Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život úspěšného pojišťovacího agenta Johna Nolana se změnil v jediném okamžiku. Při přepadení obchodu zemřel v jeho náručí prodavač. Stačil jen vyslovit své jméno - Auggie Rose. John pociťuje jistou odpovědnost za jeho smrt a chce zjistit, kým Auggie Rose byl. Výsledek pátrání je všední a vzrušující zároveň. Auggie byl před časem propuštěn z vězení, odkud si dopisoval s půvabnou Lucy. Chtěl s ní začít nový život. John propadá pokušení zkusit žít cizí osud a představuje se Lucy jako Auggie Rose. Už není sám sebou. Opouští své zaměstnání, své zvyky, z Johna se stává Auggie, Auggie je John! Změna identity však může být velmi nebezpečná! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Podivná dráma ktorá preverí diváka už v úvodných minútach. Ak patríte k polovičke publika sledujúceho ďalší vývoj postavy s napohľad chorou motiváciou, začnete si klásť viacero otázok, na ktoré neexistuje jednoznačná odpoveď. Film je s jednoduchým príbehom niečím výnimočný len si nie som istý či one-men-show výkonom hlavného predstaviteľa alebo samotným odkazom aký vieme pochopiť, ale rozhodne nie absolvovať. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké překvapení, ale jak se dívám na ostatní hodnocení, není nás moc. Nenapadlo by mě, že tak jednoduchá zápletka může být tak dobře rozvedena. Jedna poškrábaná viněta, která dokáže přehodnotit život. John Nolan je svědkem přepadení při kterém je postřelen prodavač Auggie Rose s jeho novou lahví vína v ruce. Auggie nepřežije a John začíná pátrat po jeho minulosti. „Chtěl jsem něco udělat, vždyť umřel člověk. Najít jeho přátelé, vyjádřit soustrast rodině. Ale ukázalo se, že nikoho nemá, protože je to propuštěný vězeň. A tak jsem šel k němu do bytu, abych zjistil něco víc, abych našel někoho, kdo se postará..“. Všechno co se dozvídá je pravým opakem jeho vlastní existence. Přesto a nebo právě proto, opouští svoji přítelkyni, luxusní byt, auto, zaměstnání a zabydluje se v kůži bývalého kriminálníka. V jeho bundě, v jeho pokoji s papouškem a seznamuje se s jeho přítelkyní.. „ Teď si, ale uvědomuji, že je to ta nejsobečtější věc, co jsem kdy udělal.“ A co by měl udělat, podle Johna, každý z nás? „ Ptát se sám sebe, kdyby teď přišel konec. Stálo to za to?“ ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavá historka o tom, jak si někdo vymění identitu s mrtvym člověkem. Bohužel celkový zpracování je dost nezvládnutý a kvalitou se blíží spíš někam k televizní a seriálový tvorbě. Ani se nedivim, že režisér Matthew Tabák jinak v podstatě nic jinýho nenatočil. Překvapenim je naopak celkem slušný herecký obsazení. 55% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tento film nie je takmer ničím jedinečný. Je vlastne vo svojej podstate tuctový a ani nie je natoľko záživný, aby som mu venoval druhý krát pozornosť. Pozornosť si však uchmatol počas prvej projekcie a to dvoma aspektmi. Z hereckej stopy nevybočujúcimi hercami a najmä hravým dejom. Príbeh je trošku zmätený a zo žánrového hľadiska ho ťažko jednoznačne pripísať k niektorému žánru, no práve to je na tom to pestré, iné. Žiadna dejovosť zabezpečuje nepochopiteľne plynulé, príjemné ubiehanie minút v prvej polovici, s ktorým som bol celkom spokojný, keď sa dej zvrtol do záživnejšieho s thrillerovým podmazom. Nakoniec samozrejme záver hodný priemeru, no s film ako celok tam rozhodne nepatrí. 70%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příběh poměrně absurdní, stejně jako chování postav a rozuzlení prakticky nulové. Přesto mě film neurazil a chvilku po skončení jsem na něj zapomněl. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zvláštny mix drámy a romanci v ktorej sa chlapík vydáva za druhého chlapíka, ktorého vraždy bol svedkom. Pomalyčky spoznáva jeho osamelý život čerstvo prepusteného trestanca a nadviaže kontakt so ženou s ktorou si mŕtvy dopisoval. Škoda, že film sa sústredí najmä na podivné správanie hlavného hrdinu a jeho nepochopiteľné jednanie. Romantická línia tu je na vedľajšej koľaji a tak ani čakanie na odhalenie nie je príliš napínavé. U filmu ma udržala len zvedavosť jak sa ten netradičný príbeh vyvrbí. Najviac ma prekvapilo solídne herecké obsadenie hneď viacero väčších či menších hviezd a potom sa mi ešte páčil aj CZ dabing. Takže celkovo to je film na jedno pozretie. 5/10. ()

Jufonka 

všechny recenze uživatele

Řekla bych celkem dobrý film, konec však je moc, jak bych to řekla - dobrý... Určitě se však do konce budete chtít dodívat a vidět jak film dopadne. Celkem dobří hlavní herci. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavý filmeček,s charismatickým Jeffem Goldblumem.Stojí to určitě za shlédnutí,ovšem moc dlouho Vám to v paměti neutkvěje.Přesto doporučuji ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Motivaci hlavního hrdiny sem vůbec nepochopil. A navíc je to strašně fádní, nezajímavý, zkrátka nudný. ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Film s jedinečným příběhem, kdy se účastník přepadení začne zajímat o život toho druhého ( oběť co pracuje v lahudkářství), a nakonec se do něj vžije a přivlastní si jeho identitu. Určitě neznám jiný zfilmovaný námět, Timothy Olyphant a Jeff Goldblum mě k tomuto přitáhli. ()

Quido 

všechny recenze uživatele

Podobná změna v životě je věc, o které někdy zapřemýšlí každý z nás, ale ne každý se začne chovat jako hlavní hrdina. Odvaha jít s kůží natrh se cení. Jeff mě fakt přesvědčil myslím si, že to byla role přesně pro něj. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Slušné, uvěritelné a dobře natočené drama. Nijak přehnané, nijaký skvělé, jen takový docela zajímavý příběh. Goldblum skutečně umí hrát dramatické role. ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Ľudskosť má rôzne podoby, toto je pokus o vykreslenie jednej z nich, trochu romantický, hlavne na konci, trochu zamotaný, trochu idealistický, ale nie nepravdepodobný, aj keď určite len vo výnimočných prípadoch, scenár a réžia dokázali z takmer banálneho námetu vykresať príjemne plynúci príbeh "zbláznenia sa" človeka, ktorý po prežití tragédie prehodnocuje svoje životné priority, ani jeden čriepok tejto filmovej mozaiky nie je výnimočný, prípadne excelentný, a to je jej najväčšia devíza, takže 75%. ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Film začína ako dobrý krátky príbeh, ale čoskoro sa stane násilný a kazateľský o ušľachtilosti pracujúcej triedy. V USA debutoval v káblovej televízii. Film je aj známy pod názvom "Beyond Suspicion". ()

Paleček 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzajímavějších filmů, co jsem za poslední dobu viděl. Jen tisíckrát škoda toho, že tenhle nápad se záměnou identity byl prošpikován konvenčními odbačkami. Přesto dávám plnej počet, protože jde o originální záležitost. ()

Reklama

Reklama