Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začalo to přáním, z něhož se stalo dobrodružství a skončilo to jako road trip. Třiadvacetiletý Neal Oliver má ve svém životě víc otázek než odpovědí. Má studovat práva, jak si přeje otec nebo raději malovat, podle touhy svého srdce? Je mu jeho přítelkyně Sally souzená nebo ho čeká jiná zatím záhadná žena, o které se mu zdá a která ho inspiruje? Je s ním něco v nepořádku, když nechce červené BMW, které mu dal otec k narozeninám? Neal sfukuje svíčky na svém narozeninovém dortu a přeje si dostat odpověď na všechny svoje otázky. A ani se nenaděje a míří si to po cestě, která není zaznamenaná na žádné mapě. Čekají ho setkání a místa, na která nikdy nezapomene... (Stereo&Video)

(více)

Recenze (850)

golfista 

všechny recenze uživatele

Scénárista a producent trilogie "Návrat do budoucnosti" Bob Gale si pro svůj poslední film napsal opět scénář, ale tentokrát si sedl i do režijního křesla. Vznikl (ke své škodě nenápadný) film, který vás ale o to víc příjemně překvapí. Protože všemi superlativy už tady "hýřili" mí kolegové, mohu jen poradit - pokud chodíte kolem téhle kazety v půjčovně bez povšimnutí, pak děláte chybu :) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Amerických oddychoviek pre celú rodinu s tak prepracovaným a dôvtipným scénárom veľa nenájdete. Vychutnané vedľajšie role Garyho Oldmana, Christophera Lloyda, Chrisa Coopera a Kurta Russella. Svieža a vkusná zábava, ktorá neprešla našimi kinami a o ktorej pohriechu nie je vôbec počuť. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi příjemné překvapení, vymykající se běžné produkci, které nejenom že nabízí zajímavou neotřelou zápletku a celou plejádu skvělých herců, ale dost často si i výstižně rýpne do amerických reálií. Zejména epizoda z městečka Marlow je velice výstižná, zde nenechal scenárista na přebujelém právním systému ve Státech jedinou nitku suchou. A to rozřešení v samotném závěru je prostě parádní :o) Pokud jde o herce, nejvíc se mi líbil Chris Cooper a přijemně překvapil James Marsden, kterého jsem do dneška znal pouze jako Cyclopa z X-menů. Celkově vzato hodně zajímavý filmeček, který lze vřele doporučit..... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tak Interstate 60, jo? Americká road movie, hmm, s Oldmanem, Lloydem a Foxem, to jsem teda zvědav co to bude za děsnou nezávislárnu, říkal jsem si. Pak do titulků začala vařit nějaká poprocková nebo numetalová nebo jak se to má teď správně škatulkovat abych byl dostatečně trendy a in...a moje očekávání spadlo ještě trochu níž. A během pěti minut bylo zase pěkně nahoře, protože Gary Oldman je pan herec a tenhle scénář mu umožnil, aby si svoji roli naprosto bezuzdně užíval. Co taky jiného, když se stylizuje do nejironičtějšího týpka na světě i mimo něj (což vám dokáže okamžitě jak vstoupí do děje), který si může pohrávat s lidmi od začátku až do konce věčnosti a ještě to doporučuje jako věčnou zábavu:) Krásná Amy Smart tady mimo jiné říká „má to duši, má to vášeň“ a přesně o tom tahle pouť trochu surreálnou, trochu šílenou, trochu krutou dálnicí je. Uvidíte všechno – plukovníka Franka Fittse z American Beauty jako sympaťáka největšího, děsivou růžovou Power Ranger Amy Jo Johnsonovou jako sexsymbol, za kterým se otočíte v té vteřině než se vám zapojí vyšší mozkové funkce a díky které možná začnete brát stopařky:) Interstate 60 vám toho dá hodně...poznáte legální drogový stát s plánem tak dokonalým a jednoduchým až to děsí (úcta k lidským právům je skvělá věc, ale při myšlence na to co občas chodí po ulicích najednou nějak nevím jestli Russelovu myšlenku odsuzovat nebo jestli se mi líbí) i diktát práva vyhnaný ad absurdum, prostě a jednoduše...lepší předvánoční pohádku o hledání odpovědí, spokojenosti a o dobře uvážených přáních jsem si ani nemohl přát. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Snad až příliš mnoho postav s až příliš komplikovanými osudy a s příliš dobře "vypočítaným" průběhem, ale milé. 80% Zajímavé komentáře: Gemini, zputnik, Tyler, jojinecko, Fanak, Frankie ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Se scénářem si Bob Gale opravdu vyhrál. Jako ostatně se vším, co dělá. (Všechny ty perfektně skloubené časové paradoxy v BTTF jsou jeho.) Hraje si s divákem jak kočka s myší a vždy vás něčím překvapí. Vyústění snímku (poučení životní) je sice vcelku lehce odhadnutelné, zato bych vypíchnul scénu matka&droga. Ještě nikdy mi při smíchu ve filmu neběhal mráz tak mocně po zádech... ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

S odstupem času cca 5-ti let se mi Interstate 60 sice stále jeví jako jeden z nejoriginálnějších snímků počátku nového milénia, ale plné hodnocení mu musím sebrat. Hlavní hrdina hledá sám sebe v ‚pohádkovém‘ světě, kde nic není nemožné, ale nepomáhá si k tomu vlastním rozumem, nýbrž díky věštecké kouli, která na sebe vzala formu biliardové osmičky, a shodou náhod, které mají evidentní předurčenost, tudíž i samotná myšlenka, že by to mohlo dopadnout špatně, nemá prostor. V momentě, kdy se pak začne rozhodovat sám za sebe, už má to nejtěžší za sebou, asi jako kdyby princovy někdo zabil draka a na něm zůstalo už jenom vystoupat po schodech a odnést si z věže princeznu, takže závěr tak trochu vyšumí. Ale Euphoria, město právníků a Chris Cooper jsou i nadále na absolut. Chápu, jak to Bob Gale myslel (viz. nadšení po první projekci), jen už mi to nepřijde tolik chytré a duchaplné, jak se to tváří. Možná taky proto, že jsem ve věku hlavního hrdiny a vidím to trochu jinak. :) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Milé, příjemné a hlavně nečekané překvapení, k němuž jsem se dostal prostě proto, že jsem si zapnul televizi a nikde nic nebylo, tak jsem zkusil HBO. A ono to vyšlo! Svěží námět, natočený jako poněkud netradiční road-movie, diváka snadno zaujme a už nepustí. Herecké obsazení je taky vyvedené, několik hvězd se blýskne v miniroličkách, které jim perfektně sednou, hlavní postavy pak předvádějí minimálně velmi solidní výkony. S klidným srdcem mohu jen a jen doporučit. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $7miliónov║ Originálne, príbehovo hravé a pohodičkové, chýbala len trošku lepšia svižnosť a pár vydarených fórkov na vyše a mohla to byť eňo-nuňo road show. /70%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalá imaginace. Bezchybné herecké výkony. Dokonalý Gary Oldman a James Marsden. Bob Gale měl asi hodně velkou odvahu pustit se do takového filmu, avšak litovat nemusí. To, že ne každého přání je to správné se přesvědčíte hned nazačátku při setkání Martyho McFly a Gary O. Skutečnost, že většina lidí si přeje nějakou hamižnost, více peněz, lepší sex, člověka dovedek tomu jak je na tom lidstvo "dobře". Tento filmek je opravdu skvělý!! Nikdy bych něco takového nečekal od road-movie. Kdo chce poznat sám sebe... go to I 60 :o) ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Pri sledovani tohto filmu sa mi neustale vybavovali spomienky na dve knizky - 1) Americki bohovia (od Gaimana) - v tomto romane je perfektne spracovana snaha priradit aj pomerne mlademu narodu nejake myty a bozstva 2) Cesta pokojamilovneho bojovnika (od Dana Millmana) - hravou formou popisane hladanie zmyslu zivota. Interstate 60 ako film vyborne spaja myslienkove roviny spominanych knih do jedneho filmu, ktoreho od dokonalosti v mojom pripade deli iba miestami nezvadnutelny herecky vykon hlavneho predstavitela - Jamesa Mardsena. Ale po vsetkych ostatnych strankach, tak ako si velmi cenim spominane knihy, rovnako je to aj s Interstate 60. Krasny film vo svojej lahkosti. 4,5* ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Snímky pro mladé jdou všechny stejnou cestou. Tahle teenagerská komedie se sice vydává po objížďce, ale stejně v ní zůstavá většina výmolů a nerovností, které drncají i na tahu hlavním. Interstate 60 se vyvarovala sice nejběžnějšího rigolu, naštěstí je totiž docela chytrá, ale dál už to s ní jede z kopce - podobenství o současné Americe plné klišé (červené BMW, město právníků, stopařka nymfomanka, droga Euphorie...), scénář průhledný a očekávaný, hlavní hrdinové a hrdinky jakoby vypadli z nějakého módního časopisu, romantická zápletka na úrovni teenage-pohádky... Jediným skutečným kladem téhle až příliš primitivně alegorické road-movie zůstává tak Gary Oldman a místy docela humorná složka. Interstate 60 je až příliš determinována svým cílovým divákem, širší cílový záběr by jí hodně pomohl, každému však, co jeho jest... (Kdybych měl ale osobně volit zdařilou teenagerskou komediální romanci, sáhl bych raději po 50x a stále poprvé...) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Je to Vaše přání? STANIŽ SE!!.... Nechápu, proč tento snímek zůstal u video distribuce bez povšimnutí! J.Mardsen je sympaťák a G.Oldman…škoda mluvit! Cesta za ,,SVÝM SNEM“ po dálnici z jiného světa je provázena mnoha kouzly a splněnými přání. Pohádka pro starší (a pokročilé), se spoustou příběhů, ve které se minulost a budoucnost a co kdyby a možná slévají v jedno a kde i rakovina má své výhody! A jestli nebudete mít na konci slzičku v oku, tak jste anetičtí! A tito lidé prostě nevědí, co si přát! ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Existuje snad něco krásnějšího než pohádkový americký roadtrip s vysněnou dívkou, červeným autem a snílkovskou duší? Snad jen tisíc poetických náhod a svobodná životní volba. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christophe Beck: 1. Broken Heart For Sale 2. Blind Spot 3. Daily Life 4. Crescent Moon 5. Not Too Close Encounters 6. Diesel Only Theme 7. Relax (Club 69 Doomsday Mix) 8. I Get A Kick Out Of You 9. On The Sunny Side Of The Street 10. Eine Kliene Nachtmusik 11. Everything In The World ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Fascinující a dech vyrážející podívaná. Film, který za 112 minut pohladí diváka na srdci pestrým dobrodružstvím, skvěle vymyšlenými postavami, zajímavými úvahami, příjemným tempem a pozitivní náladou. Ten film sám o sobě splňuje fanouškovské přání. Chválím úplně vše, nedá se nic vytknout. 100% Say What You Mean and Mean What You Say ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Skutecne vybornej film. Herci jsou skvely, v cele s Chrisem Cooperem a Gary Oldmanem, Amy Smart je slusna baba, hudba super a k tomu prijemne pohodova atmosfera se spoustou zabavnejch situaci. A i kdyz by se mozna zdalo, ze to je dost jednoduchy, jen jede po dalnici a potkava lidi, tak je tu obsazeno tolik myslenek, ze to plne vynahradi. Navic film neni predvidatelnej a byl jsem napjatej jak to dopadne. A na chvily se tu objevi Michael J. Fox ve vynikajici cameo roli. Timhle se Bob Gale fakt prekonal. Jeden z mych oblibenych filmu. ()

Reklama

Reklama