Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plukovník Charles Chappy Sinclair (Louis Gossett Jr.) opustil armádu a jej modernú bojovú techniku, a venuje sa teraz historickým lietadlám z 2. svetovej vojny, ktoré so svojimi priateľmi rôznych národnosti predvádza v napínavých leteckých súbojoch na leteckých prehliadkach. Keď sa však dozvie, že jeho priateľa a bývalého kolegu za čudných okolností zavraždila drogová mafia jedného zo stredoamerických štátov, presvedčí svojich troch kamarátov, Angličana Palmera (Christopher Cazenove), Japonca Horikoshiho (Sonny Chiba) a Nemca Leichmana (Horst Buchholz), aby sa spoločne s ním vybrali do skutočnej vojny. So svojimi historickými strojmi idú po stopách vrahov, odhodlaní bojovať na svojich historických, starostlivo ošetrovaných veteránoch aj proti moderným stíhačkám. Šialenstvo? Nemožné? Hoci sa to tak na prvý pohľad zdá beznádejné, čoskoro sa ukáže, že ani supermoderná bojová technika zločincom nepomôže zastaviť spravodlivo rozhorčeného Chappyho. Najmä keď mu na zemi pomáha Anna (Rachel McLishová), sestra zabitého pilota, a jej priatelia... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

vaclaw 

všechny recenze uživatele

No pravda film to je zábavný, říkal jsem si, že v dalším díle můžou po moderních (vcelku, přeci jenom už nějaký to desetiletí za sebou mají, ale přece) stíhačkách házet kameny (a ono taky že skoro jo). Celkově je to vcelku hloupost na všech frontách, kromě teda hlavních hrdinů, díky nimž dávám aspoň * ()

bizon.99 

všechny recenze uživatele

Tak třetí díl této série je jednoznačně nejzábavnější(nejakčnější),se slušným hereckým obsazením.Hlavně sexy kulturistka Rachel McLisch by utáhla i samostatný film.Při premiéře v kinech dosáhl na slušné 11.místo(v konkurenci třetích dílů Vetřelce,Smrtonosné zbraně nebo Základního instinktu) s výdělkem 942 814 USD.50%. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

To hodnocení tady mě prostě zaráží. Já vím, že zub času se na tom podepsal a všichni koukají jak to tu odjebat, ale k čertu s vámi. V dětství jsem to hltal a teď mám jako říct ok prozřel jsem je to blbost? nasrat! nic nebude klidně tomu ty 4* napálím. Já mám prostě pro tuto naivní pohádku o vysloužilých letcích na ještě vysloužilejších strojích co si vyrazí pomstít kamaráda a zlikvidovat drogového magnáta slabost. Navíc Glen je můj oblíbený režisér. Takže vám kašlu na vaše odpady. Pro mě lepší než tolik přeceňovanej patetickej Top Gun.75% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

O dve triedy horší sequel ako dvojka. Za zmienku stojí azda len príjemný "syntetický" hudobný podmaz, pár zaujímavých leteckých manévrov v záverečnej bitke a katastrofálne debilný scenár, ktorý excelentne dopĺňa otrasný a odfláknutý dabing. Viac menej koncentrovaná nuda s pár nechcene vtipnými okamihmi. ()

tartan 

všechny recenze uživatele

He-he, pozerám, že pri tomto filme sa odpadom naozaj nešetrí! :-) Snáď si to aj zaslúži... Ja si ho však pamätám najmä kvôli tým historickým stíhačkám, s ktorými hrdinovia vytiahli do boja proti tej drogovej bande v Mezoamerike. A za každú z nich - americkú P-38, nemecký Focke-Wulf, anglický Spitfire a japonské Zero - pekne jedna hviezdička ;-) A čo na tom, že je to príšerný film s príšerným príbehom, ten nápad spojiť dokopy nezmieriteľných nepriateľov z WWII. (v tomto prípade v podobe vojenských lietadiel) do boja proti novodobému drogovému kartelu (disponujúcemu tiež nejakým superšpeci lietajúcim strojom, čo si pamätám), to je nápad, nad ktorým sa tají dych :-D ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Hlavní hrdinové létají na letounech P-38 Lightning, Supermarine Spitfire, A6M Zero a Messerschmitt Bf-109. Avšak pouze Spitfire a Lightning jsou opravdové historické letouny. Zero je replika přestavěná z amerického typu T-6 Texan a Bf-109 je ve skutečnosti americký P-51 Mustang v německém markingu. (Foxhound#1)
  • Filmová raketová stíhačka Me-263 je ztvárněna letounem Rutan ARES, což byl prototyp lehkého bojového letounu pro americkou armádu. Ve filmu je pronesena hláška: "Messerschmitt 263, letadlo, které málem vyhrálo Německu válku." Tento výrok je zcela mimo mísu, jelikož Me-263 vznikl pouze ve třech prototypech, které uskutečnily jen pár letů jako kluzáky bez raketového pohonu. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama