Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začalo to přáním, z něhož se stalo dobrodružství a skončilo to jako road trip. Třiadvacetiletý Neal Oliver má ve svém životě víc otázek než odpovědí. Má studovat práva, jak si přeje otec nebo raději malovat, podle touhy svého srdce? Je mu jeho přítelkyně Sally souzená nebo ho čeká jiná zatím záhadná žena, o které se mu zdá a která ho inspiruje? Je s ním něco v nepořádku, když nechce červené BMW, které mu dal otec k narozeninám? Neal sfukuje svíčky na svém narozeninovém dortu a přeje si dostat odpověď na všechny svoje otázky. A ani se nenaděje a míří si to po cestě, která není zaznamenaná na žádné mapě. Čekají ho setkání a místa, na která nikdy nezapomene... (Stereo&Video)

(více)

Recenze (853)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Svérázné a originální dílko. Cesta po (ne)existující Interstate 60 uteče velmi rychlým a svižným tempem, které ani na okamžik nedává prostor pro jakékoliv slabší či snad nudné momenty. Film má spád, a na jeho konci Vás po pestré přehlídce různých bizarností a zvláštností čeká příjemná pointa. Skvělé herecké obsazení, jasně vede Gary Oldman se svou netypickou dýmkou a červeným motýlkem, sympaťák James Marsden, který se při čtení Marvelovských komiksů již vzhlédl ve své budoucí slavné postavě, ve vedlejší roli výborný Chris Cooper (kurňa, dejte mu konečně někdo pořádnou hlavní roli hodnou jeho formátu:) a fešná Amy Smart. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Interstate 60 je odlehčená, avšak stále inteligentní komedie odvíjející se v příjemně pohádkovém duchu. Je to jeden z těch filmů, u kterého je třeba si užívat jednotlivé momenty - jednotlivé zastávky na bláznivé dálnici 60, která dokáže poučit i pohladit na duši. Celkový dojem není nijak závratně bombastický, pro srovnání podobná Velká ryba má jistě silnější emocionální dopad, ale Interstate 60 zaboduje víc právě ve chvílích, kdy se chcete u obrazovky jen tak cítit dobře... 8/10 ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Prisahám, že som nevedel, čo mám od tohto filmu čakať, ale stačilo mi meno Gary Oldman a dobré hodnotenia, aby som si to nenechal újsť. Čakal som road movie a dostal som bláznivo-rozprávkovú road movie.Nenudil som sa a dobre som sa bavil. Keď tvorcom išlo o to, tak im to vyšlo. Na stávkovej scéne v reštaurácií som sa dobre pobavil, ale dostala ma aj tá na pumpe s bezdomovcom, ktorý bude pracovať za jedlo. To bola fakt trefa do čiereneho, lebo presne takýchto chytrákov vidíte denne na každom rohu. Celkovo príjemná vec, určite ma vždy poteší, keď film, od ktorého veľa nečakáte, prekvapí. S manželkou sme tipovali, čo je v balíčku. Je to neuveriteľné, ale uhádol som...Film 80%. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Přijměte mou srdečnou omluvu, ale toto je příšerný film. Za prvé - nuda. Za druhé - absurdní děj bez rozuzlení a sebeobhájení. Za třetí - dobrat se rozhodnutí, co se svým životem, se dá i úplně jinou a lepší cestou. Cesta po i60 pro mě představovala muka - nulový děj, nulové poselství, nulová komedie, nulový smysl. Za co tedy 1*? Já sám nevím. Mimořádně nekoukatelný film, u kterého snad ani sami tvůrci netušili, proč ho točí a o čem by vlastně měl být - o všem a o ničem. Splácanec nezajímavých situací, nezajímavých a nicneříkajících řečí, prostě film O NIČEM. K čemu všechny ty nesmysly o všem možném? Kroutím hlavou. Naprosto bezobsažný film, který si hraje na něco velice moudrého. A tohle nesnáším, proto se na filmy nedívám. Co mi ale vůbec nejde do hlavy, je to vysoké hodnocení na ČSFD. Asi jsem mimozemšťan...nebo něco horšího...jo a prosím vás, komedie byla kde? Čemu jsem se měl smát? Kromě úvodního setkání M. J. Foxe s náklaďákem jsem nepostřehnul ani snahu o vtip, natož vtip jako výsledný tovar. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Zajímavá filmová hříčka se spoustou vtipu i moudra. Vzhledem k poněkud absurdnímu tématu jsem měla trochu obavy, naštěstí se ukázaly být zbytečnými. "Interstate 60" příjemně zabaví, rozesměje, nabídne několik podobenství na téma lidstvo (např. kuřáci a právníci) a vše dovede do morálně korektního závěru. V hlavní roli bych preferovala nějakého méně přeslazeného herce než je James Marsden (ikdyž se snažil), Garry Oldman byl se svým skřítkovsky škodolibým, vědoucím úsměvem naprosto přirozený, potěšila všeříkající scénka s Chrisem Cooperem "I WILL WORK FOR FOOD" a zrovna tak mě rozesmála chvíle setkání s dívkou snů ve věznici. Zkrátka příjemný, chytrý film, byť mě neokouzlil na 5*. 78% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (24)

  • Když Neal (James Marsden) vidí poprvé svůj narozeninový dárek – červené BMW – hraje v pozadí melodie, která odkazuje na obdobnou scénu ve filmu Návrat do budoucnosti, kdy Marty (Michael J. Fox) otevře garáž a vidí své nové auto (černý truck). (Tygrys)
  • V motorestu, kde Neal (James Marsden) zastaví, jsou na stolech dálková ovládání k jukeboxu z 50. let 20. století. Jedná se o model Seeburg Jukebox Wallbox. Ve své době šlo o převratnou novinku. (sator)

Reklama

Reklama