Reklama

Reklama

Pekelná bestie SS

  • Itálie La bestia in calore (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kultovní dílo drsného filmového subžánru. Zatímco farář plánuje s italskými partyzány záškodnické práce proti nenáviděným nacistům, v nedalekém vězeňském táboře probíhají nelidské experimenty. Krásná, ale nelítostná důstojnice SS, doktorka Ellen Kratsch (Macha Magall) tu mučí vybrané ženy těmi nejroztodivnějšími způsoby. S oblibou je nechává znásilňovat a zabíjet svým miláčkem, svou bestií. Napůl muž, napůl zvíře, udržovaný při životě vysokými dávkami afrodiziak, je vždy připraven vyhovět zvrhlé touze šílené doktorky. Jednoho dne se ale cesty partyzánů a nacistů střetnou… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Nacistický vojnový exploit a okrajový predstaviteľ tzv. W.I.P. filmov, využívajúci okrem vlastných, poväčšinou neschopných scén a lokácii aj niečo málo skutočných záberov z vojny. Režisér Luigi Batzella si veľkú hlavu s detailmi a samotným príbehom nerobí, zameriava sa iba na jednoduchú a účelnú konfrontáciu medzi hnutím partizánskeho odporu a sadistickými nacistami počas zúriacej vojny, pričom v rámci celej dĺžky filmu vôbec nedokáže navodiť obstojnú atmosféru, neustále zabíjanú amaterizmom. To sú dôvody, ktoré aj napriek tomu, že sú strany dobra a zla pevne dané, absentuje v konečnom dôsledku divácky vzťah či už k jednej alebo druhej skupine, čiže mi bolo prakticky jedno, ktorá bude dominovať. Čakal som, že nacistov nechá pred kamerou režisér viac konať, ako sa vykecávať – to sa mi ale bohužiaľ nesplnilo. Vojnový brak snažiaci sa pod záštitou hákového kríža šokovať a znechutiť publikum, je v konečnom dôsledku teda len na smiech. Výzorovo sympatická nacistická dôstojníčka a jej kruté pokusy a metódy, spolu s jej beštiálnym sexuchtivým poločlovekom v klietke, ozvláštňujú výsledný, nie moc nadšený dojem. Za zmienku stojí ešte fakt, že vo Veľkej Británii, kde sa titul "La bestia in calore" distribuoval pod názvom “The Beast In Heat”, podlieha aj v súčasnosti Uncut verzia banu a to už od októbra 1983, kedy sa pristúpilo k umiestneniu na zoznam tzv. "Video nasties". Pôvodné Uncut vydanie na VHS nosiče zásluhou distribučného štúdia “Javed Video International“ (JVI) z júna 1982 (86 min.) bolo teda v októbri budúceho ruka z britskej distribúcie sťahované. K znovuvydaniu na území UK sa doposiaľ odvtedy nepristúpilo v žiadnej podobe. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vemte si klasický padesátko-šedesátkový socialistický partyzánský válečný film. Máte? No a teď si do něj přimyslete několik nahých krásek, bobrů, jakože souložení/znásilnění a nadrženou nacistickou echtsvini. Máte? No tak to je ono. Máte-li slabost pro bobry, bod k dobru. Fetiš na uniformy? Další bod k dobru, protože Mädchen in uniform tu jsou docela gut. Ale očekávat od toho cokoliv jiného, touž člověk musím být jo zarytý naziploitation fanda. A to já zrovna nejsem. Ale pobavilo to, to jo... ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Takéto kúsky určite do odpadu nepatria. Sú svojské a určite majú svojich početných priaznivcov - a určite to niesu úchyláci. Začiatok navnadí na poriadnu dávku explicitného násilia a nahoty, ale čo čert nechcel, za pár minút sme vrhnutý do vojnovej akcie, ktorá pripomína nepodarený béčkový blud. Tieto dva žánre tu akosi dokopy nesadli. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Někteří tyto filmy obdivují a jiní je zatracují. Především díky jejich náplni, kterou je především násilí na ženách, ale občas i mužích. Tento prvek zde hraje převážnou roli, ale ani erotická část nezůstává v pozadí. Nahoty si zde užijeme opravdu ve velkém množství a především u mužské části publika to bývá často i to jediné, co upoutá jejich pozornost. Především pak starší ročníky, pro které byli zarostlé klíny velmi rajcovní. Bohužel to všechno není jen o nahotě a mučení a tak musíme překousnout i příběhovou linii, která už tak úžasná není. Slabé scénáře bývají také většinou hlavní příčinou, proč se tyto filmy těší z velmi nízkého hodnocení. Ne každý si totiž libuje v mučení a znásilňování bezbranných dívek, ale najde se i pár výjimek. film na mě působil jako jakási drsnější erotická komedie. Akční scény jsou spíše směšné, protože jejich pojetí ala Sedmá rota se nemůže brát snad ani vážně. Zvukový doprovod sice chrlí jednu salvu za druhou, ale kulky potažmo krev aby člověk za celou dobu pohledal. Nepřirozené chování herců a jejich smrtelné pády k zemi, by si Oscara určitě nezasloužilo. Ony celkově herecké výkony za moc nestojí a jediná kdo si zaslouží větší pozornost je samotná Macha Magall. Její ďábelský úsměv a pohledná tvář se přesně hodí pro tyto filmy. La Bestia in calore určitě nepatří mezi nejlepší kousky svého druhy, ale ani mezi nejhorší. Určitě však tato podívaná není pro všechny. Je mi jasné, že většina lidí podobné filmy odsoudí a hodí do odpadu, ale jelikož já mám podobné zvrhlosti rád, tak tomu dám průměrné hodnocení. Čert vem tu tragedii okolo, já se u toho docela slušně pobavil. Jen je škoda, že se tvůrci více neodvázali a většina mučení se odehrávala mimo záběr kamery, nebo z větší dálky. Přesto všechno se tu však několik laskomin přece jenom najde! 5/10 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Druhá svetová vojna, agresívna politika Tretej ríše, hákové kríže, nacistické uniformy, hajlovanie, fašizmus, zvrátené biologické experimenty, sexuálne násilie, vraždy, popravy, nahota, znásilnenia, sadizmus, mučenie... Nízky rozpočet, hlúpy scenár, príšerné herecké výkony, žalostné technické spracovanie... Starý, klasický taliansky nazi-exploitation (nazisploitation) z konca sedemdesiatých rokov minulého storočia. "La Bestia in Calore" ** ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • V Anglicku film distribuovali pod názvom “The Beast In Heat” a v októbri 1983 sa dostal až na zoznam tzv. "Video nasties". V dôsledku toho musel byť z domáceho distribučného trhu úplne stiahnutý. (Kusko.t2)

Reklama

Reklama