachytíte ten správný pach a pohled do velmi, velmi, velmi vzdáleného údolí vám zcela jasně napoví, že tam někde na vás čeká miska studených granulí a pelíšek v člověčí boudě. Napínavé! ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Za nadšené dětské dojmy, za vzpomínky, které mi při každém sledování tohodle dílka vytanou a za hudbu Bruce Broughtona (přenádherný hlavní motiv). ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Jako mála jsem strašně těžce nesla, když kočku unesla voda. Bylo to moje druhý nejhorší trauma po Vinnettouově smrti. Pak jsem to po pár letech viděla znovu a zážitek byl mnohem příjemnější. Je to takový milý dobrodružství pro celou rodinu o třech zvířatech do překonávaj překážky aby se dostali ke svojí rodině. Vysoký nadprůměr srovná-li se s jakýmkoliv rodinným filmem, kde v hlavní roli vystupuje pes, co za a) hraje basket/volejbal/piškvorky, b) je inteligentnější než člověk, c) je tajnej agent. Dokonce i dabing (Langmajer, Vladimír Fišer) se celkem povedl. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Psisko, druhé psisko a kočena si myslí, že je páníčci opustili, a tak utečou a vydají se na cestu domů. Fajn nápad, fajn realizace, fajn příběh, fajn zvířecí charaktery. Tenhle film je vlastně celý fajn a trochu mě mrzí, že jsem ho neviděl během svého dětství, kdy by se pro mě možná stal i kultovkou. Nicméně na první zhlédnutí takového typu filmu není nikdy pozdě, obzvlášť pokud si neumím život bez pejska představit. Disney zvířecí filmy natočit umí a umí je udělat zajímavými a atraktivními, a to je i tento případ. Rozvážný pes, hravé a neposedné štěně a namyšlená micina je trojka, u které bych si myslel, že to nemůže fungovat. Ale ono to funguje na jedničku a jejich setkání s divočinou je docela sranda. A že to nakonec všechno dobře dopadne, to je něco očekávaného, co ale i přesto velmi potěšilo. Já byl s výsledkem nadmíru spokojený a i proto uděluji nadprůměrné čtyři hvězdy. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejkrásnější zvířecí příběh co znám. Líbilo se mi to jako malému, líbí se mi to i teď a bude se mi to líbit i příště, a pak taky, pak taky a ještě potom. Prostě tato cesta dvou psů a jedné kočky mě naprosto ohromila a pokaždé na konci uroním nějakou tu slzu. Pro mě nestárnoucí příběh pro celou rodinu, ke kterému není co dodat. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Aj by som napisal, ze to je moje dalsie guilty pleasure, ale akosi na tom nic guilty nevidim. Vynikajuci detsky film s kopou super momentov, krasnych lokacii, mileho humoru (I hate fast food) a obcasneho nefalsovaneho napatia (vodopad, jama). Zvieratka su navyse aj sympaticke postavy a vobec nevadi, ze pri rozpravani nehybu ustami. V podstate je to taky Lady a Tramp pre chlapcov. 8/10 ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Působivý příběh o 3 zvířatech, které podniknou cestu krásnou přírodou...Moudrý pes Shaddow, kočka Sessy a ztřeštěný Chance, dojemný konec...Dobré je i pokračování - Návrat domů, kdy jsou 3 hrdinové ve velkoměstě a seznamují se s místním psím gangem (vůdce Rayle), a půvabnou fenou Derrilou, která zaujme hlavně Chanceho. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Naprosto boží film a srdcovka. Rodinný film na té nejvyšší úrovni, skvělá podívaná na odreagování. Mluvící zvířata a jejich příběh je zajímavý a děj zasazený do divočiny, kde domácí zvířata nejsou zrovna doma, se líbí a působí velmi napínavě i mile. Žádný jiný film mě snad nedokáže tolikrát dojmout. (První a druhá fotka tady v galerii jsou z druhého dílu.) 90% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Americký rodinný film v plné síle a lesku. Nespočítám, kolikrát jsem Neuvěřitelnou cestu v mládí viděl, ale i dnes se na tohle dobrodružství plné naděje, vůle a přátelství z pohledu těch nejvěrnějších rád podívám. Je to sice "jen" poctivě odvedená žánrová prácička, kterých je mraky, ale opravdu málo z nich mi přirostlo k srdci tak značnou měrou... 85% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle byla další simply escort mission. Jenže i na nich se kupodivu může lecos stát což už sám vím z těch dřívějších moc dobře. Ono se snadno řekne rodinný film a komedie k tomu... Rodič pak obzvláště pokud film sám neviděl si může říci, super , konečně něco nezávadného pro ty menší. No jo. Jenže aby to mělo šťávu i zde tvůrci přihodí nějaké to dramátko, případně se o to postará samotná knižní předloha. V kresleném Lvím králi tak lvíčkovi hned v úvodu umře tatínek a ač film mohl být sebe kouzelnější, vtipnější a plný písniček, brečící potomek z dobré poloviny z něj už nic neměl... Takže i ty rodinné filmy jsou někdy risk a nejinak je tomu zde. Potomka to opět rozbrečelo byť tam nešlo o nic extrémního a samozřejmě vše dobře dopadlo. Technologie v devadesátkách byly jinde než jsou dnes, takže zvířátka ve filmu mluví ač mají zavřené tlamičky. Dnešního zhýčkaného diváka to může zprvu trochu rušit, ale za čas si na to zvyknete. Úžasná ale byla souhra těch dvou pejsánů a kočičáka. Jak za sebou běhali severoamerickou divočinou a přes pláně. Příroda vůbec ve filmu je úžasná. Naši hrdinové navíc cestou potkají další kupu zvířátek, takže je opravdu na co se koukat. Film je námětem podobný jako byla Lassie, Goro bílý pes atd... Akorát tady se domů snaží dostat hrdinové tři. Oproti těm dvou výše zmíněným filmům ale s lidmi prakticky nepřijdou do styku a celou cestu domů jdou divočinou plnou nástrah a obyvatel divoké přírody. Dávám za tři ostny z dikobraza. * * * ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

fakt je, že jsem to viděl ve čtyřiadvaceti, tak ten efekt nemohl být tak silný... ale ruku na srdce, od prvních minut je každá další scéna čitelná, "scénář " napasovanej na to, jak se zrovna hafan pohnul... no divák by asi měl chodit nejvýš do první třídy, aby tohle žral... a to už je bohužel dávno. 30% p.s.: ale stejně na konci málem ukápla... :-) ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Překrásný rodinný film, v němž sice vystupují mluvící zvířata, ale ta nejsou ani v nejmenším protivná ani vtíravá. Zvířecí herci "hrají" tak dobře, až má člověk pocit, že v těch svých zvířecích mozečcích ví, co dělají. K tomu parádní scénář, který je plný vlídného humoru, špičkování mezi kočkou a psem, ale obsahuje i hodně moudrosti. Naprosto skvělý je i český dabing trojice zvířat. A to jsme se ještě nezmínil o hudbě amerického skladatele Bruce Broughtona. Tenhle chlapík vyšperkoval Neuvěřitelnou cestu přenádherněokouzlujícím, patřičně vzletným a rozmáchlým hudebním motivem, který naprosto vybízí k vystoupení z anonymity pouhé podkreslující hudby. Zaujímá tak lví podíl na emocích, které z filmu prýští. Jediné, co bych já osobně filmu vytknul, tak byly lidské postavy (rodina), která tu ale hraje záměrně druhé housle. Podobné filmy se již netočí a tenhle je dost dobře možná nejlepším rodinným filmem vůbec, protože není přehnaně infantilní, prvoplánově dojácký a ani se tu nikdo nepitvoří a zvířata nepředvádějí žádné hudební číslo. A mně se tenhle film líbil v dětství, líbí se mi v dospělosti a vsadím se, že se mi bude líbit i v důchodě. Mám dojem, že ve mně stále bije část toho dětského dobrodružného srdce. Asi nejsem ten pravý sucharský dospělák :-) ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Myslím, že název mluví úplně za vše. Jako malej jsem to miloval a i po letech můžu říct, že je to pořád výborná, vtipná a v neposlední řadě i dojemná podívaná. Velký plus za hudbu a za to, že tohle vůbec někdo dokázal realizovat a natočit. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Film, na který se musím určitě časem podívat znovu, protože jsem ho neviděla dobrých 15 let. Typický zvířátkový film hrající na city dětí i dospělých. Ano, brečela jsem jak želva.;-) ()

Reklama

Reklama