Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinové příběhu žijí na malém městě v rodině, kde každé z dětí má svého mazlíčka. Nejstarší Petr se stará o starého moudrého psa Shadowa, jeho mladší sestra Hope s láskou pečuje o kočku Sassy a nejmladší Jamie má ztřeštěného psa Chance, který strávil štěněcí věk v útulcích a lidem příliš nevěří. Když musí rodina na čas odjet do San Franciska a nemůže vzít zvířecí mazlíčky s sebou, svěří je do opatrování své známé. Jenže zvířata nechápou, proč je opustili, a proto se rozhodnou utéci a vydat se na cestu domů. Jenže cesta, vedoucí přes pohoří Sierra Nevada, je dlouhá a plná nebezpečí. Trápí je krutý hlad, nástrahy divoké přírody a překvapivá setkání s více či méně nebezpečnými zvířaty. Setkají se také s hodným profesorem, který vyléčí zraněnou Sassy, malou ztracenou holčičkou, kterou přes noc ochraňují a ke které další den dovedou zoufalé rodiče. (TV Nova)

(více)

Recenze (190)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Je spousta neuvěřitelně ujetých komedií, ale tohle naštěstí není ten případ. K mému velkému překvapení jsem dostala docela příjemnou a milou pohádku, jak tři velcí kamarádi našli cestu domů. Ono není najít jako najít! Jako gaučáci se musíte naučit orientovat v divočině, brodit se divokými horskými bystřinami, utíkat před nemluvícími a hlavně nekrotkými kočkami! Občas se ztratíte a zase nalézáte a co teprve, když vás drapne domestikovaný člověk! Hned skončíte v base. Pak se z té basy musíte lstí, úskoky a přískoky dostat ven, než konečně zachytíte ten správný pach a pohled do velmi, velmi, velmi vzdáleného údolí vám zcela jasně napoví, že tam někde na vás čeká miska studených granulí a pelíšek v člověčí boudě. Napínavé! ()

TaNya_ 

všechny recenze uživatele

Úžasnej hlas Michaela J. Foxe v příjemným rodinným námětu to hodnocení rozhodně pozvedne. Jako dítě sem se tomuhle filmu vyhla a vlastně můžu být ráda, protože sem si mohla vychutnat verzi českýho dabingu. Tři mazlíčci k sobě dobře pasují, dialogy sou vtipný i pro dospěhýho člověka a stopáž je akorát. Za mě určitě spokojenost. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčně nejlepší film s mluvícími zvířaty vůbec. Vtipný, dojemný a hlavně chytrý, což je prvek, který mnoha dnešním filmům tohoto žánru chybí. Hodnocení samozřejmě trochu ovlivňuje mrcha nostalgie, ale kdo by neměl rád hyperaktivního Chance, panovačnou Sassy a moudrého Shadowa? Ať si říká každej kdo chce, ale TOHLE opravdu JE krásný film (nejen) pro děti. Takové filmy se už dnes jednoduše netočí. K tomu výborný český dabing plný hlášek a místy i opravdového dramatu. Hodně se mi líbilo vyobrazení způsobu myšlení a psychika zvířat: to, jak nerozumí tomu, co jim člověk říká a vše si vyloží po svém. To, jak nedokáží pochopit, proč je páníček opouští a mají strach, že je to natrvalo. A proto jsou tak vděčná z každého návratu. Každé shledání je tak malou oslavou. A Neuvěřitelná cesta to, jako jedna z mála, bere v úvahu. A proto je v mých očích tak jedinečná. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Americký rodinný film v plné síle a lesku. Nespočítám, kolikrát jsem Neuvěřitelnou cestu v mládí viděl, ale i dnes se na tohle dobrodružství plné naděje, vůle a přátelství z pohledu těch nejvěrnějších rád podívám. Je to sice "jen" poctivě odvedená žánrová prácička, kterých je mraky, ale opravdu málo z nich mi přirostlo k srdci tak značnou měrou... 85% ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"My name is Chance. I know, it sounds odd, but most names do if you think about it long enough... maybe even yours. I was abandoned when I was very young. I lived on the streets scrounging for food sleeping wherever I could; that seemed like fun at first, but pretty soon, it landed me behind bars. But I don't like to talk about that; let's talk about after that... when I got my second chance... and my name. You see, this family came along, and I guess you can say they rescued me, because they adopted me and brought me to live at their house. But it was their home, not mine. Still, it was an improvement over that other place: lots of space, fresh air, plenty interesting things to explore, and all the underwear I could eat." ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Ač by se mohlo zdát problematické mít v jednom filmu dva psy a kočku, ústřední zvířecí trojce se ale nakonec stala přáteli – smečkou i v reálném životě. (Nach)
  • Film je remakem Neuvěřitelné putování z roku 1963, která byla natočena podle knihy vycházející ze skutečné události, která se odehrála v kanadské divočině. V původním filmu ale zvířata nemluví a děj komentuje vypravěč. (Nach)
  • V rámci příprav na film byly tři ústřední zvířecí herci svými charaktery již sedm týdnů před natáčením. (Nach)

Reklama

Reklama