Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvý absolvent vysoké školy Brantley Foster se vydává z rodného Kansasu do New Yorku za prací. Jenže firma, u které měl nastoupit, právě zkrachovala. Ať se snaží jakkoli, stále nemůže na žádnou slušnou práci narazit, a tak mu nezbývá než se obrátit na svého hodně vzdáleného strýčka Howarda Prescotta, který řídí gigantickou korporaci. Ten ho zaměstná jako poslíčka v dopisovém oddělení, což ale není práce podle Brantleyho představ. Když se naskytne příležitost, obsadí prázdnou kancelář a začne se vydávat za nového manažera Carltona Whitfielda. Znamená to stíhat roznášku pošty i porady vedení, převlékat se několikrát za den a vyhýbat se Prescottovi i šéfovi dopisního oddělení. Brantley obě práce bez problémů zvládá, ale je překvapen, že jeho manažerské nápady nejsou vždy vítány. Komplikují totiž snahy některých kolegů přivést podnik ke krachu a umožnit jeho převzetí konkurencí. Velký problém nastane, když je Brantley a zároveň i Carlton pozván na víkendové setkání v sídle Prescottových. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

nash. 

všechny recenze uživatele

Nenáročná komedie o tom, kterak chudý chlapec ke štěstí vlastním přičiněním přišel. Ve své kategorii jedna z nejlepších, která i po letech připaví příjemnou podívanou z řadou povedenýýhc fórků a několika scénami, které i při x-té repríze rozesmějí... například noční konfrontace ustředíno milostného čtyřúhelníku, kdy se všichni sejdou v jednom pokoji a téměř v jedné posteli... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Expanze je pozitivní reakcí na kosmos." To přece ví každá servírka, tak proč to nechápou manažéři? Ono je to asi jedno, protože tady se nabízí cesta k úspěchu. Je to snadné. Když nemáš zkušenosti a nikdo tě nechce zaměstnat, tak stačí mít vlivného strýčka, bohatou tetičku a volnou kancelář. To má asi každý. Nebo nemá? Tak to by mi pošťák Brantley alias manažér Whitfield lhal a to já nesnáším. Jenže já stejně nechci být kravaťák. Tak se mu pomstím tím, že mu přeju, aby si našel holku, která je o půl hlavy vyšší a vůbec se mi nelíbí. A máš to, pošťáku. Na druhou stranu jsem se s falešným kravaťákem docela bavil a scéna, kdy pošťák skončil se strýčkem v posteli, mě dostala do kolen. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

M. J. Fox opět nezklamal a dokázal pobavit. To se ovšem nedá říct o zbylých postavách, které humornou stránku moc nezvládaly. Navíc, dost nesympaticky na mě působila právě ona dvojice Foxe a H. Slater. Natahování nepodstatných úseků ještě více umocnilo mé průměrné hodnocení. Jak říkám, tady to padá a stoupá s Foxem... :-) 60% ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Fox je prostě sympaťák. Jeho filmy byly vždy zábavné. Tato romantická americká šaškárna o mladém perspektivním karieristickém Dorotce-klukovi z Kansasu má jen dvě mouchy. Tou první je fakt, že kočka, do které se mladý hrdina zamiloval, není ani zdaleka taková kočka, aby si to vyžadovalo minutovou zpomalenou scénu s dokonalou ženskou, a navíc má příšerný účes hodný spíše k smíchu než k obdivu (neskutečné, jak ženské v osmdesátkách týraly své vlasy). Druhou mouchou je debilní konec, který nám vlastně říká, že ten životní styl karieristických kravaťáků je super. Jak by byl krásný konec, kde se hrdinové na Manhattan vyserou... a žili spolu šťastně až do smrti na romantické farmě v Kansasu. Bohužel ne. Budou dále otročit pro šílené firmy v šíleném velkoměstě plném pěnězožravých šílenců, dokud se nezblázní nebo nedostanou padáka. ()

tomino28 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná komedie o kravaťácích a úspěchu v korporátním světě. Téma je dnes snad ještě více aktuální než v roce svého vzniku a snímek stále dokáže být zábavný. Přitom oproti komediím, které se točí dnes, neobsahuje ani zlomek nadávek nebo sprostých scén a ono to ke srandě bohatě stačí. Některé scénky a nápady autorů jsou vynikající a bavil jsem se více než dobře. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (14)

  • Michael J. Fox bol v čase natáčania ťažkým fajčiarom. Jasným dôkazom toho je, keď si jeho postava Brantleyho (nefajčiar) dá nohy na stôl a odhalí podrážku spálenú od zahasených cigariet. (Peter-1307)
  • V českém dabingu v čase 1:22:24 osloví Christy Wills (Helen Slater) postavu Michaela J. Foxe jako "Brantley", ačkoliv se jeho skutečné filmové jméno Brantley Foster dozví až v čase 1:32:00 hod. V původním znění je mj. vše v pořádku. (Rattus Rattus)
  • Ve filmu je mj. použita hudba od švýcarského elektronického dua Yello, konkrétně skladba „Oh Yeah“ (1985), (Frontie)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama